AUTO 2024

Γιατί να αποκτήσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο με leasing;

Γιατί να αποκτήσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο με leasing;
UNSPLASH

Ολοένα και μεγαλύτερο «βάθος» αποκτά η αγορά του leasing στην Ελλάδα, κι αυτό αρχίζει να παρατηρείται όχι μόνο τους επαγγελματίες ή στα υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, αλλά και στους απλούς ιδιώτες.

Ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς leasing, αναμφίβολα, αφορά και τα ηλεκτρικά οχήματα, με τις μισθώσεις «πράσινων» Ι.Χ. να αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας τη μεγάλη διείσδυση στον κλάδο.

Γιατί, τώρα, κάποιος να αποκτήσει ηλεκτρικό Ι.Χ. με leasing αντί αγοράς; Μία από τις πολλές απαντήσεις έγκειται στον ρυθμό εξέλιξης της τεχνολογίας και στον κίνδυνο μελλοντικής απαξίωσης. Τι εννοούμε μ’ αυτό:

Γιατί να αποκτήσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο με leasing;
UNSPLASH

Αυτήν την στιγμή, τα καινούρια ηλεκτρικά κοστίζουν ακριβότερα σε σχέση με τα καινούρια συμβατικά (βενζίνη, πετρέλαιο). Όμως, δεδομένης της ταχύτητας μετεξέλιξης της ηλεκτροκίνησης, δεν αποκλείεται η αξία τους σε βάθος λίγων ετών να περιοριστεί σημαντικά, καθώς μέχρι τότε δεν αποκλείεται να έχουν κυκλοφορήσει νέα, αποδοτικότερα και ανθεκτικότερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Με το leasing καταφέρνεις να αποφύγεις αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο, καθώς δεν χρειάζεται να δώσεις ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο είναι πιθανό να μην αποσβέσεις σε περίπτωση μεταπώλησης.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα συνίσταται στο γεγονός ότι η χρονομίσθωση μπορεί να λειτουργήσει ως μια δοκιμαστική περίοδος για τον οδηγό. Μέσω του leasing, δηλαδή, ο καθένας μπορεί να «τεστάρει» κατά πόσο του ταιριάζει, τον εξυπηρετεί, τον βολεύει κ.ο.κ. η χρήση ενός ηλεκτρικού Ι.Χ., χωρίς να απαιτείται να καταβάλλει ένα υψηλό ποσό, όπως θα έπραττε στην περίπτωση της αγοράς. Άλλωστε, δεν ταιριάζουν τα πάντα στους... πάντες.

Γιατί να αποκτήσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο με leasing;
UNSPLASH

Από εκεί και πέρα, φυσικά, το leasing στην ηλεκτροκίνηση παρέχει πλήρη κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος, κλοπής ή ζημιάς, κάτι αρκετά σημαντικό δεδομένου ότι πολλά συνεργεία αυτοκινήτων, ιδίως τα λεγόμενα της γειτονιάς ή αυτά που βρίσκονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, έχουν περιορισμένες ή και ελάχιστες γνώσεις επί των ηλεκτρικών Ι.Χ.

Ταυτόχρονα, όφελος υπάρχει και στο κομμάτι της φορολογίας, καθώς η μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου εκπίπτει από τις δαπάνες των επαγγελματιών και των εταιρειών. Μην ξεχνάμε, τέλος, ότι με βάση τις προδιαγραφές του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο έχει λάβει παράταση έως τα τέλη του Απριλίου 2024, η επιδότηση των 8.000 ευρώ ισχύει κανονικά και στο leasing.

TAGS AUTO 2024 ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ LEASING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ