ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η Καμέλια Ντουνάβσκα ανέλαβε το ανσάμπλ

Η Καμέλια Ντουνάβσκα ανέλαβε το ανσάμπλ
Εθνική ανσάμπλ

Η 39χρονη Βουλγάρα συμφώνησε με την ΕΓΟ να αναλάβει την εθνική ομάδα του ανσάμπλ

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία "έκλεισε" την προπονήτρια Καμέλια Ντουβάφσκα από τη Βουλγαρία, για να καθοδηγήσει την εθνική του ανσάμπλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.
Η 39χρονη Ντουβάφσκα είναι μία από τις φημισμένες δίδυμες αδελφές Ντουνάβσκα, οι οποίες έχουν γράψει ιστορία στο χώρο της ρυθμικής γυμναστικής.

Η έμπειρη προπονήτρια ήρθε σε συμφωνία με την ΕΓΟ και από την 1η Απριλίου θα αρχίσει επίσημα τις προπονήσεις με τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ.

" Πρώτος μου στόχος είναι να βρω τη δίοδο επικοινωνίας με τις αθλήτριες ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε, η καθεμιά από την πλευρά της, τον καλύτερό μας εαυτό. Με τα κορίτσια κάναμε δύο προπονήσεις και διαπίστωσα ότι πρόκειται για καλά παιδιά που διαθέτουν όρεξη για δουλειά και πολλά όνειρα για διακρίσεις. Έτσι, με δουλειά, όλες μαζί, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα", δήλωσε η Βουλγάρα προπονήτρια.

Σαν αθλήτρια υπήρξε σημαντική εκπρόσωπος της περίφημης βουλγαρικής σχολής, οι αθλήτριες της οποίας κυριαρχούσαν διεθνώς κατά τη δεκαετία του '80. Εκτός από τα τρία χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1987, στη Βάρνα της πατρίδας της, η νυν προπονήτρια έχει μια ακόμη πρωτιά στην συλλογή της, καθώς είχε επικρατήσει με την ομάδα ανσάμπλ της Βουλγαρίας και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι, το 1988.

Ως προπονήτρια, έχει συνεργαστεί με την εθνική Βουλγαρίας, ενώ παράλληλα είχε δημιουργήσει τη δική της σχολή στην Σόφια, μαζί με την αδελφή της. Η νέα ομοσπονδιακή τεχνικός της ελληνικής ομάδας ανσάμπλ έχει μια κόρη τεσσάρων ετών και διατηρεί στενές σχέσεις με την χώρα μας, καθώς έχει συγγενείς στη Θεσσαλονίκη.

" Η Καμέλια Ντουνάβσκα αποτελεί ένα σπουδαίο όνομα στην παγκόσμια ρυθμική γυμναστική και είναι μια από τις καλύτερες προπονήτριες διεθνώς. Είναι ένας νέος άνθρωπος με διάθεση για δουλειά, φρέσκιες ιδέες και πολλά όνειρα, που συμβαδίζουν με τη δική μας φιλοσοφία. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πολύ την ελληνική ρυθμική γυμναστική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μαρίνα Φατέεβα για την συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα και για όσα έχει προσφέρει στο άθλημα", δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.













ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ