LA LIGA

Βαλένθια - Ρεάλ 4-1: Ιστορική συντριβή για τους μερένγκες

Ο Κάρλος Σολέρ πανηγυρίζει με τον Μάξι Γκόμες ένα από τρία εύστοχα πέναλτι στη νίκη επί της Ρεάλ
Κάρλος Σολέρ και Μάξι Γκόμες πανηγυρίζουν τη νίκη της Βαλένθια AP IMAGES

Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τον Μπενζεμά στο Μεστάγια, αλλά συνετρίβη (4-1) από τη Βαλένθια με τον Σολέρ να σκοράρει τρεις φορές με εκτέλεση πέναλτι. Αυτογκόλ Βαράν στην εφιαλτική νύχτα των μερένγκες. (VIDEOS)

Συντριβή για τη Ρεάλ στο αφιλόξενο τα τελευταία επτά ματς Μεστάγια, καθώς γνώρισε βαριά ήττα (4-1) από τη Βαλένθια.

Οι μερένγκες άνοιξαν το σκορ, αλλά οι νυχτερίδες με τρεις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (για πρώτη φορά σε ματς πρωταθλήματος σφυρίζονται τρία πέναλτι εις βάρος της Ρεάλ) και ένα αυτογκόλ πήραν τη μεγάλη νίκη με 4-1.

Όπως και να 'χει η νύχτα του Μεστάγια περνά στις μαύρες του προπονητή Ζιντάν στη Ρεάλ. Αντίστοιχα βαριές ήταν το 0-3 από την Μπαρτσελόνα το 2017 και το 3-0 από την Παρί το 2019.

Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό με τον Μαρσέλο να βγαίνει από αριστερά, να σπάει έξω στον Μπενζεμά τον Γάλλο να κάνει το σουτ εκτός περιοχής - η μπάλα άλλαξε πορεία καθώς ακούμπησε στον Γκιγιαμόν - και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Ντομένετς.

Δεν κράτησε όμως για πολύ το προβάδισμα των Μαδριλένων, με το 1-1 να έρχεται στο 35ο λεπτό μέσα από μία περιπετειώδη φάση.

Σφυρίχτηκε σωστά πέναλτι σε χέρι του Βάθκεθ, ο Σολέρ εκτέλεσε, ο Κουρτουά απέκρουσε, η δεύτερη προσπάθεια του Σολέρ κατέληξε στο δοκάρι και ο Μούσα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε από τον VAR ότι στην περιοχή πριν την εκτέλεση είχε μπει τόσο ο Μούσα, όσο και ο Βάθκεθ, ήλεγξε τη φάση στο μόνιτορ και διέταξε επανάληψη με τον Σολέρ να νικάει αυτή τη φορά τον Κουρτουά και να κάνει το 1-1.

Η Βαλένθια έφτασε στην ανατροπή στο 44', με αυτογκόλ μάλιστα. Ο Γάλλος απομάκρυνε λανθασμένα τη μπάλα και αυτή πήρε πορεία προς τα δίχτυα, μπερδεύτηκε με τον Κουρτουά και τον Βέλγο να διώχνει μεν αλλά αφού είχε περάσει η μπάλα ολόκληρη τη γραμμή δε, με το VAR να κατακυρώνει γκολ υπέρ των νυχτερίδων για το 2-1.

Στο 51ο λεπτό πάλι επικράτησε σύγχυση στην άμυνα των μερένγκες, πάλι οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε πέναλτι με τον Μαρσέλο να ανατρέπει τον Γκόμες.

Στο 54ο ο Σολέρ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν και πάλι εύστοχος κάνοντας το 3-1.

Τρίτο πέναλτι στο 60ό λεπτό με τον Ράμος να βρίσκει την μπάλα με το χέρι σε σύγκρουση με τον Μούσα.

Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε από τον VAR, έσπευσε για δεύτερη φορά στο μόνιτορ και σφύριξε την παράβαση δίνοντας κίτρινη στον αρχηγό των Μαδριλένων.

Και στην τρίτη εκτέλεση ο Σολέρ, και η τρίτη εύστοχη. Βαλένθια - Ρεάλ 4-1, σε μια ιστορική συντριβή για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ρεάλ με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο δέχεται τέσσερα γκολ, η προηγούμενη ήταν στο 3-4 από τη Σοθιεδάδ (το 2020).

Ο Σολέρ έγινε ο τρίτος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος που πετυχαίνει τρία γκολ με πέναλτι, πρώτος ήταν ο Αλφρέδο ντι Στέφανο (με τη φανέλα της Ρεάλ), δεύτερος ο Πάτερνατς (με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ). Προφανώς ο πρώτος παίκτες που πετυχαίνει τρία γκολ με αυτόν τον τρόπο κόντρα στη Ρεάλ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Γράθια): Ντομένετς, Βας, Γκραμπιέλ, Γκιγιαμόν, Γκαγιά, Μούσα (87' Τζέισον), Σολέρ, Ράτσιτς, Τσερίσεβ (77' Λάτο), Λι (81' Γκαμεϊρό), Γκόμες (87' Σομπρίνιο).

ΡΕΑΛ (Ζιντάν): Κουρτουά, Βάθκεθ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Βαλβέρδε (76' Κρόος), Ισκο (83' Γιόβιτς), Ασένσιο (64' Ροντρίγκο), Μπενζεμά (76' Μαριάνο), Βινίσιους (64' Όντεγκααρντ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

Έλτσε - Θέλτα 1-1 (4' πεν. Τσάβες / 41' Μίνα)

Σάββατο 7 Νοεμβρίου

Ουέσκα - Έιμπαρ 1-1 (67' Μιρ / 38' Μπούργκος)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 5-2 (22' Ντεμπελέ, 49' Γκριεζμάν, 62' πεν. 82' Μέσι, 90' Πέδρι / 45+2' Σανάμπρια, 73' Μορόν)

Σεβίλλη - Οσασούνα 1-0 (59' πεν. Οκάμπος)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Κάντιθ 4-0 (8'-90' Φέλιξ, 22' Γιορέντε, 51' Σουάρες)

Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Χετάφε - Βιγιαρεάλ 1-3 (16' Αραμπάρι / 11' Αλκάθερ, 17' Τριγκέρος, 62' Μορένο)

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Γρανάδα 2-0 (22' Μονρεάλ, 27' πεν. Ογιαρθάμπαλ)

Λεβάντε - Αλαβές 1-1 (51' Μοράλες / 4' Πέρεθ)

Βαγιαδολίδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (19' πεν. Ορεγιάνα, 48' Μάρκος Αντρέ / 86' Ινιάκι)

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (35' πεν., 54' πεν., 63' πεν. Σολέρ, 44' αυτ. Βαράν / 23' Μπενζεμά)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS LA LIGA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ VAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ