FOOTBALL ANALYSIS

Βαλμπουενά: Γκολ με το κεφάλι και 81 ενέργειες στα 37, τι άλλο να κάνει;

Ο Βαλμπουενά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Βαλμπουενά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν πανταχού παρών και δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους στην άμυνα των Ηπειρωτών.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του στη Super League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να είναι ο κορυφαίος. Ο 37χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν πέτυχε μονάχα το γκολ (το πρώτο του με κεφαλιά στον Ολυμπιακό και δεύτερο συνολικά στην καριέρα του), αλλά ήταν και ο πιο κομβικός παίκτης του παιχνίδι των Πειραιωτών.

Ο Βαλμπουενά ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του και όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα της OPTA είχε 51 στις 57 πάσες. Φρόντιζε συνεχώς να σπρώχνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με 34 μεταβιβάσεις πάνω από τη σέντρα και 13/15 πάσες στην επίθεση, τις περισσότερες από τον καθένα.

Οι μεταβιβάσεις του Βαλμπουενά
Οι μεταβιβάσεις του Βαλμπουενά SPORT24 / OPTA

Όταν ο Βαλμπουενά είχε την μπάλα στα πόδια του τότε "μύριζε" και καλή στιγμή. Ο Γάλλος είχε πέντε key passes, ήταν και πάλι ο κορυφαίος δημιουργός του γηπέδου, φτιάχνοντας τις περισσότερες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, δύο στο open play Και τρεις με στημένες φάσεις.

Ο Βαλμπουενά βοηθούσε τις πτέρυγες του Ολυμπιακού

Ο Βαλμπουενά ήταν ακούραστος στο παιχνίδι. Έτρεχε πότε στα δεξιά και πότε στα αριστερά παρέχοντας βοήθειες στις πτέρυγες. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω στο γράφημα της OPTA, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είχε ενέργειες και στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά.

Οι ενέργειες του Βαλμπουενά
Οι ενέργειες του Βαλμπουενά SPORT24 / OPTA

Φρόντισε να συνεργάζεται συνεχώς με τον Ντε Λα Φουέντε και τον Ραντζέλοβιτς, όπως μετέπειτα και με τον Μασούρα, ο οποίος μπήκε αλλαγή, με αποτέλεσμα να ελευθερώνει χώρους, ώστε να υπάρξουν ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Συνολικά, ο Βαλμπουενά είχε 81 ενέργειες με την μπάλα. Ο 37χρονος μεσοεπιθετικός ήταν το σημαντικότερο γρανάζι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και ήταν κύριος παράγοντας στο πρώτο τρίποντο του πρωταθλήματος.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη, Τσάρλυ και Παντελή Διαμαντόπουλο σχολίασαν τα παιχνίδια της πρεμιέρας της Super League. Οι τέσσερις μεταγραφές που θα αλλάξουν τις ισορροπίες:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ