ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πεγκάν: "Προκαλώ τον Μάρα να κάνει το τελειότερο "Πεγκάν" στο WOGG"

Aljaz Pegan from Slovenia performs on the horizontal bar during the apparatus finals at the European Men's Artistic Gymnastics Championships on Sunday May 11, 2008 at the Malley Sport Centre in Lausanne, Switzerland. (AP Photo/KEYSTONE/Laurent Gillieron) *** NO COMMERCIAL USE, EDITORIAL USE ONLY ***
Aljaz Pegan from Slovenia performs on the horizontal bar during the apparatus finals at the European Men's Artistic Gymnastics Championships on Sunday May 11, 2008 at the Malley Sport Centre in Lausanne, Switzerland. (AP Photo/KEYSTONE/Laurent Gillieron) *** NO COMMERCIAL USE, EDITORIAL USE ONLY *** AP PHOTO/KEYSTONE/LAURENT GILLIERON

Ο πρωταθλητής κόσμου στο μονόζυγο, Αλιάζ Πεγκάν, ο οποίος καθιέρωσε στο μονόζυγο την άσκηση που φέρει το όνομά του, προκάλεσε τον Βλάση Μάρα να την κάνει καλύτερα στο WOGG.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση World Outdoor Gymnastics Gala (WOGG), που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η πρωτοποριακή διοργάνωση της γυμναστικής έχει γοητεύσει παλαιούς κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν το event που ανοίγει μία νέα σελίδα στο άθλημα.

Έτσι, μετά την πολύ-ολυμπιονίκη Νέλι Κιμ, στο Καλλιμάρμαρο θα βρεθεί και ο Αλιάζ Πεγκάν, ο οποίος καθιέρωσε στο μονόζυγο την άσκηση που φέρει το όνομά του. Αυτή την άσκηση είχε στο πρόγραμμά του για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Βλάσης Μάρας.

Ο Σλοβένος πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, όταν ενημερώθηκε για το WOGG, το πρώτο που έκανε ήταν να προκαλέσει τον επί χρόνια βασικό του αντίπαλο Βλάση Μάρα: "Προκαλώ τον Βλάση να κάνει το ωραιότερο Πεγκάν στο ωραιότερο στάδιο του κόσμου", τόνισε, και αναφερόμενος στη διοργάνωση πρόσθεσε: "Όταν έμαθα τον τρόπο διεξαγωγής του event στην αρχή εξεπλάγην. Όσο όμως το σκεφτόμουν τόσο περισσότερο μου άρεσε. Ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα είδος γέφυρας ανάμεσα στην προσπάθεια του αθλητή και στην τεχνολογία, στα esports θα μπορούσαμε να πούμε. Χαίρομαι που αυτό θα ξεκινήσει από το δικό μου άθλημα".

Ο Αλιάζ Πεγκάν έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα (χρυσό το 2005, ασημένια το 2002, 2006 και 2007) και τέσσερα από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (χρυσό το 2004, ασημένιο το 2007, και χάλκινα το 2000 και το 2008). Όλες τις διακρίσεις τις κατέκτησε στο μονόζυγο.

Στο World Outdoor Gymnastics Gala θα πάρουν μέρος 20 αθλητές (Olympians) της ενόργανης, της ρυθμικής και του τραμπολίνο, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 20 διαφορετικές χώρες. Οι αθλητές θα έρθουν αντιμέτωποι με τον τέλειο ψηφιακό τους εαυτό. Ήδη, έχει αρχίσει η προπώληση εισιτηρίων από τη www.viva.gr. Χρυσός χορηγός (Gold Partner) της διοργάνωσης είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού Stoiximan, Trophy χορηγός η εταιρεία Κρητικός, Αργυροί χορηγοί (Silver Partners) είναι οι εταιρείες Odeon, Meizu & Mercedes και Χάλκινοι χορηγοί (Bronze Partners) είναι οι εταιρείες Achaia Clauss & Νίκη Εκδοτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ