ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ

Ζιντάν: "Έχω ακόμα να δώσω πράγματα ως προπονητής, δεν νιώθω περήφανος για την κουτουλιά"

Ο Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ
Ο Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ © 2020 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μιλώντας στο Telefoot τόνισε πως η καριέρα του ως προπονητής δεν έχει "κλείσει", αλλά έχει ακόμα να προσφέρει πράγματα, ενώ αναφέρθηκε επίσης, στο γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ, καθώς και στην κουτουλιά στον Ματεράτσι.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, λόγω της προσπάθειας της Παρί Σεν Ζερμέν να τον πείσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Όλα δείχνουν πως ο Γάλλος σταρ δεν θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με τον Κριστόφ Γκαλτιέ να είναι ο πλέον πιθανός διάδοχος του Αργεντινού τεχνικού. Ο λόγος είναι ότι ο Ζιντάν αρνήθηκε την πρόταση των Παριζιάνων. καθώς επιθυμία του είναι να αναλάβει την εθνική Γαλλίας μετά τον Ντιντιέ Ντεσάμτ.

Μιλώντας στο Telefoot, μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η καριέρα του ως προπονητής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά έχει να προσφέρει κι άλλα.

"Αν μπορώ ακόμα να συνεισφέρω πράγματα ως προπονητής; Ναι, πολλά, ή νομίζω μερικά. Θέλω να συνεχίσω γιατί εξακολουθώ να έχω αυτό το πάθος. Φυσικά και υπάρχει ακόμα η φλόγα. Αυτό αγαπάμε. Είναι το πάθος μου, το ποδόσφαιρο, οπότε ναι".

Για το γκολ του κόντρα στη Λεβερκούζεν στον τελικό του Champions League είπε: "Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο της καριέρας μου, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν ένα από τα πιο σημαντικά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα κερδίσει τα πάντα και μου έλειπε το Champions League. Το να μπορείς να σκοράρεις σε έναν τελικό ήταν ούτως ή άλλως ωραίο, αλλά το να το κάνεις με αυτό τον τρόπο είναι μαγικό".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποβολή του μετά την κουτουλιά στον Ματεράτσι: "Νομίζω ότι ο Λιζαραζού είναι ο μόνος που θα μπορούσε να με συγκρατήσει εκείνη τη στιγμή. Θα ήταν σημαντικό για εκείνον να είναι μαζί μου, δίπλα μου, αλλά δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Δεν είμαι περήφανος για αυτό που έκανα, αλλά είναι μέρος της καριέρας μου. Πάντα υπάρχουν δύσκολες στιγμές και αυτή ήταν μια από αυτές".

Σε δύο θητείες στη Ρεάλ και συνολικά πέντε περίπου χρόνια στον πάγκο της ομάδας κατέκτησε 11 τίτλους: "Δουλέψαμε πολύ, είχαμε απίστευτους παίκτες και μια ομάδα που με ακολούθησε. Ήμουν υπεύθυνος για πολλά πράγματα, αλλά είχα μια μεγάλη ομάδα που με στήριζε. Δεν θα ήταν δυνατό διαφορετικά. Πρέπει να έχω γύρω μου ανθρώπους με τους οποίους νιώθω άνετα. Αν όχι, δεν μπορεί να λειτουργήσει".

TAGS ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ LIGUE 1 LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ