ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Βινίσιους: Ξανά θύμα ρατσιστικής επίθεσης στη Βαλένθια, παιδάκι τον αποκαλούσε "μαϊμού"

Ο Βινίσιους της Ρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βαλένθια για τη La Liga 2023-2024 στο "Μεστάγια", Βαλένθια | Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
Ο Βινίσιους της Ρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βαλένθια για τη La Liga 2023-2024 στο "Μεστάγια", Βαλένθια | Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 © 2024/JOSE BRETON/AP IMAGES

Σε ακόμη έναν αγώνα της Βαλένθια με τη Ρεάλ ο Βινίσιους έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Σοκαριστικό το βίντεο που κυκλοφορεί και δείχνει ένα παιδάκι να τον αποκαλεί "μαϊμού".

Για ακόμη μία φορά η La Liga είναι υποχρεωμένη να διερευνήσει περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης στο Μεστάγια, με θύμα τον Βινίσιους. Η Ρεάλ αγωνίστηκε το Σάββατο το βράδυ εκτός έδρας με τη Βαλένθια, σε ένα δραματικό ματς, το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2 και προκάλεσε τις σφοδρές διαμαρτυρίες των μερένγκες, για το αμφιλεγόμενο γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ, που τελικά δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Πέρα όμως από τα παράπονα της Ρεάλ για τη διαιτησία, στο επίκεντρο βρέθηκε και ο Βινίσιους, ο οποίος αφενός πέτυχε δύο γκολ, αφετέρου συγκέντρωσε ξανά τα "πυρά" από την εξέδρα των νυχτερίδων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Μάιο, στον αγώνα της Βαλένθια με τη Ρεάλ στο Μεστάγια, ο Βινίσιους είχε δεχθεί μία σοκαριστική ρατσιστική επίθεση. Το θέμα πήρε τεράστια έκταση παγκοσμίως, αφού σύμφωνα με την ισπανική ομοσπονδία εκατοντάδες οπαδοί της Βαλένθια συμμετείχαν στο ρατσιστικό παραλήρημα κατά του Βινίσιους, ο οποίος προχώρησε σε σχετικές καταγγελίες.

Η Βαλένθια εντόπισε την ταυτότητα τριών οπαδών, που επιτέθηκαν λεκτικά στον Βραζιλιάνο άσο και τους απέκλεισε. Επίσης, έκανε μεγάλες προσπάθειες, μαζί με την ομοσπονδία, για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο χθεσινό ματς.

Αυτή τη φορά δεν καταγράφηκαν ανάλογης έκτασης περιστατικά, ωστόσο και πάλι υπήρξαν παρατράγουδα, με αρνητικό πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί, το οποίο σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το βραζιλιάνικο ESPN αποκαλούσε τον Βινίσιους "μαϊμού". Το βίντεο το κατέγραψε μία γυναίκα και το παρέδωσε στις τοπικές αρχές. Στις εικόνες καταγράφεται και η μητέρα του μικρού φίλου της Βαλένθια, η οποία μόλις αντιλαμβάνεται την κάμερα εκνευρίζεται.

Πλέον, μένει να φανεί αν θα υπάρξουν εκ νέου συνέπειες για τη Βαλένθια, αν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η συντριπτική μερίδα των οπαδών των νυχτερίδων "περιορίστηκε" μόνο σε αποδοκιμασίες κατά του Βινίσιους.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ LA LIGA ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ