ΕΛΛΑΔΑ

Βρούτσης: "Εντυπωσιάστηκα με την αγριότητα των Αρχών του Βελγίου απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ"

9    ,  11  2024. 
( /EUROKINISSI)
9 , 11 2024. ( /EUROKINISSI) ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στην εκπομπή του Action 24, Πάμε Γήπεδο, για τα όσα συνέβησαν στο Βέλγιο με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και τις Αρχές, καθώς και για τα έργα στο Καυτανζόγλειο.

Ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Action 24, Πάμε Γήπεδο, και μίλησε για τα περιστατικά βίας που βίωσαν οι φίλαθλοί του ΠΑΟΚ από τις βέλγικες Αρχές, ενώ αναφέρθηκε επίσης, και για τα έργα που γίνονται στο Καυτανζόγλειο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Με δύο ανθρώπους συνομίλησα σήμερα το πρωί, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Γκαγκάτση και τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Σιμόπουλο.

Πέρα από αυτά που είδα κι εγώ στα βίντεο και την επιστολή που ο ΠΑΟΚ έστειλε ως κοινοποίηση, καθότι πρώτα πήγε στο Υπουργείο Εξωτερικών, κι εγώ εντυπωσιάστηκα με την αγριότητα και την πολύ άγρια διάθεση των Αρχών του Βελγίου απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Δεν ήμουν παρών, αλλά δεν έχω κανέναν λόγο να μην υιοθετήσω αυτή την επιστολή του ΠΑΟΚ, που μιλάει για μία απαράδεκτη συμπεριφορά. Φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έκαναν ολόκληρο ταξίδι, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να μπουν στο γήπεδο.

Αμέσως η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε μέσω του κ. Γεραπετρίτη. Υπάρχει ήδη διάβημα προς την Πρεσβεία του Βελγίου και τον Πρέσβη εδώ στην Ελλάδα.

Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάνουμε. Συστήνω ψυχραιμία, δεν χρειάζεται εμείς να επιδείξουμε την ίδια συμπεριφορά".

Για τα έργα στο Καυτανζόγλειο είπε: "Προτεραιότητά μας αποτελεί η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το δικό της εμβληματικό ΟΑΚΑ, που για μας έχει μπει η λέξη Καυτανζόγλειο.

Και γι' αυτό άλλωστε η επιχορήγηση που δώσαμε, είναι 150% στον προϋπολογισμό της, χρήματα που δεν είχε δει ποτέ το Καυτανζόγλειο, ώστε με ταχύτατες διαδικασίες, μέχρι το τέλος του χρόνου να καταστεί ένα σύγχρονο γήπεδο, που με τους πόρους οι οποίοι θα έρχονται κάθε χρόνο, θα είναι ισάξιο των προσδοκιών που αξίζουν στη Βόρεια Ελλάδα".

Τέλος, για το ΟΑΚΑ δήλωσε: "Σε ό,τι αφορά το ΟΑΚΑ, στο οποίο παρεμβαίνουμε συνεχώς με διάφορα έργα, σήμερα είμαστε στη φάση της στατικής επάρκειας και μένουν λίγα πράγματα ακόμα που μας χωρίζουν από τη λειτουργία του.

Δηλαδή η πυρασφάλεια που δεν είχε ποτέ, η οποία για μένα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο, μαζί με την στατική επάρκεια, από τότε που έγινα υπουργός, για κάθε αθλητική εγκατάσταση της χώρας.

Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Και το γήπεδο του ΟΑΚΑ, το στάδιο, θα είναι και πάλι λειτουργικό".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ