FOOTBALL ANALYSIS

Ζήσης Καραχάλιος, ο destroyer που ανέβασε επίπεδο το κέντρο του ΠΑΣ

Ο Ζήσης Καραχάλιος με τη φανέλα του ΠΑΣ
Ο Ζήσης Καραχάλιος με τη φανέλα του ΠΑΣ INTIME SPORTS

Ο Ζήσης Καραχάλιος έχει ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή του ΠΑΣ Γιάννινα, βοηθώντας σημαντικά στην εξαιρετική πορεία των Ηπειρωτών στο πρωτάθλημα. Το στυλ παιχνιδιού, τα ισορροπημένα νούμερα και η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΣ Γιάννινα είδε στο πρόσωπο του Ζήση Καραχάλιου τον ιδανικό διάδοχο του Φάμπρι Κάστρο στη μεσαία γραμμή. Ο Κολομβιανός μέσος αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα Σμύρνης και ο 26χρονος χαφ θεωρήθηκε η κατάλληλη επιλογή για να καλύψει το κενό στη θέση "6".

Προερχόμενος από γεμάτες σεζόν με τη φανέλα του Λεβαδειακού, ο Καραχάλιος κατάφερε εξ αρχής να ξεχωρίσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ηρακλή Μεταξά, δημιουργώντας μαζί με τον "παλιό", Χουάν Ντομίνγκεθ ένα δυνατό δίδυμο στα χαφ, στο κλασικό 4-4-2 του 55χρονου τεχνικού.

Ο destroyer του ΠΑΣ

Στην πραγματικότητα, οι δύο ποδοσφαιριστές αλληλοσυμπληρώνονται. Ο Ντομίνγκεθ έχει πάρει επ' ώμου το δημιουργικό κομμάτι, ενώ την ίδια στιγμή ο Καραχάλιος είναι ο... destroyer του ΠΑΣ. Η ικανότητα που έχει στις προσωπικές μονομαχίες, σε συνδυασμό με το σωστό διάβασμα του παιχνιδιού, τον έχουν μετατρέψει σε ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ του πρωταθλήματος.

Ο 26χρονος -διεθνής με την Ελπίδων- μέσος έχει 1.24 κλεψίματα, 1.44 επιτυχημένα τάκλιν, 3.85 ανακτήσεις κατοχής και 4.4 κερδισμένες μονομαχίες ανά 90 λεπτά συμμετοχής. Ισορροπημένα νούμερα που αποδεικνύουν την ικανότητά του στον αμυντικό τομέα. Ο Καραχάλιος κάνει... αθόρυβη, αλλά ουσιαστική δουλειά, δίνοντας βοήθειες στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Καλύπτει συγκεκριμένους χώρους μέσα στο γήπεδο, έχει την καλή πρώτη πάσα και εκπέμπει έναν δυναμισμό στο παιχνίδι του.

Έκανε upgrade στη μεσαία γραμμή

Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως παρουσιάζει μία σταθερότητα στην απόδοσή του. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή του και έχει βοηθήσει προκειμένου να γίνει ένα σημαντικό upgrade στη μεσαία γραμμή των Ηπειρωτών σε σχέση με την περσινή σεζόν. Κάτι που, με βάση και τις αποχωρήσεις του καλοκαιριού, φάνταζε δύσκολο.

Παρ' όλα αυτά, ο Ηρακλής Μεταξάς όχι μόνο διατήρησε τη συνοχή της ομάδας, αλλά κατάφερε να την πάει και ένα... βήμα παρακάτω, εξελίσσοντας την εξαιρετική δουλειά του Αργύρη Γιαννίκη την προηγούμενη διετία. Με reactive λογική, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα και την ικανότητα των παικτών του στις αντεπιθέσεις, σε συνδυασμό πάντα με το δυνατό κέντρο και την πολύ καλή αμυντική λειτουργεία.

Επιστρέφοντας, όμως, στον Ζήση Καραχάλιο είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα είναι μία από τις περιπτώσεις που θα μας απασχολήσουν μεταγραφικά. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στη θέση "6" είναι πλέον δυσεύρετοι, ο Καραχάλιος βρίσκεται σε καλή ηλικία, με γεμάτες σεζόν πίσω του και δείχνει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Με το... εργοστάσιο του ΠΑΣ να βγάζει διαρκώς νέους πρωταγωνιστές, θεωρείται βέβαιο πως το όνομά του θα παίξει έντονα για αρκετές ομάδες.

Άλλωστε, ο Καραχάλιος δεν επέλεξε ποτέ το εύκολο δρόμο. Προτίμησε να πάει βήμα-βήμα μέχρι να έρθει η αγωνιστική δικαίωση. Κι όπως φαίνεται, τα καταφέρνει εξαιρετικά.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ