ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ο Θανάσης Σταθόπουλος νέος πρόεδρος στην Ε.Γ.Ο.

Το σήμα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας
Το σήμα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας

Ο επί 14 χρόνια γενικός γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Σταθόπουλος είναι ο άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Θανάση Βασιλειάδη στην προεδρία της Ε.Γ.Ο.

Οι αρχαιρεσίες διενεργήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ» και οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι ήταν οι: Θανάσης Σταθόπουλος (εξελέγη με 36 ψήφους), Νίκος Προβιάς (30 ψήφοι), Χρήστος Ψαθάς (27 ψήφοι).

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Γ.Ο. πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή 93 σωματείων-μελών με δικαίωμα ψήφου και άλλων 16 χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν, εκτός του νέου προέδρου, οι Προβιάς και Ψαθάς, ως υποψήφιοι πρόεδροι που συγκέντρωσαν ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 25%, καθώς και οι παρακάτω υποψήφιοι για το Δ.Σ.: Κωνσταντίνος Πανταζής (50 ψήφοι), Ειρήνη Αϊνδιλή (42), Ειρήνη Μανδραβέλη (41), Αβραάμ Σαπρανίδης (40), Ελένη Τζαβάρα (38), Κωνσταντίνα Δήμα (37), Δημήτρης Τσεγκέλης (34), Γιάννης Παυλάκης (32), Ελένη Μιχοπούλου (30), Σπύρος Σκλάβος (30), Θέμις Χαρίτου (27), Σταυρούλα Κουβάτσου (26).

Τις πέντε θέσεις των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. κατέλαβαν κατά σειρά οι εξής: Δημοσθένης Ταμπάκος (26 ψήφοι), Δημοσθένης Χρυσοσπάθης (25), Νεκτάριος Κελεσίδης (24), Έλενα Καϊτεζίδου (23), Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου (23).

Την τελευταία εκλόγιμη θέση του Δ.Σ. κατέλαβε έπειτα από κλήρωση που διεξήγαγε η Εφορευτική Επιτροπή, η Σταυρούλα Κουβάτσου, έπειτα από ισοψηφία με τον χρυσό Ολυμπιονίκη των κρίκων, ΔημοσθένηΤαμπάκο. Με κλήρωση καθορίστηκε και η κατάταξη των Καϊτεζίδου και Λαμπροπούλου-Συροπούλου, που ισοψήφησαν ως αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ..

Στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου θα προστεθεί με απόφαση του νέου Δ.Σ. ως 16ο μέλος ένας αθλητής ή μία αθλήτρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4726/2020. Το νέο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. θα έχει θητεία 3,5 ετών, έως το τέλος του Ολυμπιακού κύκλου 2021-2024.

Στη θέση του τακτικού εκπροσώπου της Ε.Γ.Ο. στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εξελέγη ο απερχόμενος πρόεδρος, Θανάσης Βασιλειάδης με 46 ψήφους, έναντι 44 ψήφων της Ελένης Μιχοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ