ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο προπονητής του Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης στο SPORT24: "Ο Λευτέρης προσγειώθηκε και βούρκωσε, είχε πολλή ένταση"

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με τον Δημήτρη Ράφτη
Ο Λευτέρης Πετρούνιας με τον Δημήτρη Ράφτη MINAS PANAGIOTAKIS/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/GETTY IMAGES VIA AFP

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εξασφάλισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης αποκάλυψε στο SPORT24 τι έκανε, αλλά και τι τού είπε ο "άρχοντας των κρίκων" μόλις προσγειώθηκε.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος του, από την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας. Μεγαλύτερο κι από το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε.

Του δίνει το πλεονέκτημα να προετοιμαστεί άριστα για να γίνει ο μοναδικός αθλητής στην παγκόσμια ιστορία της ενόργανης γυμναστικής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια. Κανείς άλλος δεν το έχει πετύχει και ο Πετρούνιας είναι απολύτως ικανός και γι' αυτό το ρεκόρ στους τίτλους του.

Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παρουσία του ισοδυναμεί με βάθρο. Μια πρόταση που όταν τη διαβάζει τον αγχώνει, αλλά και τον πωρώνει.

Σε κάθε περίπτωση αυτό λέει η στατιστική, αλλά και η ψυχάρα που κρύβει στα στήθη του. Διότι, αυτή η ψυχή ήταν που αντικατέστησε το χέρι του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το 2021. Τότε, που με σακατεμένο τένοντα -στην ουσία με ένα χέρι και με φρικτούς πόνους- κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

"Εμείς πάντα πάμε για το χρυσό μετάλλιο", ομολόγησε στο SPORT24 ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της ενόργανης και προπονητής του Λευτέρη, Δημήτρης Ράφτης. Ο κόουτς έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά την άριστη προσγείωση του Έλληνα πολυνίκη στα παγκόσμια πρωταθλήματα (τρία χρυσά, ένα αργυρό) και γελώντας ανέφερε: "Μετά την προσγείωση γύρισε και μού είπε: "Δεν είχα άλλη δύναμη". Τι να την κάνει; Χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο; Ήταν η ένταση. Προσγειώθηκε και βούρκωσε. Εγώ είχα τρελαθεί εκείνη τη στιγμή. Φώναζα "μπράβο!".

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το ασημένιο μετάλλιο
Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το ασημένιο μετάλλιο © 2023 GEERT VANDEN WIJNGAERT / AP IMAGES


Ο κ. Ράφτης εξήγησε τι εννοεί με τη λέξη "ένταση": "Αυτός ο αγώνας είχε πολλή ένταση, διότι με την πρόκριση που εξασφάλισε τώρα, αποφεύγουμε μια μεγάλη ταλαιπωρία τεσσάρων αγώνων. Δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί τόσο. Είναι ήδη πολύ ταλαιπωρημένος. Πρέπει να χρησιμοποιούμε την ενέργειά του με τον καλύτερο τρόπο. Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας να προετοιμαστούμε με ηρεμία και να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας που είναι να πάρουμε τη ρεβάνς από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα για το χρυσό θα πηγαίνουμε. Δεν υποτιμάμε τα άλλα μετάλλια, αλλά αυτό το παιδί κυνηγάει πάντα το χρυσό. Δεν σκέφτεται κάτι άλλο".

Ο Πετρούνιας παρουσίασε ένα γεμάτο και θεαματικό πρόγραμμα: "Κάναμε ένα πρόγραμμα που του ταιριάζει πολύ. Δοκιμάσαμε ένα πείραμα στο τελευταίο Ευρωπαϊκό στην Αττάλεια, τότε που πήρε το χάλκινο. Δεν πήγε πολύ καλά, είχαμε ένα στραβοπάτημα. Τώρα, τούς κόπηκαν τα γέλια πάλι. Και εδώ έκανε ένα μεσαίο λαθάκι σε ένα αιώρημα, γι' αυτό πιστεύω ότι θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα. Λογικά, με αυτό το πρόγραμμα που δείξαμε στην Αμβέρσα θα πάμε και στο Παρίσι. Είναι πολύ καλό. Ίσως, να κάνουμε μικρές αλλαγές, αλλά όχι στον συντελεστή δυσκολίας. Ο ένας Κινέζος έχει 6.70 αλλά αυτό δεν μας φοβίζει. Είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο. Τα είχαμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν και δεν μας βγήκαν σε καλό. Είχαμε κατέβει με 7.20 και το πληρώσαμε ακριβά. Θεωρώ ότι η τέλεια εκτέλεση (artistic) είναι αυτό που μετράει στους κρίκους και αυτό είναι και το πλεονέκτημα του Λευτέρη. Έχουμε πολύ χρόνο. Το καλύτερο απ' όλα είναι αυτό. Προκρίθηκε νωρίς και έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας, μέχρι το Παρίσι".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ