STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Παναιτωλικός: Η πρώτη μάχη στο δρόμο για τη Super League Interwetten

Ξάνθη - Παναιτωλικός: Η πρώτη μάχη στο δρόμο για τη Super League Interwetten
Το γήπεδο της Ξάνθης στα Πηγάδια EUROKINISSI

Η Ξάνθη υποδέχεται τον Παναιτωλικό (15:30, ΕΡΤ 3) στον πρώτο αγώνα μπαράζ για το 14ο εισιτήριο της Super League Interwetten την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τα τελευταία νέα των δυο μονομάχων πριν τη μεγάλη μάχη.

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και στα Πηγάδια γίνεται η πρώτη πράξη του δράματος. Η Ξάνθη φιλοξενεί τον Παναιτωλικό (15:30, ΕΡΤ 3) στον πρώτο αγώνα μπαράζ για το 14ο εισιτήριο της Super League Interwetten την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η ρεβάνς διεξάγεται την Κυριακή (30/5, 19:30) στο Αγρίνιο. Οι δυο ομάδες παίζουν μια χρονιά. Ο νικητής τα παίρνει όλα και ο χαμένος τίποτα.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στα μεγάλα σαλόνια και η φετινή σεζόν να αποτελεί απλά ένα... διάλειμμα στην αδιάλειπτη παρουσία τους στη Super League για περισσότερες από δυο δεκαετίες. Η Ξάνθη τερμάτισε 2η στη Super League 2, ενώ μπήκε στην τελευταία αγωνιστική των playoffs ανόδου στην 4η θέση και όμως κατάφεραν να διεκδικούν πλέον την άνοδο. Ο Ιωνικός ήταν η ομάδα που ανέβηκε απευθείας.

Τα Πηγάδια ήταν η δύναμη φέτος για την Ξάνθη, χάνοντας μονάχα από τον Εργοτέλη. Μέτρησε εννέα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα στην έδρα της. Ο Μπάμπης Τεννές έχει στη διάθεση του όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές και για το λόγο αυτό δεν ανακοίνωσε αποστολή. Κάτι που θα κάνει λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου. Το θετικό για τον έμπειρο τεχνικό είναι πως σε αυτή την τελευταία προπόνηση δεν υπήρξε κάποιο επιπλέον πρόβλημα και η προετοιμασία ολοκληρώθηκε ομαλά.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα που τερμάτισε στην 13η θέση, έκανε κακή πορεία στα playouts και γι' αυτό μπαίνει στη διαδικασία να παλέψει για την παραμονή της. Μακριά από το Αγρίνιο νίκησε μονάχα στα Γιάννενα τον αδιάφορο ΠΑΣ, έχοντας επίσης επτά ισοπαλίες και εννέα ήττες. Χάνει πολλή από τη δυναμική του ο Παναιτωλικός μακριά από το σπίτι του. Εντός αποστολής είναι ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι, ο οποίος απουσιάζει το προηγούμενο διάστημα λόγω τραυματισμού. Αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο Ντάλσιο.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) ορίστηκε να διευθύνει το μπαράζ. Πρώτος βοηθός θα είναι ο Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), δεύτερος ο Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας) και 4ος ο Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας). Διαιτητής VAR ορίστηκε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και AVAR ο Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής). Παρατηρητής θα είναι ο Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων).

Να τονιστεί μάλιστα πως οι δύο αγώνες θα έχουν VAR, ενώ το εκτός έδρας γκολ λογίζεται ως διπλό. Κάθε προπονητής έχει δικαίωμα για πέντε αλλαγές.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE SUPER LEAGUE 2 ΞΑΝΘΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ