MARKET

Το θρυλικό παπούτσι Air Jordan XI Concord επιστρέφει

Το θρυλικό παπούτσι Air Jordan XI Concord επιστρέφει

Για τους fans των αθλητικών παπουτσιών και του μπάσκετ, η απάντηση στην ερώτηση «Ποιο είναι το απόλυτο παπούτσι για σας;» είναι προφανής και είναι φυσικά το Air Jordan XI Concord λόγω της ιστορίας και του δυναμικού σχεδιασμού του.

Το 1995, ο Michael Jordan ανακοίνωσε την επιστροφή του στον αθλητισμό μ’ ένα απλό μήνυμα — «Επέστρεψα».

Όταν επέστρεψε στο γήπεδο, φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό #45 κι ένα παράξενο ζευγάρι παπούτσια. Το επάνω μέρος τους ήταν λευκό, σε αντίθεση με την υπόλοιπη ομάδα που φορούσε μαύρα παπούτσια, ενώ το μοντέλο είχε ακόμα μία καινοτομία: για πρώτη φορά παπούτσια μπάσκετ είχαν λεπτομέρεια από λουστρίνι. Αυτή η διαφορά οδήγησε σε πρόστιμο επειδή παραβίαζε τους κανόνες για τις στολές των ομάδων, αλλά ο κόσμος μιλούσε μόνο γι’ αυτά. Πίσω από τη δημιουργία αυτού του παπουτσιού βρισκόταν ο θρυλικός σχεδιαστής αθλητικών παπουτσιών Tinker Hatfield.

Ο Jordan είχε ζητήσει από τον Hatfield και τη σχεδιαστική ομάδα του να ξεπεράσουν τα όρια και να προσθέσουν λουστρίνι. Το λουστρίνι θα βοηθούσε να κρατά σταθερό το μπροστινό μέρος του πέλματος στις γρήγορες στάσεις και τα κοψίματα, ενώ ο Jordan προέβλεψε ότι το συγκεκριμένο στοιχείο θα ήταν δημοφιλές και για όσους φορούν τα παπούτσια εκτός γηπέδων, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι θα φορεθούν ακόμα και στο κόκκινο χαλί και σε άλλες επίσημες εκδηλώσεις. Ο Hatfield ενώ αρχικά είχε ενδοιασμούς για την πρόταση του Jordan, τελικά πείστηκε και πρόσθεσε αυτό το στοιχείο στο Air Jordan XI. Εκείνη τη χρονιά, η ιστορία λέει ότι ο Jordan έχασε τα πλέι-οφ στους Orlando Magic, αλλά παραλείπει το πιο σημαντικό στοιχείο: Ο Jordan ποτέ δεν έχασε, απλώς έμαθε. Όταν έφτασε η στιγμή να επιστρέψει στο γήπεδο για την επόμενη σεζόν, τα νέα για τα παπούτσια Jordan είχαν ήδη διαδοθεί: Δεν επρόκειτο για ένα απλό ζευγάρι παπούτσια μπάσκετ, αλλά για τα θρυλικά «Concords».

Φέτος, το Air Jordan XI Concord περιλαμβάνει το αρχικό κόψιμο το παπουτσιού με λουστρίνι, ενώ οι λεπτομέρειες του Nike Air υπάρχουν στην εσωτερική σόλα και ο αριθμός #45 στο πίσω μέρος — όπως στην πρώτη τους εμφάνιση στα γήπεδα.

Αποκτήστε το νέο Air Jordan XI Concord στο nike.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ