ΑΓΓΛΙΑ

Xειρότερα δεν γίνεται...

Xειρότερα δεν γίνεται...
Κάρολ-Ντέρμπι

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει τις 10 χειρότερες ομάδες, βάση αριθμών, στην 16χρονη ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ

Αιτία; Το γεγονός πως τα "κριάρια" υποβιβάστηκαν και μαθηματικά στην δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ, και έγιναν έτσι η πρώτη ομάδα που αποχαιρετά την κατηγορία πριν καν μπει ο Απρίλης.
Το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον η ομάδα του Πολ Τζιούελ για να διασώσει κάπως την αξιοπρέπειά της και να αποφύγει τον τίτλο της χειρότερης ομάδας (βάση βαθμολογίας) στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ θα είναι να καταφέρει να μαζέψει πέντε πόντους στα έξι παιχνίδια που έχουν να δώσουν.

Όσοι πάντως υποστηρίζουν την Ντέρμπι μπορούν να παρηγορηθούν από το γεγονός πως από το 1992 και μετά, που θεσπίστηκε η Πρέμιερ Λιγκ, υπάρχουν αρκετές ομάδες οι οποίες προκάλεσαν "συμπάθεια" με τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις τους στο αγγλικό φίλαθλο κοινό.

Η εφημερίδα "Sun" έκανε μάλιστα ένα αφιέρωμα στις 10 χειρότερες ομάδες που έχουν γράψει ιστορία με... μαύρα γράμματα στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, με την Ντέρμπι του 2008 να φιγουράρει αυτή τη στιγμή στην κορυφή αυτής της ιδιότυπης λίστας. Αναλυτικά:

Νο 10: Γουότφορντ (2007): Ο Άιντ Μποθρόιντ είναι ένας από τους μεγαλύτερους νέους μάνατζερ, παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτή την άσχημη στιγμή για τη Γούοτφορντ. Ο μακροχρόνιος τραυματισμός του Μάρλον Κινγκ και η αποχώρηση του Άσλεϊ Γιανγκ καταδίκασαν τις "σφίγγες" στον οδυνηρό υποβιβασμό, μαζεύοντας μόλις 28 πόντους.



Νο 9: Σουίντον (1994): Η Σουίντον αναφέρεται συχνά από πολλούς ως η χειρότερη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Κατάφεραν να μαζέψουν μόλις 30 πόντους σε σύνολο 42 αγώνων (οι ομάδες ήταν 22 μέχρι το 1996), με τη συγκομιδή αυτή να οφείλεται εν πολλοίς στις συγκινητικές εμφανίσεις του πρώτου σκόρερ της ομάδας εκείνη τη σεζόν, του Νορβηγού Γιαν-Άαγκε Φιόρτοφτ.



Νο 8: Γουέστ Μπρομ (2003): Ήταν τυχερή που την ίδια σεζόν υπήρχε χειρότερη από αυτήν ομάδα (Σάντερλαντ), με τους "μπάγκις" να συγκεντρώνει μόλις 26 πόντους. Με τον νυν τεχνικό της Μπόλτον, Γκάρι Μέγκσον, ο οποίος τώρα αγωνίζεται να κρατήσει τη Μπόλτον στην μεγάλη κατηγορία, η Γουέστ Μπρομ δεν αποχαιρέτησε αμέσως τη μεγάλη κατηγορία.



Νο 7: Μπράντφορντ (2001): Έχοντας γλιτώσει τον υποβιβασμό με συγκομιδή 34 πόντων την περασμένη σεζόν, οι οπαδοί της Μπράντφορντ έβλεπαν το... κακό να έρχεται. Παρά την έλευση ηχηρών ονομάτων όπως οι Σταν Κόλιμορ και Μπενίτο Καρμπόνε, οι "Μπάνταμς" ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα με μόλις 26 πόντους. Αυτή τη στιγμή είναι τρεις κατηγορίες κάτω από την Πρέμιερ Λιγκ.



Νο 6: Γουότφορντ (2000): Όταν το μεγαλύτερο καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα είναι ο Νόρντιν Βόουτερ (πέρασε και από τον Παναθηναϊκό τη διετία 2004-06) με 950.000 λίρες, τότε περιμένεις μπελάδες στον ορίζοντα. Ο Γκρέιαμ Τέιλορ έκανε θαύματα για να οδηγήσει τη Γουότφορντ στην Πρέμιερσιπ, όμως όταν η ομάδα έφτασε εκεί αποδείχτηκε ότι δεν διέθετε την απαιτούμενη ποιότητα για να παραμείνει εκεί. Μόλις 24 πόντοι ο "φτωχός" απολογισμός.



Νο 5: Λέστερ (1995): Μπορεί να μην τερμάτισαν στον πάτο της βαθμολογίας, όμως με 29 πόντους σε 42 ματς η σεζόν ήταν σίγουρα απογοητευτική. Οι "αλεπούδες" χρειάστηκε να δώσουν το παρών σε τρεις διαδοχικούς τελικούς πλέι-οφ στη δεύτερη κατηγορία για να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου, με τους οπαδούς να αναρωτιούνται πάντως αν άξιζε τον κόπο εκείνη η αναμονή. Ευτυχώς για αυτούς, ήρθε στη συνέχεια ο Μάρτιν Ο'Νιλ για να διορθώσει τα πράγματα στην ομάδα.



Νο 4: Ίπσουιτς (1995): Η αρνητικότατη παρουσία της Σουίντον την προηγούμενη σεζόν επισκιάστηκε από την τραγική Ίπσουιτς. Δεν είναι μόνο η πολύ μικρή βαθμολογική συγκομιδή, με 27 πόντους σε 42 ματς, αλλά γνώρισαν και ταπεινωτική ήττα με 9-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ", αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.



Νο 3: Σάντερλαντ (2003): Οι "μαύρες γάτες" είναι αναμφίβολα η χειρότερη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, με δύο απογοητευτικές πορείες μέσα σε μία τριετία. Η πρώτη σημειώθηκε το 2003 με την ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι να παίρνει 19 πόντους και να γίνεταί η πρώτη ομάδα που μαζεύει λιγότερους από 20 πόντους στην μεγάλη κατηγορία. Τα χειρότερα πάντως για τους οπαδούς της ομάδας έρχονται παρακάτω...



Νο 2 Σάντερλαντ (2006): Το αρνητικό ρεκόρ των 19 πόντων καταρρίφθηκε από την ίδια ομάδα, η οποία έφτασε μόλις τους 15 πόντους, με τους φίλους της Σάντερλαντ να αισθάνονται στο τέλος... ανακούφιση παρά θυμό που τελείωσε η σεζόν. Ευτυχώς που ο Ρόι Κιν επανέφερε στην ομάδα την χαμένη υπερηφάνεια τη φετινή σεζόν...



Νο 1: Ντέρμπι (2008): Τα "κριάρια" φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας καθως δεν δείχνουν ικανοί να πάρουν πέντε πόντους στις εναπομείναντες έξι αγωνιστικές για να αφήσουν στη Σάντερλαντ το "μαύρο" ρεκόρ. Ο Μπίλι Ντέιβις πήρε τα εύσημα για την άνοδο της ομάδας, με τον αντικαταστάτη του πάντως, Πολ Τζιούελ, να φτάνει πολύ αργά για να προλάβει την κατρακύλα. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν ομάδα που δικαιούνται να αγωνίζεται στο λαμπερό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.














































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ