STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βαλβέρδε: "Ντέρμπι με... Ηλιούπολη"

Βαλβέρδε: "Ντέρμπι με... Ηλιούπολη"
INTIME SPORTS

Μπορεί ο κόσμος να σκέφτεται από τώρα το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε πως προέχει το... ντέρμπι Κυπέλλου με την Ηλιόπουλη.

Ο "Βάσκος" τεχνικός μίλησε για την εικόνα της ομάδας του κόντρα στον Άρη, το +4 από τον Παναθηναϊκό, αλλά και τα χαμένα πέναλτι, υπογραμμίζοντας πως θα τα εκτελεί από εδώ και πέρα ο... Τάσος Μητρόπουλος.

"Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και αξίζαμε μεγαλύτερο σκορ. Όμως, το να παίζεις έτσι συνέχεια, είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί πολύ υψηλό ρυθμό. Αυτό το κάνουμε, γιατί θέλουμε ένα γρήγορο πρώτο γκολ και μετά να είμαστε πιο ήρεμοι στο παιχνίδι μας. Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι το σκορ ήταν 1-0 μας δημιουργούσε μια ανασφάλεια, διότι θέλαμε να πάρουμε τη νίκη.

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης ήταν καλύτερος σε σχέση με το πρώτο, αλλά δεν δεχτήκαμε ευκαιρίες και έτσι έμεινε το 1-0. Πρέπει να συνηθίσουμε -και εμείς και όσοι μας παρακολουθούν- στην ιδέα ότι δεν είναι πάντα εύκολο να παίζουμε συνέχεια καλά στην επίθεση και οφείλουμε κάποιες φορές να είμαστε καλοί και στην άμυνα"
, δήλωσε αρχικά ο Βαλβέρδε.



Για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και το +4:
"Είναι ένα ντέρμπι με ένταση όπως όλα τα ντέρμπι. Σε αυτά τα παιχνίδια, δεν παίζει ρόλο η διαφορά στην βαθμολογία, αλλά κάθε ομάδα θέλει για την περηφάνεια της να παίρνει τη νίκη. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πρώτα όμως, έχουμε ματς Κυπέλλου με την Ηλιούπολη και αν θυμάστε πέρυσι αποκλειστήκαμε σε ένα εύκολο ματς Κυπέλλου. Θέλουμε να το νικήσουμε το ματς για να προχωρήσουμε στο θεσμό και να τον διεκδικήσουμε".





Για την επιστροφή του Ουρτάδο και τα χαμένα πέναλτι: "Στο... ντέρμπι με την Ηλιούπολη θα είναι έτοιμος ο Ουρτάδο. Όσο για τα πέναλτι, θα τα τραβάει ο... Τάσος Μητρόπουλος (γέλια). Είναι περίεργο αυτό με τα πέναλτι, διότι και πριν δυο χρόνια είχαμε πολλά χαμένα και στον τελικό του Κυπέλλου βαρέσαμε τουλάχιστον τριάντα και χάσαμε μόνο δυο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Τα πέναλτι είναι και θέμα στιγμής. Βέβαια, δεν μπορώ να μιλάω εγώ για τα πέναλτι, διότι σαν παίκτης πάντα τα έχανα".



Κούπερ: "Να ξεχάσουμε το πρώτο 15λεπτο"


Από την πλευρά του, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στάθηκε στο κακό ξεκίνημα της ομάδας του, που δεν πρέπει να θυμούνται και φυσικά να μην το επαναλάβουν: "Είχαμε ένα 10 με 15λεπτο στο ματς που πρέπει να ξεχάσουμε. Μιλάω για την έναρξη του αγώνα. Τα κάναμε όλα περίπλοκα για εμάς.

Έπρεπε να ήμασταν πιο γρήγοροι με την κυκλοφορία της μπάλας. Και αυτό γιατί περιμέναμε πως θα δεχθούμε πίεση ψηλά. Αν και δεν κάναμε ένα καλό πρώτο μέρος δημιουργήσαμε κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα αλλά και δεχθήκαμε.

Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές, καθότι προερχόμασταν από παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε εντελώς η εικόνα του. Παίξαμε πιο καλά και δεν υποφέραμε ιδιαίτερα, πέραν κάποιων επιθέσεων του Ολυμπιακού.

Σίγουρα δεν είχαμε την ανάλογη τελική προσπάθεια. Μας έλειψε το τελείωμα για να κάνουμε πιο μεγάλη ζημιά. Και φυσικά επαναλαμβάνω πως δεν είμαι ικανοποιημένος από το πρώτο 15λεπτο, όπου δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν αθώοι αλλά χάσαμε την σοβαρότητά μας. Δεν έπρεπε να κάνουμε τα πράγματα τόσο περίπλοκα".

Για τους βαθμούς που έχει ο Άρης στο πρωτάθλημα: "Δεν μας αφήνει σε καμία των περιπτώσεων ευχαριστημένους η συγκομιδή βαθμών που έχουμε. Θέλαμε περισσότερους. Πάντα αναζητάμε μες στο γήπεδο τις απαντήσεις που πρέπει να έχουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις τρία ματς σε μία εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα να προετοιμαστεί για το ντέρμπι αυτό ενώ εμείς δεν το είχαμε. Δεν είχαμε τόση άνεση και απλά κάναμε αποκατάσταση. Γενικά περιμέναμε να μαζέψουμε πιο πολλούς βαθμούς"
.

Για την κούραση και την αλλαγή του Ρουίς:
" Η επιθετική μας γραμμή έχει πρόβλημα, επειδή ο Τσέζαρεκ είναι τραυματίας. Την Τετάρτη έχουμε το Κύπελλο και έτσι πρέπει να κοιτάξω την αποκατάσταση της ομάδας και την διαχείρισή της.

Όσον αφορά στην κόπωση δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα κόπωσης λόγω της καλής φυσικής μας κατάστασης. Έπρεπε όμως να είχαμε βγάλει πιο καλή δυναμική. Τώρα πρέπει να δούμε του Ρουίς και Κόκε και το πως θα τους αξιοποιήσουμε".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ