FOOTBALL ANALYSIS

Τι άλλαξε ο Βινάγκρε στον Ολυμπιακό με το καλημέρα

Ο Βινάγκρε στο ντεμπούτο του στη Super League με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Βινάγκρε στο ντεμπούτο του στη Super League με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντρέγκερ έκλεψε τις εντυπώσεις, αλλά ο Βινάγκρε ήταν αυτός που έκανε περισσότερα πράγματα στο ντεμπούτο του και άλλαξε με το καλημέρα την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα ήταν το "μπείτε, παίξτε" του Μαρτίνς. Ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα των ερυθρόλευκων στη νίκη με 2-0 έκαναν στο ίδιο ματς ο Βινάγκρε, ο Ντρέγκερ και ο Μπρούμα.

Από την τριάδα ξεχώρισε ο Ντρέγκερ. Τον σχολίασε χθες ο Παντελής Διαμαντόπουλος, ενώ τον αναλύσαμε ήδη με τη βοήθεια των γραφημάτων της Opta.

Ο Ραφίνια δεν γίνεται να παίζει συνέχεια στα 35 του, οπότε είναι σημαντικό για τους ερυθρόλευκους να δουν τι μπορεί να τους δώσει ο Ντρέγκερ στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το ίδιο ισχύει και για το άλλο άκρο, εκεί που το κενό που άφησε ο Τσιμίκας είναι πολύ μεγάλο. Ο Χολέμπας δεν ήρθε για να το καλύψει, αλλά για να αποτελέσει μια έξτρα λύση, οπότε το βάρος πέφτει στον Βινάγκρε.

ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΣΕΣ

Ο Πορτογάλος δεν έλαμψε στο ντεμπούτο του, όμως κατάφερε με το καλημέρα να αλλάξει τον Ολυμπιακό. Πάμε να δούμε τι έκανε ο Βινάγκρε και ποια ήταν η αλλαγή.

Ο Βινάγκρε ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα. Κανένας παίκτης των δύο ομάδων δεν είχε τις 80 ενέργειες του Πορτογάλου.

Παρότι ήταν το ντεμπούτο του, ο Ολυμπιακός έδειξε τη διάθεση να βάλει τον Βινάγκρε στο ματς. Αυτός είχε τις περισσότερες ενέργειες, αυτός είχε (μαζί με τον Σισέ) και τις περισσότερες πάσες.

Ο Πορτογάλος είχε 46/61 πάσες, με 8/17 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, στην επίθεση. Δεν έδωσε με το καλημέρα όσα είχαν συνηθίσει να βλέπουν πέρυσι οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά ήταν αμέσως κομβικός στην ανάπτυξη της ομάδας του Μαρτίνς.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μια ανάπτυξη που άλλαξε με τον Πορτογάλο στην ενδεκάδα. Ο Ολυμπιακός μετατοπίστηκε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του και έχουμε τα γραφήματα που το αποδεικνύουν.

Στο πρώτο γράφημα είναι οι στόχοι των μεταβιβάσεων του Ολυμπιακού. Το γήπεδο είναι χωρισμένο σε εννέα κομμάτια και το γράφημα δείχνει πόσες πάσες έγιναν προς κάθε κομμάτι: οι αριθμοί δείχνουν το σύνολο των μεταβιβάσεων και το ποσοστό.

Οι πάσες του Ολυμπιακού ανά σημείο του γηπέδου στα πρώτα πέντε παιχνίδια της Super League
Οι πάσες του Ολυμπιακού ανά σημείο του γηπέδου στα πρώτα πέντε παιχνίδια της Super League SPORT24


Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταβιβάσεων των ερυθρόλευκων είχαν στόχο το δεξιό κομμάτι στο κέντρο του γηπέδου. Το 22% των μεταβιβάσεων, 565 πάσες πήγαν προς τα εκεί, στο χώρο δηλαδή που κινήθηκε στα πρώτα πέντε παιχνίδια ο Ραφίνια.

Πάμε να δούμε τι έγινε απέναντι στον Απόλλωνα.

Οι πάσες του Ολυμπιακού ανά σημείο του γηπέδου στο ματς με τον Απόλλωνα
Οι πάσες του Ολυμπιακού ανά σημείο του γηπέδου στο ματς με τον Απόλλωνα SPORT24

Στροφή προς τα αριστερά. Χωρίς τον Ραφίνια δεξιά και με τον Βινάγκρε στα αριστερά, ο στόχος των μεταβιβάσεων μετατοπίστηκε. Δεξιά πήγε το 16.5% των μεταβιβάσεων και αριστερά πήγε το 20%.

Με δίδυμο Ραφίνια - Χολέμπας στα άκρα ο Ολυμπιακός ήταν "μονόπαντος" και έτσι ο Βραζιλιάνος είχε συνέχεια την μπάλα στα πόδια του, σχεδόν σε κάθε ματς ήταν ο κορυφαίος των ερυθρόλευκων στις ενέργειες με την μπάλα. Με το δίδυμο Βινάγκρε - Ντρέγκερ το focus της ανάπτυξης πήγε στην αριστερή πλευρά, στον Πορτογαλο πήγαν οι περισσότερες πάσες.

Αυτό που μένει να δούμε στη συνέχεια είναι τον Ολυμπιακό όπως σχεδιάστηκε στη μεταγραφική περίοδο, δηλαδή με τον Ραφίνια στο ένα άκρο και τον Βινάγκρε στο άλλο.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ