FOOTBALL ANALYSIS

Ντρέγκερ, ένα πολυεργαλείο στα δεξιά για τον Ολυμπιακό

Ντρέγκερ, ένα πολυεργαλείο στα δεξιά για τον Ολυμπιακό

Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ κατάφερε να ξεχωρίσει στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα, παρουσιάζοντας στοιχεία που θυμίζουν τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, με έμφαση στον επιθετικό τομέα. Δείτε την εμφάνιση του Τυνήσιου μπακ στα γραφήματα της Opta.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον, με αρκετούς παίκτες που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, να κάνουν ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μπορεί τα φώτα να είχαν στραφεί κυρίως στους Ρούμπεν Βινάγκρε, Πέπε και Μπρούμα, αλλά ο νεοαποκτηθείς που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ. Ο Τυνήσιος μπακ αποκτήθηκε ως μπακ απ του Ραφίνια, αλλά έδειξε πως διαθέτει στοιχεία που θυμίζουν τον Ομάρ Ελαμπντελαουί όσον αφορά στα ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και τις επιθετικές αρετές του.

Δείτε με τη βοήθεια της Opta την εμφάνισή του:

Στο διάγραμμα της Opta, οι πράσινοι ρόμβοι (συμπεριλαμβανομένου και του τάκλιν) είναι οι επιτυχημένες και οι κόκκινοι οι αποτυχημένες μονομαχίες του Ντρέγκερ στο γήπεδο, το πράσινο τρίγωνο είναι οι επιτυχημένες ντρίμπλες και το κόκκινο οι αποτυχημένες. Το γαλάζιο τρίγωνο είναι οι ανακτήσεις κατοχής και οι απομακρύνσεις.

Ο 24χρονος μπακ, στα 82 λεπτά που αγωνίστηκε, είχε 71 ενέργειες με την μπάλα, με τον Βινάγκρε, που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, να είναι ο μοναδικός που είχε περισσότερες (79). Παράλληλα, ήταν πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, μετρώντας 3/4 επιτυχημένες ντρίμπλες, τις περισσότερες από τους παίκτες του Ολυμπιακού, ένα επιτυχημένο τάκλιν, δύο ανακτήσεις κατοχής, καθώς και 5/10 μονομαχίες.

Επίσης, βοήθησε αρκετά και στο δημιουργικό κομμάτι, κάνοντας αισθητή την παρουσία του, με πέντε εισόδους με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, καθώς και δύο πάσες που έφτιαξαν τελική. Μάλιστα, απ' το πόδια του προήλθε η πιο αξιόλογη φάση του Ολυμπιακού σε κανονική ροή αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Μπρούμα δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε γκολ.

ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ Ο ΒΙΝΑΓΚΡΕ

Από την άλλη πλευρά, ο Βινάγκρε δεν έθελξε με την απόδοσή του και έδειξε πως θα χρειαστεί χρόνο για να μπει στα "παπούτσια" του Κώστα Τσιμίκα. Βέβαια, ο Πορτογάλος μπακ έδειξε ψήγματα του ταλέντου του κόντρα στον Απόλλωνα, αποδεικνύοντας πως είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στο 100% των δυνατοτήτων του.

Στο διάγραμμα της Opta, οι πράσινοι ρόμβοι (συμπεριλαμβανομένου και του τάκλιν) είναι οι επιτυχημένες και οι κόκκινοι οι αποτυχημένες μονομαχίες του Βινάγκρε στο γήπεδο. Τα γαλάζια τρίγωνα είναι τα κλεψίματα, οι ανακτήσεις κατοχής και τα κερδισμένα φάουλ.

Μπορεί να μην είχε τα ίδια ανεβάσματα με τον Ντρέγκερ, αλλά αμυντικά βοήθησε σημαντικά, με πέντε ανακτήσεις κατοχής, τρία κλεψίματα και 5/10 κερδισμένες μονομαχίες. Νούμερο που δεν εντυπωσιάζουν, αλλά είναι ένα μικρό δείγμα των ικανοτήτων του και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αφού έδωσε και μία πάσα που έφτιαξε τελική σε συμπαίκτη του, ενώ είχε δύο κερδισμένα φάουλ και ένα επιτυχημένο τάκλιν.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ