ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η... κληρονόμος Μιχαέλα Μεταλλίδου

Η... κληρονόμος Μιχαέλα Μεταλλίδου
Μιχαέλα Μεταλλίδου

Η 17χρονη Μιχαέλα Μεταλλίδου μίλησε στο Sport24.gr για το Ευρωπαϊκό της Βρέμης (videos)

Η Μιχαέλα εντυπωσίασε στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Καλαμάτα, όπου συμμετείχε σε δύο τελικούς οργάνων, στη μπάλα και στο αγαπημένο της όργανο, την κορδέλα.
"Ήταν η πρώτη φορά που αγωνιζόμουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην κατηγορία των γυναικών. Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία. Ένας καλά οργανωμένος αγώνας στον οποίο συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της ρυθμικής γυμναστικής".

Με ένα χρόνο πείρας στις... πλάτες της θα ταξιδέψει στη Βρέμη, προκειμένου "να προσπαθήσω για το καλύτερο. Είναι δύσκολος αγώνας γιατί θα συμμετάσχουν οι καλύτερες 20 γυμνάστριες στο σύνθετο ατομικό από το περσινό Ευρωπαϊκό στο Μπακού. Θέλω να διεκδικήσω μία υψηλότερη θέση από εκείνη που πήρα στο Αζερμπαϊτζάν (σ.σ. 18η στο σύνθετο ατομικό και 11η στην κορδέλα). Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική ομοσπονδία και τον πρόεδρο κ.Θανάση Βασιλειάδη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν".

Μαθήτρια της 2ας Λυκείου μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στις προπονήσεις, στα ταξίδια και στα μαθήματα. Δυστυχώς, τα περισσότερα ελληνόπουλα της ηλικίας της εγκαταλείπουν αργά ή γρήγορα τον αθλητισμό, η Μιχαέλα δηλώνει όμως κάθετα ότι "δεν σκοπεύω να σταματήσω τον αθλητισμό. Ονειρεύομαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ευτυχώς, η οικογένεια μου με στηρίζει. Δεν μου είπαν ποτέ να σταματήσω, ούτε με πίεσαν να πάω στο γυμναστήριο. Όταν σταματήσω, θα προσπαθήσω να γίνω προπονήτρια. Αν δεν τα καταφέρω, θα ασχοληθώ με την παιδαγωγική".

Ο έρωτας της Μιχαέλας με τη ρυθμική υπήρξε κεραυνοβόλος και παραμένει "ζωντανός" για περισσότερα από δέκα χρόνια με την ίδια να εξηγεί "έκανα μπαλέτο από τα τέσσερα μέχρι τα έξι μου χρόνια. Η δασκάλα του μπαλέτου μας είπε ότι ίσως να ταιριάζω στη γυμναστική καλύτερα και μας σύστησε σε μία προπονήτρια ρυθμικής. Πάντα ρυθμική έκανα, ποτέ ενόργανη η οποία δεν μου αρέσει. "Μαγεύτηκα" από τη ρυθμική και μικρή όταν έβλεπα αγώνες στην τηλεόραση, προσπαθούσα να κάνω ό,τι έβλεπα στο σαλόνι. Στο γυμναστήριο με ακολούθησε και η μικρότερη αδερφή μου, όμως αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω τραυματισμού".

Το πρόγραμμα της 17χρονης μαθήτριας είναι αρκετά βαρύ: Κάνει καθημερινά προπόνηση και τρεις φορές την εβδομάδα πηγαίνει το πρωί (στις 07.15!) και το απόγευμα στο γυμναστήριο. Ακόμα και αυτές τις μέρες μόνο την Κυριακή του Πάσχα (4/4) έχει ρεπό! "καταλαβαίνετε ότι δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεση μου. Μου αρέσει να πηγαίνω για ψώνια και να βλέπω κωμωδίες, αλλά αυτό δεν γίνεται συχνά. Συνήθως είμαι αρκετά κουρασμένη".

Θαυμάζει την "αιθέρια" Άννα Μπεσόνοβα. Η Ουκρανή γυμνάστρια έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση, αλλά πριν από λίγο καιρό στο πλαίσιο του "Ντεριούγκινα Καπ" στο Κίεβο, πραγματοποιήθηκε ένα αποχαιρετιστήριο γκαλά παρουσία της Μιχαέλας. Η Μπεσόνοβα είχε αναφερθεί πολλές φορές στο γεγονός ότι βρισκόταν μόνιμα σε... δίαιτα. Δυστυχώς, η ρυθμική απαιτεί σώματα-λαμπάδα. Δεν κάνω δίαιτα, αλλά προσέχω πολύ τη διατροφή μου. Αποφεύγω τα λαδερά, τις τηγανητές τροφές και τα γλυκά. Έχω μεγάλη αδυναμία στα γλυκά. Τρώω αρκετά γαλακτοκομικά και πολλές σαλάτες", πρόσθεσε η Μιχαέλα που με ύψος 1.60μ. ζυγίζει 44 κιλά.

Το ανσάμπλ αποτελούσε όλα αυτά τα χρόνια το βαρύ "πυροβολικό" της ρυθμικής στη χώρα μας. Δεν της προτάθηκε ποτέ να κάνει ανσάμπλ; "Ναι, αλλά δεν έγινε ποτέ επίσημη πρόταση. Έχω δε πολύ καλή σχέση με τα κορίτσια του ανσάμπλ, τρεις εκ των οποίων κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη".

Η Μιχαέλα θα εγκατέλειπε τη ρυθμική γυμναστική μόνο για να παίξει μπιτς βόλεϊ που μαζί με το καλλιτεχνικό πατινάζ, είναι τα αθλήματα που απολαμβάνει να παρακολουθεί στην τηλεόραση. Επειδή όμως δεν προβάλλονται συχνά, παρακολουθεί και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της αγαπημένης της ομάδας, του ΠΑΟΚ παρέα με τον πατέρα της.

Η Mιχαέλα διαγωνίζεται στο στεφάνι στο Μπακού:



Το πρόγραμμα της στη μπάλα:
























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ