ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ζορζίνιο: "Με ήθελαν στην εθνική Βραζιλίας αλλά η Ιταλία είχε ανάγκη από βοήθεια"

Ο Ζορζίνιο πανηγυρίζει μετά από την πρόκριση της Ιταλίας στον τελικό του Euro 2020 εις βάρος της Ισπανίας | 6 Ιουλίου 2021
Ο Ζορζίνιο πανηγυρίζει μετά από την πρόκριση της Ιταλίας στον τελικό του Euro 2020 εις βάρος της Ισπανίας | 6 Ιουλίου 2021 @2021 MATT DUNHAM,POOL/AP IMAGES

Για τους λόγους που επέλεξε να παίξει με τη φανέλα της Ιταλίας, χώρα στην οποία ζει από την ηλικία των 15 και έπειτα, και όχι στην Βραζιλία όπου γεννήθηκε, μίλησε σε συνέντευξή του ο πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο Ζορζίνιο.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που το τελευταίο διάστημα έχει κάθε λόγο να υποστηρίζει πως διαθέτει το άγγιγμα του Μίδα και ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός, είναι ο Ζορζίνιο, αφού μέσα σε διάστημα δύο μηνών έχει ανέβει δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης.

Πρώτα σε συλλογικό επίπεδο όπου κατέκτησε με την Τσέλσι το Champions League (1-0 στον τελικό την Μάντσεστερ Σίτι) και έπειτα σε εθνικό, με την Ιταλία να κατακτά το Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Αγγλία.

Το εντυπωσιακό μάλιστα στην περίπτωση του 29χρονου μέσου είναι πως θα μπορούσε να παίζει σε άλλη εθνική ομάδα αν είχε πάρει διαφορετικό μονοπάτι πριν μερικά χρόνια. Αυτήν της Βραζιλίας, χώρα στην οποία γεννήθηκε, με τον Ζορζίνιο να έχει ιταλικές ρίζες και να μετακομίζει στην Ιταλία στην ηλικία των 15 ετών με αποτέλεσμα να έχει δύο υπηκοότητες.

Σε κάποια στιγμή της καριέρας του, έχοντας παίξει μόνο στην Ελπίδων της Ιταλίας, τα σενάρια ήθελαν τον παίκτη να παίρνει την απόφαση να επιλέγει την εθνική Βραζιλίας, όμως ανέτρεψε τα προγνωστικά.

Επέλεξε να μην αλλάξει εθνική ομάδα, για να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο ματς της σκουάντρα ατζούρα (σε επίπεδο Ανδρών) στο καταραμένο 0-0 με την Σουηδία στις 13 Νοεμβρίου 2017, σε ένα ματς που καταδίκασε τους Ιταλούς στο να μείνουν για πρώτη φορά εκτός τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 60 χρόνια.

Τρία χρόνια μετά, ο Ζορζίνιο πανηγυρίζει την κατάκτηση της κορυφής με τους ατζούρι και σε συνέντευξή του στον βραζιλιάνικο τηλεοπτικό σταθμό "Sport Tv" γύρισε λίγα χρόνια πίσω και αναφέρθηκε στο δίλημμα που του παρουσιάστηκε.

Η Ιταλία τον βοήθησε και εκείνος ανταπέδωσε

"Με το που δέχτηκα την κλήση, αποδέχτηκα αμέσως. Ειλικρινά είδα την Βραζιλία ως κάτι το μακρινό. Μεγάλωσα στην Ιταλία και αυτή η χώρα μού άνοιξε τις πόρτες: δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά.

Μετά από την Κ21 είχα παίξει μόνο σε φιλικά ματς με την Ανδρών της Ιταλίας. Έπειτα έφτασε η κλήση για το ματς των play offs με την Σουηδία, σε μία περίοδο που με κυνηγούσε και η Βραζιλία.

Ήταν μία πολύπλοκη περίοδος για μένα. Ο Έντου Γκασπάρ μου είπε "Ζόρζε, σκεφτόμαστε να σε καλέσουμε αλλά δεν μπορώ να σου εγγυηθώ το παραμικρό. Ξέρω πως είναι δύσκολο, μίλα με την οικογένειά σου".

Μίλησα πολύ με την οικογένειά μου και δεν ένιωθα καλά μετά από όλα εκείνα που πέρασα όταν έφτασα στην Ιταλία. Αισθανόμουν πως η Ιταλία είχε ανάγκη τη βοήθειά μου.

Όταν εγώ είχα ανάγκη από βοήθεια, η Ιταλία με βοήθησε, με αγκάλιασε και μου άνοιξε τις πόρτες. Δεν αισθανόμουν καλά να γύριζα την πλάτη μου στην Ιταλία εκείνη τη στιγμή. Η καρδιά μου είπε "Όχι, η Ιταλία σε έχει ανάγκη".

Συνεπώς έκανα εκείνη την επιλογή και ειλικρινά είμαι πολύ ικανοποιημένος".

Δεν πιστεύει ότι μπορεί να πάρει τη Χρυσή Μπάλα

Όσον αφορά για το γεγονός πως θέτει υποψηφιότητα για να πάρει τη Χρυσή Μπάλα έχοντας κατακτήσει δύο μεγάλους τίτλους μέσα στο 2021, απάντησε αφοπλιστικά:

"Ζούμε για να κάνουμε όνειρα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, εάν μιλήσουμε για ικανότητες, ξέρω πως δεν είμαι ο καλύτερος στον κόσμο. Το κριτήριο αφορά τον αριθμό των τίτλων, ουδείς έχει κερδίσει περισσότερους από μένα φέτος.

Πώς όμως να αναμετρηθώ με τους Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ;"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ