ΚΕΡΚΥΡΑ

Βοσνιάδης: "Δεν φοβηθήκαμε τον Παναθηναϊκό"

Βοσνιάδης: "Δεν φοβηθήκαμε τον Παναθηναϊκό"
EUROKINISSI

Ο προπονητής της Κέρκυρας, Αλέκος Βοσνιάδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Γιάννη Φιλέρη, για τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. (AUDIO)

Σίγουρος ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού θα βοήθησε τους "Φαίακες" ενόψει της συνέχειας και στο ψυχολογικό κομμάτι εμφανίστηκε ο τεχνικός της Κέρκυρας, Αλέκος Βοσνιάδης.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Γιάννη Φιλέρη για τη νίκη της Κέρκυρας αλλά και την εικόνα των πράσινων που θεωρεί ότι θα ανακάμψουν στη συνέχεια.

Για την επιτυχία των «Φαιάκων»:
« Υπάρχει ικανοποίηση γιατί πήραμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο που έχει βέβαια τα προβλήματά του. Πιστεύω ότι είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί γιατί μας θα είμαστε ήρεμοι για τη συνέχεια. Όταν δεν έρχονται οι βαθμοί έρχονται η πίεση και το άγχος».

Για το άγχος και το ρόλο που παίζει:
« Αν δεν ερχόταν αποτέλεσμα σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερο. Μετά πάμε εκτός και όταν είσαι συνέχεια στο μηδέν αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Σίγουρα είναι νωρίς, υπάρχει χρόνος, όμως η ηρεμία είναι σημαντική και σύμμαχος».

Για τις δυσκολίες του ελληνικού πρωταθλήματος:
« Ειδικά για ομάδες που έχουν τον δικό μας στόχο να έχουν σταθερότητα και να παίρνουν τα αποτελέσματα για την παραμονή είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Έρχονται παιχνίδια με ομάδες του επιπέδου μας που είναι πολύ δύσκολα. Όλα είναι ντέρμπι και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Και οι παίκτες κατάλαβαν τον δρόμο πως θα πρέπει να κερδίζουμε».

Για το τρόπο που μπήκε η ομάδα στον αγώνα:
« Είχαμε πει να μπούμε δυνατά. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος δεν έχει ακόμη χημεία. Έχει νέους παίκτες που δεν έχουν πολλά παιχνίδια. Δεν έχει χημεία και αυτοματισμούς. Βέβαια χάθηκαν και δυο φάσεις από τον αντίπαλό μας, αλλά παίζει ρόλο και η τύχη. Οι παίκτες είχαν διάθεση μεγάλη. Είναι μια μεγάλη νίκη και βαθμολογικά και ψυχολογικά».

Για τον Παναθηναϊκό:
« Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι αξιόλογο, αλλά πληρώνει ότι δεν έφτιαξε την ομάδα το καλοκαίρι. Σε βάθος χρόνου θα δούμε τον Παναθηναϊκό όπως πρέπει. Θα μπορέσει να ανακάμψει. Το έκανε και πέρσι. Το ρόστερ είναι καλό, αλλά θέλει χρόνο».

Για την επιστροφή του στην Κέρκυρα:
« Δεν ήταν δύσκολη. Ξέρω πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα. Πολλοί παίκτες υπάρχουν ακόμα από την προηγούμενη θητεία μου. Δεν ήθελα χρόνο προσαρμογής. Από τα παιδιά ζητήσαμε απλά πράγματα. Διάθεση κρίθηκαν για να βγάλουμε την εικόνα και να πάρουμε τη νίκη».

Για τη μεταμόρφωση της ομάδας:
« Είναι φυσιολογικό αυτό που συνέβη μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη προπόνηση είχαμε μπροστά μας την εικόνα της Τούμπας. Μετά αλλάξαμε πράγματα, οι παίκτες συγκεντρώθηκαν. Χθες δεν φοβηθήκαμε. Κυνηγήσαμε φάσεις και μετά το 1-0. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Η προσαρμογή τους ήταν άμεση».

Για το πρωτάθλημα:
« Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Είδαμε ο Λεβαδειακός σε δύο δύσκολα παιχνίδια πήρε δύο ισοπαλίες. Εμείς κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό, η Ξάνθη έκοψε πόντους από τον ολυμπιακό Κάτι διαφορετικό γίνεται φέτος. Το έχει ανάγκη το πρωτάθλημα. Αν υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι τέλος και πάνω και κάτω θα είναι πολύ καλό».

Για την προσέλευση του κόσμου:
« Ο κόσμος χωρίς ενδιαφέρον δεν θα έρθει στο γήπεδο. Θα είναι εκεί όσο οι αγώνες έχουν ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει αν το πρωτάθλημα παραμένει αμφίρροπο μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αν φυσικά γίνεται αυτό. Αν δει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα δώσει το παρών. Ξαφνικά οι Έλληνες δεν αφήσαμε το ποδόσφαιρο. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τα πράγματα».

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ