ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξέσπασμα "Κάρα"

Ξέσπασμα "Κάρα"
Καραγκούνης, Παναθηναϊκός

Ο Καραγκούνης ξεσπά: "Ας πάρουμε τον τίτλο κι ας μην το πανηγυρίσει κανείς, δεν απολογούμαστε"

O αρχηγός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες και τη δυσαρέσκεια των φιλάθλων σχετικά με το ποδόσφαιρο που παίζουν οι πράσινοι στη Λεωφόρο, ενώ υποστήριξε πως το ποδόσφαιρο που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι από την ομάδα το παίζουν ελάχιστες ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
" Οι φίλαθλοι πρέπει να δουν την πραγματικότητα. Πέρυσι τελειώσαμε το πρωτάθλημα με 17 βαθμούς διαφορά από τον πρωταθλητή. Ξεκινήσαμε τη σεζόν ως τρίτο φαβορί για τον τίτλο και οι αντίπαλοί μας έπαιζαν με 30-35 χιλιάδες κόσμο, ενώ εμείς με 3.500. Την μπάλα που λένε ότι θέλουν να βλέπουν από την ομάδα, την παίζουν μόνο 3-4 ομάδες στην Ευρώπη."

" Η Άρσεναλ, η Μπαρτσελόνα, η Ρόμα… Καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη δεν παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο. Έχουμε παίξει ωραία μπάλα στο παρελθόν, αλλά οι ίδιοι τότε μας έλεγαν γιατί δεν παίρνουμε το πρωτάθλημα. Αυτό δεν πρέπει να το λένε οι οπαδοί, αλλά οι αντίπαλοι, όπως συνέβη στο EURO 2004 με τους αντιπάλους της εθνικής ομάδας, που έλεγαν πως παίζουμε άσχημο ποδόσφαιρο, αλλά εμείς κατακτήσαμε το τρόπαιο."

" Δεν θέλω να πιστεύω πως μπορούμε να λένε φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πως δεν θέλουν να πάρουμε το πρωτάθλημα επειδή δεν παίζουμε καλά μπάλα. Ας το πάρουμε το πρωτάθλημα και ας μην το πανηγυρίσει κανένας. Δεν θα απολογηθούμε επειδή είμαστε πρώτοι."

" Η αλήθεια είναι πως αποδοκιμασίες είχαμε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα όμως φαίνεται πως είναι αρρωστημένη. Δεν αποτελεί δικαιολογία πως η ομάδα δεν έχει πάρει τίτλους τα τελευταία χρόνια. Η Μπενφίκα, στην οποία αγωνιζόμουν, πήρε έναν τίτλο τα τελευταία δέκα χρόνια και έχει 40.000 φιλάθλους κάθε φορά στο γήπεδό της. Μάλιστα δεν έχασε τα πρωταθλήματα όπως χάσαμε εμείς μερικά από αυτά στο παρελθόν. Εμείς κάναμε φέτος μία ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη και ήταν σαν να ήρθε η καταστροφή."


"Η ομάδα έχει παίξει καλή μπάλα στα μεγάλα παιχνίδια, όπως με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ή με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Με μικρομεσαίες ομάδες στη Λεωφόρο δεν έχουμε αποδώσει το ίδιο καλά. Ίσως παίζει ρόλο πως οι αντίπαλοι έρχονται και παίζουν πολύ κλειστά και εκμεταλλεύονται πως το γήπεδο είναι μικρό. Σημασία όμως σε μία ομάδα έχει και η αμυντική της λειτουργία."

Ο Καραγκούνης αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις της ΠΕΚ και το κατά πόσο αυτές έχουν επηρεάσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού « Δεν μας κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Εμείς κοιτάμε το παιχνίδι μας και δεν ασχολούμαστε με ανακοινώσεις» ενώ σε ότι αφορά το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής δήλωσε:

" Ασφαλώς και θέλουμε τη νίκη. Υπό προϋποθέσεις είναι καλή και η ισοπαλία, αλλά εμείς θέλουμε να έχουμε την τύχη στα χέρια μας και για να συμβεί αυτό, πρέπει να κερδίσουμε".

Πεσέιρο: "Προσοχή σε άκρα, πάρτε το κέντρο"



Μετά το τέλος της προπόνησης οι "πράσινοι" γευμάτισαν στην Παιανία, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν βίντεο με αγώνες της ΑΕΚ. Ο Πεσέιρο τόνισε τι να προσέξουν από το παιχνίδι της Ένωσης και πώς θα χτυπήσουν την "κιτρινόμαυρη" άμυνα.

" Χρειάζεται να προσέξουμε τα άκρα. Πρέπει να κερδίσουμε την μάχη του κέντρου και να πιέσουμε από ψηλά" είπε ο τεχνικός των "πράσινων" μεταξύ άλλων, ενώ διευκρίνησε πως οι Δέλλας, Ριβάλντο και Λυμπερόπουλος είναι οι τρεις παίκτες που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο οι "πράσινοι".

Ενοχλήσεις ο Ίβανσιτς


Όσον αφορά την προπόνηση, ο Αντρέας Ίβανσιτς αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δεξιό πρόσθιο μηριαίο, έκανε τρέξιμό και όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ενημέρωσε ότι είχαν σταματήσει οι ενοχλήσεις. Η κατάστασή του δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αλλά δεδομένου ότι απομένουν μόλις δύο ημέρες για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, η συμμετοχή του θα κριθεί στην τελευταία προπόνηση που θα γίνει το Σάββατο. Πάντως, οι πιθανότητες είναι υπέρ του Αυστριακού μέσου.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, ο Ζοσέ Πεσέϊρο δεν αποκάλυψε τα πλάνα του, αφού δεν πραγματοποιήθηκε διπλό (ίσως και λόγω του ότι η προπόνηση ήταν ανοικτή για τα ΜΜΕ). Οι παίκτες προπονήθηκαν σε γκρουπ, δίνοντας έμφαση σε ασκήσεις τακτικής και σε στημένες φάσεις (φάουλ και κόρνερ), με τους Παπαδόπουλο-Σαλπιγγίδη ν' αποτελούν αυτή την φορά το επιθετικό δίδυμο.

Στην ενδεκάδα σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Γκούμας, Μόρις, Μάτος, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και ο Ίβανσιτς αν προπονηθεί το Σάββατο. Απο εκεί και πέρα δεν έχει ξεκαθαρίσει μια θέση στην άμυνα (Νίλσον ή Σπυρόπουλος) και οι παρτενέρ των Μάτος και Σαλπιγγίδη σε μεσαία γραμμή και επίθεση αντίστοιχα.

Χωρίς Σπυρόπουλο με "Γηραιό"

Ο Νίκος Σπυρόπουλος όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω καρτών στην εντός έδρας αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή, στην Λεωφόρο.


























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ