STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη-Άρης 0-2

Ξάνθη-Άρης 0-2
πανηγυρικο

Νικηφόρο πέρασμα του Άρη από τα Πηγάδια, που επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης, με σκόρερ τους Σιστόν και Νάτσο Γκαρσία

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Κωστούλας, Τζιωρτζόπουλος, Τόμιτς (80' Φλίσκας), Ρίκκα, Διγκόζης (60' Κιντάνα), Γκρζέλακ, Ραντζίνσκι, Λαμπριάκος (56' Πένκο)
Άρης: Κέλεμεν, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Γιάχιτς, Αουρέλιο, Σανσόν (64' Κάλβο), Νεμπεγλέρας, Σιστόν (89' Ίβιτς), Ζεντίλ, Αμορόζο (74' Νάτσο Γκαρσία), Πρίττας

Κίτρινες κάρτες: Παπαδημητρίου, Τζιωρτζόπουλος, Πένκο - Αμορόζο, Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας
Κόκκινη κάρτα: Παπαδημητρίου

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Ίτσκος (Σερρών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Με μια ματιά
Ο Νίκος Κεχαγιάς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2, με τον Γκσπούρνινγκ κάτω από τα δοκάρια, τον Παπαδημητρίου στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Τζιωρτζόπουλο στο αριστερό και τους Κωστούλα, Ζουέλα στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.

Στη μεσαία γραμμή, δεξιά αγωνίστηκε ο Τόμιτς, αριστερά ο Γκρζέλακ, ενώ στο κέντρο βρίσκονταν οι Ρίκκα και Διγκόζης.

Επιθετικό δίδυμο για τους "ακρίτες" ήταν οι Ραντζίνσκι και Λαμπριάκος.

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς "κατέβασε" τον Άρη με σύστημα 4-5-1, με τον Κέλεμεν στο τέρμα.

Την αμυντική γραμμή συνέθεσαν ο Βανγκέλι από τα δεξιά, ο Αουρέλιο από τα αριστερά και οι Γιάχιτς, Ρονάλντο στο κέντρο.

Κεντρικοί μέσοι για τους "κίτρινους" αγωνίστηκαν οι Νεμπεγλέρας, Πρίττας και Σιστόν, ενώ από τα άκρα κινούνταν οι Σανσόν (δεξιά) και Ζεντίλ (αριστερά).

Καθαρά προωθημένος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Αμορόζο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, που μόλις στο 9ο λεπτό έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Λαμπριάκο, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Κέλεμεν, μετά από ωραία πάσα του Ραντζίνσκι, αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Έλληνα επιθετικού.

Η συνέχεια του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασσε σπουδαίες ευκαιρίες, καθώς οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με τον Άρη να χάνει μία μικροευκαιρία με μια κεφαλιά του Ζεντίλ στο 23'.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 57ο λεπτό, όταν ο Νεμπεγλέρας πραγματοποίησε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Ο αγώνας, παρά το γεγονός ότι είχε καλό ρυθμό, δεν είχε ευκαιρίες, και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έφταναν μέχρι τη λήξη του 90λέπτου χωρίς να σκοράρουν.

Όμως, στο 76ο λεπτό, μία "έμπνευση" του Ζεντίλ, ο οποίος βρήκε πολύ ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον Σιστόν, ο οποίος "τελείωσε" εξαιρετικά τη φάση.

Επιχείρησε το δυνατό σουτ, ο Γκσπούρνινγκ έπεσε για να διώξει την μπάλα, η οποία αναπήδησε μπροστά του και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι "ακρίτες" προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ήταν ήδη αργά. Και σαν μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς διπλασίασε τα τέρματά της στο 88' με τον Νάτσο Γκαρσία, ο οποίος είχε αντικαταστήσει νωρίτερα τον Αμορόζο.

Ο Βολιβιανός έλαβε την πάσα του Σιστόν μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ "κλείδωσε" τη νίκη των φιλοξενουμένων.

Η απογοήτευση των παικτών της Ξάνθης ήταν εμφανής και ο αρχηγός της, Γιάννης Παπαδημητρίου, το απέδειξε. Ο Έλληνας αμυντικός δέχτηκε μια "ανόητη" κίτρινη κάρτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων επειδή παρεμπόδιζε τον Νεμπεγλέρα να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ.

Αυτή ήταν η δεύτερη για τον Παπαδημητρίου, με τον διαιτητή Λαμπρόπουλο να του δείχνει την κόκκινη κάρτα και το δρόμο προς τα αποδυτήρια.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς (προπονητής Άρη): "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνιση, από τους οποίους έμεινα ικανοποιημένος από τη συνολική τους προσπάθεια. Όπως και από τους Γκαρσία και Ζεντίλ.

Έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν και κάτι παραπάνω. Δεν είναι παράπονο αυτό αλλά μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω. Πλέον το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι της Τετάρτης και θα κοιτάξουμε να ξεκουραστούμε όσο γίνεται."



Νίκος Κεχαγιάς (προπονητής Ξάνθης): "Ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που σημείωσε. Πλέον συνεχίζουμε αν και δεν έχουμε πλέον στόχους στο πρωτάθλημα. Ωστόσο θα κοιτάξουμε να καταλάβουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα."

Σάκης Πρίττας (παίκτης Άρη): "Ξεκουράστηκαν κάποιοι αναντικατάστατοι παίκτες γιατί έχουμε και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Προσπαθήσαμε όμως να το απομονώσουμε και πλέον στρέφουμε όλη την προσοχή μας σε αυτό με την πρόκριση να είναι 50-50."

Τιάγκο Ζεντίλ (παίκτης Άρη): "Είμαι ευχαριστημένος που ήταν το πρώτο που έπαιξα ως βασικός και καταφέραμε να κερδίσουμε. Παιχνίδι σε παιχνίδι πιστεύω θα παίζω και καλύτερα. Πλέον συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι που έχουμε με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο."
Όλα τα λεφτά...
Το δίδυμο Σιστόν-Νάτσο Γκαρσία ήταν όλα τα λεφτά για τον Άρη. Ο πρώτος με πολύ ωραίο σουτ στο 76' έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Γκαρσία για το δεύτερο γκολ. Ο Βολιβιανός, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από καιρό, πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την άσχημη αντίδραση του Παπαδημητρίου στις καθυστερήσεις του αγώνα, που πήρε μια "χαζή" κίτρινη κάρτα, η οποία ήταν η δεύτερη και του απέφερε την αποβολή.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
9' Ευκαιρία Ξάνθη : Λαμπριάκος
Ωραία πάσα του Ραντζίνσκι από τα δεξιά στον Λαμπριάκο, που βγαίνει μόνος του απέναντι στον Κέλεμεν, αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας αποκρούει το σουτ
21' Σχόλιο
Η Ξάνθη είναι πιο κινητική και έχει κατά βάση τον έλεγχο του παιχνιδιού
23' Ευκαιρία Αρης : Ζεντίλ
Εκτέλεση φάουλ του Αμορόζο από τα αριστερά, ο Ζεντίλ παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει άουτ
40' Κίτρινη κάρτα Αρης : Αμορόζο
43' Κίτρινη κάρτα Αρης : Γιάχιτς
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Κίτρινη κάρτα Αρης : Νεμπεγλέρας
52' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη : Τζιωρτζόπουλος
56' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Πένκο στη θέση του Λαμπριάκου
57' Ευκαιρία Αρης : Νεμπεγλέρας
Δυνατό σουτ του Νεμπεγλέρα έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ
60' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Κιντάνα στη θέση του Διγκόζη
64' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Κάλβο στη θέση του Σανσόν
65' Ευκαιρία Ξάνθη : Τζιωρτζόπουλος
Σέντρα-σουτ του Τζιωρτζόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα κατευθύνεται προς το τέρμα του Κέλεμεν, ο οποίος διώχνει σε κόρνερ
70' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη : Παπαδημητρίου
74' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Νάτσο Γκαρσία στη θέση του Αμορόζο
76' Γκολ Αρης : Σιστόν
Ο Ζεντίλ "σπάει" ωραία την μπάλα στον επερχόμενο Σιστόν, που με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δίνει το προβάδισμα στον Άρη
80' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη : Πένκο
80' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Φλίσκας στη θέση του Τόμιτς
88' Γκολ Αρης : Νάτσο Γκαρσία
Ο Σιστόν πασάρει στον Νάτσο Γκαρσία, που "τρυπάει" την άμυνα της Ξάνθης και με πλασέ διπλασιάζει τα τέρματα του Άρη
89' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Ίβιτς στη θέση του Σιστόν
93' Κόκκινη κάρτα Ξάνθη : Παπαδημητρίου
Ο Παπαδημητρίου αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα
93' Λήξη αγώνα













































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ