PREMIER LEAGUE

Ξενοφοβία τέλος

Ξενοφοβία τέλος
Αμπράμοβιτς

Οι ξένοι επενδυτές στο βρετανικό ποδόσφαιρο δεν αποτελούν μόδα αλλά αναγκαίο...καλό.

Ιδού λοιπόν τα πεπραγμένα των έξι ξένων παραγόντων του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τσέλσι

Η είσοδος του Ρομάν Αμπράμοβιτς στα κοινά της Τσέλσι, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι επαναπροσδιόρισε τον χάρτη της Πρέμιερσιπ. Ο Ρώσος κροίσος, ξόδεψε 140 εκ. λίρες για να γίνει το απόλυτο αφεντικό των "μπλε" και άλλες 330 εκ. λίρες για μετεγγραφές!

Ο Αμπράμοβιτς δεν δείχνει ικανός να σταματήσει να βάζει το χέρι στην τσέπη, εάν η Τσέλσι δεν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ιδιοκτήτης που θα ήθελε κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο βαθύπλουτος Αμερικανός Μάλκολμ Γκλέιζερ δαπάνησε περίπου 790 εκ. λίρες πριν από 18 μήνες και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η άφιξη του στον δημοφιλή αγγλικό σύλλογο, προκάλεσε την έκρηξη των οπαδών που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον του.

Ο Γκλέιζερ, απτόητος τοποθέτησε στο διοικητικό συμβούλιο τους τρεις γιους του και εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται μα καχυποψία. Πάντως δείχνει διατεθειμένος να κάνει νέες μετεγγραφές. Μέχρι στιγμής τα νέα πρόσωπα που έφερε στο "Ολντ Τράφορντ" κόστισαν 36 εκ. λίρες, ενώ ανακατασκευάζει και το γήπεδο της ομάδας.

Άστον Βίλα

Η κυριαρχία του Νταγκ Έλις τερματίστηκε όταν τα ηνία της Άστον Βίλα ανέλαβε ο Αμερικανός επιχειρηματίας από τον χώρο του θεάματος, Ράντι Λέρνερ.

Ο Νεουορκέζος δαπάνησε 62,6 εκ. λίρες για αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτιο των μετοχών και υποσχέθηκε στον Μάρτιν Ο'Νιλ ότι τον Ιανουάριο οι "χωριάτες" θα ενισχυθούν.

Πόρτσμουθ

Ο Αλεξάντρ Γκαϊνταμάκ έγινε το απόλυτο αφεντικό των "Πόμπεϊς" αφού ο Μίλαν Μάνταριτς αποχώρησε από τον σύλλογο. Ο Ρώσος επιχειρηματόιας, έκανε όλα τα χατίρια στον τεχνικό της Πόρτσμουθ, Χάρι Ρέντναπ φέρνοντας στην ομάδα καταξιωμένους ποδοσφαιριστές. Ο Μάνταριτς από την πλευρά του, σκοπεύει να αναμιχθεί στα κοινά της Λέστερ.

Φούλαμ

Ο Μοχάμεντ Αλ-Φαγέντ αγόρασε τους "Κότατζερς" από τον Τζίμι Χιλ το 1997, όταν πάλευε για την επιβίωση της στην 3η τη τάξει κατηγορία.

Ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης εμπορικών πολυκαταστημάτων, στόχευε να κάνει την Φούλαμ "Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Νότου" και δαπάνησε περισσότερα από 30 εκ. λίρες ποσό που έφερε τον σύλλογο του Λονδίνου στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα τελευταία χρόνια ο Αλ-Φαγέντ άλλαξε πλεύση ακολουθώντας πιο συντηρητική οικονομική πολιτική, με συνέπεια το έργο του Κρις Κόλεμαν γίνει πιο δύσκολο.

Χαρτς

Ο Λιθουανός, Βλάντιμιρ Ρομανόφ έφερε τα πάνω-κάτω με την είσοδο του στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο. Πρώην στέλεχος της KGB, ο Ρομανόφ κατάφερε με τις μετεγγραφικές κινήσεις του να μπει σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις του πρωταθλήματος αφήνοντας την Ρέιντζερς στην 3η θέση. Οι ιδιορρυθμίες του πάντως είναι ατελείωτες.

Οι Τζορτζ Μπέρλι, Γκρέιαμ Ριξ, Βάλντας Ιβανάουσκας αλλά και ο Μαλοφέεφ πρόλαβαν σε διάστημα εννέα μηνών να απομακρυνθούν από την τεχνική ηγεσία των "Τζάμπος". Σειρά έχουν τον Ιανουάριο και αρκετοί παίκτες που δεν συμπαθεί ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης.
























TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ