ΗΡΑΚΛΗΣ

Βραζιλιάνικη παροικία

Βραζιλιάνικη παροικία
Γιαντσης

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής απομένει για το τυπικό μέρος της συμφωνίας με τους Βραζιλιάνους Λουτσιάνο Φονσέκα, Κλαουντίνιο και Φλάβιο Ντίαζ

Οι τρεις Βραζιλιάνοι πριν από την υπογραφή των συμβολαίων τους είχαν πρώτα περάσει από τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις και τίθενται πλέον στην διάθεση του Άνχελ Πεντράθα.
Όσο για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης από πλευράς της ΠΑΕ Ηρακλής για την επισημοποίησης της απόκτησής τους; Έχει να κάνει με το ότι θα πρέπει να αποδεσμευθούν πρώτα κάποιοι από τους ήδη υπάρχοντας που καταλαμβάνουν θέση ξένου στο ρόστερ αφού κανένας εκ των τριών δεν έχει στην κατοχή του κοινοτικό διαβατήριο.

Πως όμως αντιμετωπίζουν οι τρεις Βραζιλιάνοι τον νέο σταθμό της καριέρας τους με την παρουσία τους στο δυναμικό του Ηρακλή; Ο 28χρονος περιφερειακός επιθετικός Λουτσιάνο Φονσέκα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Metrosport" τόνισε: " Πιστεύω, ότι μπορούμε να πετύχουμε αρκετά πράγματα με την παρουσία μου στον Ηρακλή να είναι μία πρόκληση για μένα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα νέα για μένα μετά από 3,5 χρόνια στην Πορτογαλία που ανεβαίνει σταδιακά ως επίπεδο. Επομένως ήταν ένα κίνητρο, ένας λόγος για να δοκιμάσω την ομάδα του Ηρακλή που ξέρω ότι είναι μία ιστορική ομάδα".

Κι όσον αφορά το προφίλ του; " Είμαι γρήγορος. Μπορώ να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα μου και παίζω κυρίως από τα άκρα και προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τους κενούς χώρους".

Από την πλευρά του ο επίσης επιθετικός Φλάβιο Ντίαζ δεν έκρυψε πως: " Είναι σημαντικό που είμαι εδώ. Πρόκειται για μία ομάδα με δομή και με διοίκηση καλή. Επομένως, αυτό ήταν πιο σημαντικό για μένα από τα χρήματα", για να καταλήξει: "Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ηρακλή. Η Ελλάδα είναι μία όμορφη χώρα και είναι φιλικοί μαζί μας οι Έλληνες. Ήξερα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλωστε ήρθε και ο Ριβάλντο στην Ελλάδα".

Κι όσο για τον ίδιο; Ο Φλάβιο Ντίαζ δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας: " Θα προσαρμοστώ γρήγορα. Δεν πιστεύω να έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Ήξερα το όνομα του Ηρακλή, αλλά όχι πολλές λεπτομέρειες. Ίσως μπορώ να παίξω την Κυριακή. Έμπαινα και αύριο ακόμη, αλλά δεν είναι δικό μου θέμα αποκλειστικά".

Ο βραχύσωμος ακραίος μέσος Κλαουντίνιο που παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης δήλωσε από την πλευρά του πως: " Φιλοδοξία μου είναι να κάνω άλμα στην Ευρώπη, μέσα από την παρουσία μου στον Ηρακλή. Στόχος μου φυσικά είναι να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Σίγουρα, όταν έρχεσαι μέσα στη χρονιά, δεν είναι ότι καλύτερο, γιατί έχεις λίγο χρόνο για να προσαρμοστείς με την υπόλοιπη ομάδα. Πρέπει όμως να δεθούμε και να αποτελέσουμε γρήγορα μέλη αυτής της ομάδας, γιατί ήρθαμε για να βοηθήσουμε".

Ενώ για τον εαυτό του είπε: " Είμαι καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έκανα προπονήσεις, πριν έρθω στη Θεσσαλονίκη. Έμαθα κάποια πράγματα για τον Ηρακλή, αλλά όταν ήρθε η πρόταση. Για μένα είναι κίνητρο, είναι ευκαιρία η παρουσία μου εδώ. Θέλω να προσφέρω. Να βοηθήσω και να με βοηθήσει η ομάδα", κι όσο για το αγωνιστικό του προφίλ δήλωσε: " Μπορώ να παίξω από τα άκρα. Μπορώ να διεμβολίσω την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσω τις προοπτικές επίθεσης. Αυτή είναι η δουλειά μου. Μπορώ να σκοράρω, όπως, μπορώ και μου αρέσει να ανοίγω τους διαδρόμους από την αντίπαλη άμυνα".












TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ