ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραζιλία - Αργεντινή: Οι Βραζιλιάνοι μιλούν για ψευδή στοιχεία, οι Αργεντινοί για συμφωνία εξαίρεσης που δεν τηρήθηκε

Argentina's Lionel Messi, left, talks to Brazil's coach Tite and Brazil's striker Neymar, right, after the qualifying soccer match for the FIFA World Cup Qatar 2022 was interrupted by health officials at Neo Quimica Arena stadium in Sao Paulo, Brazil, Sunday, Sept.5, 2021. Argentina walked off the field shortly after the start of the South American classic when health officials came onto the pitch following coronavirus concerns about some Argentina players.(AP Photo/Andre Penner)
Argentina's Lionel Messi, left, talks to Brazil's coach Tite and Brazil's striker Neymar, right, after the qualifying soccer match for the FIFA World Cup Qatar 2022 was interrupted by health officials at Neo Quimica Arena stadium in Sao Paulo, Brazil, Sunday, Sept.5, 2021. Argentina walked off the field shortly after the start of the South American classic when health officials came onto the pitch following coronavirus concerns about some Argentina players.(AP Photo/Andre Penner) © 2021 ANDRE PENNER/ASSOCIATED PRESS

Οι Βραζιλιάνοι επικαλούνται νομοθεσία που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα πολιτών που βρέθηκαν στην Αγγλία τις προηγούμενες δύο εβδομάδες και οι Αργεντινοί συμφωνία εξαίρεσης με την CONMEBOL για το φιάσκο του ντέρμπι που διεκόπη στο 4' για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Το φιάσκο στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή και η οριστική διακοπή μόλις στο 5ο λεπτό έβαλε... φωτιά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Ο αγώνας διεκόπη ύστερα από την έφοδο ανθρώπων της Anvisa, της Εθνικής Υγειονομικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Βραζιλίας, η οποία επιχείρησε να συλλάβει τέσσερις παίκτες της "αλμπισελέστε" που παραβίασαν το πρωτόκολλο της χώρας σχετικά με τον κορονοϊό.

Οι Χιοβάνι λο Σέλσο, Εμιλιάνο Μπουενδία, Εμιλιάνο Μαρτίνες και Κριστιάν Ρομέρο εισήλθαν στη χώρα κατά παράβαση του νόμου που απαγορεύει μη Βραζιλιάνους πολίτες να ταξιδεύουν στη Βραζιλία, αν τις προηγούμενες 14 μέρες έχουν βρεθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Ιρλανδία, Ινδία ή Νότια Αφρική.

Τα προβλήματα άρχισαν με την είσοδο στη χώρα των Ρομέρο και Λο Σέλσο το πρωί της Παρασκευής, οι οποίοι φέρεται να συμπλήρωσαν στις φόρμες εισόδου στο αεροδρόμιο ψευδή στοιχεία, αποκρύπτοντας τα ακριβή ταξίδια τους τις τελευταίες ημέρες. Οι Βραζιλιάνοι ερεύνησαν περαιτέρω το ζήτημα που είχε ανακύψει και αντιλήφθηκαν ότι και οι Μπουενδία και Μαρτίνες είχαν ακολουθήσει παρόμοιο ταξίδι από Αγγλία σε Βενεζουέλα (για το προηγούμενο παιχνίδι της Αργεντινής) και από εκεί σε Βραζιλία.

Ωστόσο, η CONMEBOL ισχυρίζεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των 10 χωρών μελών της, ώστε να υπάρξουν εξαιρέσεις σε ποδοσφαιριστές των εθνικών ομάδων και να μπορούν να ταξιδεύουν σε αυτές τις χώρες για τους αγώνες των προκριματικών.

Όπως υποστηρίζουν ΜΜΕ της Αργεντινής, άνθρωποι της Anvisa βρέθηκαν στο ξενοδοχείο της "αλμπισελέστε" μερικές ώρες πριν από τον αγώνα, με σκοπό να ενημερώσουν την αποστολή των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής για το ζήτημα με τους 4 παίκτες τους. Οι αρχές της Βραζιλίας απαίτησαν να μη φύγουν από το ξενοδοχείο αυτοί οι παίκτες, όμως παράγοντες της CONMEBOL που βρίσκονταν εκεί, παρενέβησαν και εξήγησαν ότι υπάρχει σεβασμός στη "φούσκα" που έχει δημιουργηθεί για τις διοργανώσεις στη Νότια Αμερική. Ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις, ολόκληρη η αποστολή της Αργεντινής μετέβη στο γήπεδο για τον αγώνα και όλοι πίστεψαν ότι η περιπέτεια είχε τελειώσει.

Παρ' όλα αυτά, οι άνθρωποι της Anvisa επενέβησαν στην "Αρένα Κορίνθιανς" και μόλις στο 4ο λεπτό άρχισαν να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα παραλίγο να υπάρξει και επεισόδιο με τις αποστολές των δύο ομάδων. Ο ίδιος ο Λιονέλ Μέσι εμφανίστηκε να συνομιλεί εκνευρισμένος με ανθρώπους της Anvisa, ζητώντας εξηγήσεις γιατί αυτή η παρέμβαση δεν έγινε τις τρεις μέρες που η αποστολή βρίσκεται στη χώρα.

Ο αγώνας δεν γινόταν να συνεχιστεί και η CONMEBOL έδωσε εντολή στο διαιτητή για διακοπή (ενώ σε ανακοίνωσή της πετάει το μπαλάκι στη FIFA), που θα φέρει την Αργεντινή νικήτρια στα χαρτιά. Οι 4 παίκτες της, πάντως, δεν συνελήφθησαν, ωστόσο η υπόθεση θα συνεχιστεί σε αθλητικά και ποινικά δικαστήρια, αφού η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής ισχυρίζεται ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, όπως συνέβη προ ημερών με το Χιλή - Βραζιλία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ