ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βγενόπουλος: "Περήφανος που είμαι Παναθηναϊκός"

Βγενόπουλος: "Περήφανος που είμαι Παναθηναϊκός"
βγενοπουλος

Ο Βγενό στήριξε Τεν Κάτε-Αντωνίου, ύμνησε Γιαννακόπουλους και υποσχέθηκε... μεταγραφές

Βγενόπουλος: "Περήφανος που είμαι Παναθηναϊκός"



Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού μίλησε στο "Real FM 97,8" και ξεκαθάρισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιτύχει τους στόχους της ομάδας και δεν θα υποκύψει σε προπαγάνδες και πιέσεις

Σε μια εξαιρετική συνέντευξη, ο εκ των μεγαλομετόχων του "τριφυλλιού" δεν δίστασε να διευκρινήσει ότι η ομάδα δεν αξιοποίησε την μεταγραφική περίοφδο του Ιανουαρίου, μιλόντας εκ νέου για τον διετή προγραμματισμό (δίνοντας έτσι και πάλι την αίσθηση πως ο Χενκ Τεν Κάτε θα παραμείνει ακλόνητος).

Ο "Μr Mig" δεν δίστασε να δώσει όνομα στο νέο γήπεδο που θα γίνει... δικαιολογώντας την τοποθετησή του, υποστήριξε ότι δεν έχει πρόθεση να ασχοληθεί με την πολιτική ενώ για την προεδρία της ΠΑΕ, άφησε "ανοικτό" κάθε ενδεχόμενο να αναλάβει ακόμα και μόνος του αν χρειαστεί.

Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος διευκρίνησε πως είναι "υποχρεωμένος" στους αδελφούς Γιαννακόπουλους, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τίτλου ενώ έδωσε εξηγήσεις και για την δήλωση περί Αμπράμοβιτς.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνηθίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και έτσι έπραξε και τώρα σε μια συνέντευξη με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως αυτό για την ονομασία του γηπέδου για παράδειγμα. Πράγματα και αποκαλύψεις που σίγουρα θα συζητηθούν στο μέλλον και δεν αποκλείεται να σχολιαστούν από έτερους παράγοντες του "τριφυλλιού" πολύ σύντομα.

Πάντως αξίζει να τονίσουμε πως ο εκ των μεγαλομετόχων του ανέλαβε ως μέλος της Παναθηναϊκής "οικογένειας" την ευθύνη για την άσχημη χρονιά και μίλησε για σχέδιο που θα λειτουργήσει πλέον αφού όλοι έμαθαν από τα λάθη.

Αναλυτικά όσα υποστήριηξε ο "MR MIG":

"Το καλοκαίρι έγινε το καλύτερο δυνατό"

" Το καλοκαίρι ήμουν παρών στη συζήτηση που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε τη διοίκηση στον Νίκο Πατέρα. Συγχαίρω τον Νίκο Πατέρα γιατί είχε 30 εργάσιμες μέρες όπου έπρεπε να γίνουν μεταγραφές, να προσλάβει προπονητή και διευθυντή ποδοσφαίρου. Έγινε το καλύτερο δυνατό με δεδομένο το χρόνο που είχαμε. Γι' αυτόν το λόγο δώσαμε ένα διετή χαρακτήρα στον προγραμματισμό. Η υλοποίηση που σχεδιάζαμε, χρειαζόταν και τύχη και κάποιους άλλους παράγοντες για να πάρουμε κάποιον τίτλο. Δεν ψάχνουμε για υπεύθυνους. Αν θέλετε, να αναλάβω εγώ τις ευθύνες για να είστε ήσυχοι".

"Δεν αξιοποιήσαμε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου"

" Δεν αξιοποιήσαμε όπως πρέπει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η βασική αδυναμία που είδαμε ήταν το σκάουτινγκ. Φτάσαμε στο σημείο με προσωπικές κινήσεις του Αντωνίου και του Πατέρα να γίνονται κινήσεις για την απόκτηση μεγάλων ποδοσφαιριστών, αλλά δεν έγινε κάποια μεγάλη κίνηση. Το Δεκέμβριο προσπαθούσαμε να βάλουμε λεφτά αλλά δεν δώσαμε. Έγιναν προσπάθειες αλλά κόλλησαν. Γι' αυτό κι έγιναν αλλαγές. Τώρα υπάρχει σχέδιο και ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει νωρίς με υποδείξεις του προπονητή για το ποιοι πρέπει να αποκτηθούν".

"Στηρίζω απόλυτα τον Πατέρα"

" Στηρίζω απόλυτα τον Νίκο Πατέρα. Ο Νίκος Πατέρας είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, αυτός παλεύει για όλα για να αλλάξει σελίδα στην ομάδα. Από κει και πέρα, έχουμε έναν προπονητή καταξιωμένο, όχι τέλειο, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος. Είναι πολύ καλός. Έχει διετές συμβόλαιο. Θα του δώσουμε την ευκαιρία να δείξει τη δουλειά του. Όπως και του τεχνικού διευθυντή".

"Το γήπεδο θα ονομαστεί Marfin Green Arena"

" Όλα τα νέα γήπεδα πρέπει να έχουν ένα χορηγό. Εκτός από τα χρήματα που βάζω, μέσω του ομίλου μου θέλω να προσφέρω και αυτό. Αντί να πουν ευχαριστώ λένε ότι πάω να βγάλω λεφτά για το γήπεδο. Τι να βγάλω; Να βάλω. Μόνοι μας κατεβήκαμε στον διαγωνισμό. Όποιος θέλει και τώρα και μπορεί να βγει και να κάνει νέα πρόταση. Κάνεις κάτι καλό και βγαίνουν διάφοροι και το χρεώνουν διαφορετικά.

Όποιος θα ήθελε να βαφτίσει το γήπεδο, δεν έχει παρά να φτάσει τη δική μου προσφορά μου στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Το γήπεδο θα ονομαστεί "Marfin Green Arena". Το όνομα του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να μπει στον τίτλο του γηπέδου και να συνδεθεί με το όνομα "Marfin".

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είχε στηθεί σε λάθος βάση τόσα χρόνια. Προχωράμε στο χτίσιμο του γηπέδου και θα φέρουμε όλους αυτούς που λένε ότι θέλουν να γίνει το γήπεδο προ των ευθυνών τους. Έχει προσφέρει πολλά στην προσπάθεια χτισίματος του γηπέδου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και συνεχίζει να βοηθά. Έχει κάνει μεγάλη δουλειά ο Βαρδινογιάννης. Έχει τηρήσει τη συμφωνία που είχαμε κάνει εδώ κι ένα χρόνο. Ο Τζίγγερ είναι ένας μέτοχος, όπως κι εγώ, έστω κι αν έχει περισσότερες μετοχές

" .



"Δεν είναι μέσα στις προθέσεις μου να ασχοληθώ με την πολιτική"



" Δεν έχω χρόνο για να είμαι μέσα στην διοίκηση. Θα ήταν θαυμάσιο να είχα χρόνο να ασχοληθώ. Δεν έχω χρόνο. Γράφουν ότι πάω στο ένα ματς και δεν πάω στο άλλο. Εγώ πήγα στο πρώτο παιχνίδι με την Σιένα και η επόμενη δεν ήταν εργάσιμη, τα παιδιά δεν είχαν σχολείο. Το επόμενο ματς ήταν εργάσιμη η επόμενη, τα παιδιά είχαν σχολείο και εγώ 5:30 πάω στο γραφείο.

Δεν έχω κανένα στόχο παραπάνω από αυτά που έχω πει δημόσια. Δεν είναι μέσα στις προθέσεις μου να ασχοληθώ με την πολιτική. Από κει και πέρα, δεν είναι στις προθέσεις μου να μείνω μόνος στην ομάδα. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις η ζωή τι φέρνει

"

"Η συνεισφορά μου είναι συναισθηματική"

" Πήρα μια πρωτοβουλία κι έκανα μια τοποθέτηση γιατί θεωρώ ότι έχω ευθύνη λόγω ΠΕΚ. Εύχομαι του χρόνου ο Παναθηναϊκός να πετύχει και να μην χρειαστεί να ξανακάνω τοποθέτηση ποτέ. Άλλωστε δεν έχω κάνει ποτέ τοποθετήσεις μετά από επιτυχίες, αλλά πάντα μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Η συνεισφορά μου στον Παναθηναϊκό είναι καθαρά συναισθηματική και δεν έχω σκοπό μου να κερδίσω κάτι από την ομάδα. Είναι βέβαιο ότι έχουμε τις οικονομικές δυνατότητες οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού για να εκπληρώσουμε τα όνειρα τα δικά μας και των φιλάθλων.





"Ο Παναθηναϊκός τιμά την Ελλάδα"

" Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι Παναθηναϊκός. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, πρόσφατα και στο βόλεϊ. Ο Παναθηναϊκός τιμά την Ελλάδα και παρά κάποιες αποτυχίες, είμαι υπερήφανος. Επιθυμώ να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα που παίρνει φέτος, αλλά και για την αγωνιστική του άνοδο στο μπάσκετ γιατί κάνει το άθλημα πιο ανταγωνιστικό".

"Να μην υπάρχει φραστική βία"

" Στο Βερολίνο τα εισιτήρια να πάνε σε πολιτισμένους φιλάθλους και όποιος κερδίσει να έχει την υποστήριξη και των υπολοίπων. Να πάμε σαν Έλληνες και να έρθει το τρόπαιο στη χώρα μας.

Να μην υπάρχει φραστική βία και να μην συνδέεται το σεξ με τη βία σαν να είναι τιμωρία. Δεν πρόκειται ποτέ να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο του Παναθηναϊκού επειδή φτάσαμε σε μια μεγάλη νίκη, όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα οι αντίπαλοι άκουγαν τόσα

" .

"Δεν με απασχολεί αν θα με κρίνουν"

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους και δεν θα πρέπει να υποκύψουμε σε προπαγάνδες και πιέσεις. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι αν θα με κρίνουν θετικά η αρνητικά".

"Ο Βγενόπουλος είναι υποχρεωμένος στους Γιαννακόπουλους"

" Πολυμετοχικότητα δεν είναι να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις. Σαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι η πολυμετοχικότητα. Όλοι έχουν λόγο. Υπό αυτή την έννοια έχει επιτύχει πλήρως. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές. Αν κάποιος μέτοχος έχει αποφασίσει να εκφράσει διαφωνίες ή να κάνει αντιπολίτευση δεν σημαίνει κάτι κακό αυτό.

Με τους Γιαννακόπουλος έχουμε άριστες σχέσεις. Ο Βγενόπουλος είναι υποχρεωμένος στους Γιαννακόπουλος. Ποτέ δεν θα μπορέσω να έχω μια προσφορά όπως έχουν εκείνοι οι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε διαφωνίες, όμως.

Η Πράσινη ανήκει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που είναι είναι πολύ Παναθηναϊκός, φανατικός και είναι πιο θερμός αλλά δικαιολογείται ότι βράζει το αίμα του λόγω της ηλικίας του.

Δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε τον μικρόκοσμο αυτό. Δεν με νοιάζει ποιος θα με κατηγορήσει. Έχουμε κάνει και φέτος λάθη





."

"Η δήλωση (περί Αμπράμοβιτς...) ίσχυε τότε αλλά δεν ισχύει τώρα"

" Σας θυμίζω ότι την δήλωση την έκανα πριν την αλλαγή. Όταν ήμασταν ΠΕΚ. Ήμασταν πιο ισχυροί. 17 επιχειρηματίες ήθελαν να μπουν. Δεν ικανοποίησε έναν μεγάλο αριθμό η συμφωνία που έγινε και λίγοι επενδύσαμε σε αυτό το σχήμα. Η δήλωση ίσχυε τότε αλλά δεν ισχύει τώρα".

Σενάρια για Ενζονζί

Αλλο ένα όνομα προστέθηκε στην λίστα των φερόμενων υποψήφιων στόχων για τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα, με δημοσίευμα του "skysports.com", οι "πράσινοι" έχουν κάνει κρούση στην Αμιάν για την απόκτηση του Στίβεν Ενζονζί.

Ο Γάλλος μεσοαμυντικός της ομάδας της Β' κατηγορίας, είναι 20 ετών, διεθνής με τις μικρές ομάδες της χώρας και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2010 ενώ έχει 26 συμμετοχές μέχρι τώρα. Μάλιστα, ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Μαρσέιγ, Καέν και Πόρτσμουθ.

" Η ελληνική ομάδα λέγεται πως προσέγγισε την Αμιάν, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν πως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι", υποστηρίζει η βρετανική ιστοσελίδα.

"Αρνητικός" ο Γιοβάνοβιτς λένε οι Βέλγοι


Το όνομα που "ακούγεται" όλο και πιο ζέστα στους κύκλους της ΠΑΕ, είναι αυτό του Μίλαν Γιοβάνοβιτς. Ωστόσο, οι δυσκολίες που υπάρχουν στην περίπτωσή του είναι πολλές αλλά όχι άκαμπτες. Μια από αυτή είναι και την Σταντάρ Λιέγης, της ομάδας που αγονίζεται με τους Βέλγους να δίνουν το δικό τους στίγμα στο θέμα, μέσω της ιστοσελίδας "HLN.be"
" Δεν είναι μυστικό πως ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς θέλει να φύγει από το Βέλγιο στο τέλος της σεζόν. Πάντως ο επιθετικός δεν υπολογίζει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά ευχαρίστησε την ομάδα.

Ο τεχνικός διευθυντής της δεύτερης στην Ελλάδα ομάδας στη βαθμολογία συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον παίκτη, αλλά η απάντηση που πήρε από τον Γιοβάνοβιτς ήταν πως θέλει να αγωνιστεί σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα

", τονίζει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας από το Βέλγιο, για τον Σέρβο άσο.































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ