ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Γυμναστική: Ο Ουτσιμούρα δεν είχε το τέλος που του άρμοζε

Ο Κοχέι Ουτσιμούρα μόλις έχει πέσει από το μονόζυγο
Ο Κοχέι Ουτσιμούρα μόλις έχει πέσει από το μονόζυγο AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Με πτώση από το μονόζυγο και αποκλεισμό από τον τελικό ολοκληρώνεται όπως όλα δείχνουν η λαμπρή πορεία του Ιάπωνα Κοχέι Ουτσιμούρα στη γυμναστική. Ο τρεις φορές χρυσός και τέσσερις φορές αργυρός Ολυμπιονίκης δεν τα κατάφερε στους Αγώνες της πατρίδας του και ήταν σοκαρισμένος.

Λυπημένο ήταν το "τέλος του παιχνιδιού" για τον Ιάπωνα σούπερ σταρ της γυμναστικής, Κοχέι Ουτσιμούρα: στη χώρα του και μπροστά σε άδειες εξέδρες ο τρις Ολυμπιονίκης έπεσε από το θρόνο του το Σάββατο (24/7), μετά την πτώση στα προκριματικά του μονόζυγου που πιθανώς επιτάχυνε το τέλος της κυριαρχίας του.

Εντυπωσιακός στις πρώτες προσπάθειές του, ο Ουτσιμούρα είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας (6,6 βαθμοί), αλλά ξαφνικά γλίστρησε και βρέθηκε στο έδαφος. Το όνειρό του για ακόμη έναν Ολυμπιακό τίτλο, εντός έδρας αυτή τη φορά, εξανεμίστηκε, καθώς ολοκλήρωσε την άσκησή του, αλλά βαθμολογήθηκε με μόνο 13.866 βαθμούς, κάτι που δεν του επέτρεψε να προκριθεί στον τελικό.

Μετά την αποτυχία του στα προκριματικά, ο Ασιάτης πρωταθλητής εμφανίστηκε έκπληκτος και ζητούσε χρόνο για να προβληματιστεί, μετά από κάθε ερώτηση που του γινόταν από τον Τύπο. "Όχι, δεν ξέρω, επιτρέψτε μου να το σκεφτώ" απαντούσε. Η αποτυχία του, τελικά, δεν αποτέλεσε και τόσο μεγάλη έκπληξη: "Δεν μπορούσα να πετύχω αυτό που κάνω στην προπόνηση, ενώ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων ήμουν σε θέση να το κάνω" παραδέχθηκε.

Πριν ξεκινήσει στο μονόζυγο είχε δηλωθεί αρχικά και στο δίζυγο, αλλά τελικά αποσύρθηκε από το αγώνισμα αυτό κι επικεντρώθηκε στο μονόζυγο, χωρίς επιτυχία.

Ερωτηθείς για το επίπεδο της ιαπωνικής ομάδας, με την οποία κατάκτησε το χρυσό το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, απάντησε: "Είναι πραγματικά δυνατοί". Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Ουτσιμούρα είχε θεωρήσει τον εαυτό του πριν από αυτή την ημέρα ως "απολίθωμα", στα μάτια της νέας ιαπωνικής γενιάς.

Θα καταφέρει να ανταγωνιστεί ξανά τους νέους συμπατριώτες του; Η επόμενη πρόκλησή του θα μπορούσε να είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021, τον επόμενο Οκτώβριο στο Κιτακιούσου, οπότε αναμονή...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γαλ. Πρακτ

Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ