FOOTBALL ANALYSIS

Βεντάντ Ραντόνια: Ένα από τα πρότζεκτ της ΑΕΚ άνοιξε τα φτερά του στη Stoiximan Super League

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  - .(  / EUROKINISSI)
Ο Βεντάτ Ραντόνια με τον Ντομαγκόι Βίντα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα μετά τον Σταύρο Πήλιο έριξε στα "βαθιά" και τον Βεντάντ Ραντόνια και μάλιστα έμεινε ευχαριστημένος με την εικόνα του Βόσνιου μπακ απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έκανε τυχαία την αναφορά του στον Βεντάντ Ραντόνια στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους στα Σπάτα. Ο Αργεντινός τεχνικός για τον Βόσνιο μπακ τόνισε ότι είναι ένας παίκτης που πρέπει να δούμε και για φέτος πήραμε μια πρώτη γεύση στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Ο Αργεντινός τεχνικός επεσήμανε πολλές φορές ότι η ΑΕΚ πρέπει να βγάλει παίκτες από τα σπλάχνα της και ο Ραντόνια είναι ένα από τα "πρότζεκτ" που θέλει να μονιμοποιήσει στην πρώτη ομάδα.

Ο 22χρονος δεξιός μπακ έπαιξε σε όλο το ματς απέναντι στους Κρητικούς, αφήνοντας ευχαριστημένο τον προπονητή του με τη συνολική του απόδοση. Πάμε να δούμε τα πεπραγμένα του στην πρώτη του φετινή παράσταση με την πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Αυτά έκανε ο Ραντόνια με τον ΟΦΗ

Ο Ραντόνια συνεργάστηκε με τον Άμραμπατ στη δεξιά πλευρά προσφέροντας ο ένας στον άλλον αρκετές βοήθειες σε επίθεση και άμυνα. Ωστόσο ο Βόσνιος (37) κινήθηκε κατά κύριο λόγο πίσω από τη σέντρα, όπως βλέπουμε και στο γράφημα της Opta Stats / Perform. Ο Πήλιος στην αριστερή πλευρά προωθήθηκε περισσότερο, καθώς κατά κύριο λόγο ήταν πάνω από τη σέντρα.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών της ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών της ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ

Ο Ραντόνια έκλεισε το παιχνίδι έχοντας 62 ενέργειες με την μπάλα. Ο Βόσνιος ανέκτησε την κατοχή για την ΑΕΚ συνολικά επτά φορές και ήταν πίσω μόνο από τον Γιόνσον που το έκανε εννέα.

Παράλληλα ως προς τα ανασταλτικά του καθήκοντα είχε μια αναχαίτιση αλλά και ένα πετυχημένο τάκλιν συμπληρώνοντας την αμυντική του παρουσία. Σε γενικές γραμμές δε δέχθηκε μεγάλη επίθεση, ωστόσο από το χώρο ευθύνης προήλθε η καλή στιγμή του ΟΦΗ με τον Λουίς Φελίπε στο 54'.

Βεντάντ Ραντόνια: Ένα από τα πρότζεκτ της ΑΕΚ άνοιξε τα φτερά του στη Stoiximan Super League
Οι ενέργειες του Βεντάτ Ραντόνια κόντρα στον ΟΦΗ

Ο Βόσνιος έκανε πολύ καλό παιχνίδι στο κομμάτι των μεταβιβάσεων. Συνολικά επιχείρησε 38 πάσες, εκ των οποίων οι 32 ήταν πετυχημένες. Το παράδοξο είναι ότι ήταν πιο εύστοχος στις πάσες πάνω από τη σέντρα (καθώς στο δικό του μισό ένας παίκτης θεωρητικά μπορεί να συνεργαστεί πιο εύκολα με έναν συμπαίκτη του).

Οι πάσες που επιχείρησε ο Ραντόνια πάνω από τη σέντrα ήταν 19 και μόλις οι δύο δε βρήκαν συμπαίκτη του, ενώ στην επίθεση είχε 100% ποσοστό ευστοχίας με 7/7 πάσες.

Βεντάντ Ραντόνια: Ένα από τα πρότζεκτ της ΑΕΚ άνοιξε τα φτερά του στη Stoiximan Super League
Οι μεταβιβάσεις του Ραντόνια στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ

Ο Ραντόνια δεν επιχείρησε κάποια τελική στο παιχνίδι, ωστόσο δημιούργησε μια συμπαίκτη του κλείνοντας έτσι την παρουσία του με τον ΟΦΗ. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα.

Τον είχε χρησιμοποιήσει και πέρυσι στο Κύπελλο με την "ενδεκάδα κυπέλλου" σε τρία ματς (ένα με Κηφισιά που σκόραρε και δύο με Πανσερραϊκό), ενώ πριν από τον Αλμέιδα είχε πέντε συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Ωστόσο ο "Πελάδο" έχει αποφασίσει να του δώσει περισσότερες ευκαιρίες για να δείξει αν μπορεί να σταθεί στην πρώτη ομάδα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ