LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 5-2: Μπήκε αλλαγή στο 46' και καθάρισε ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Μπέτις με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα της La Liga
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Μπέτις με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα της La Liga AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε αλλαγή στο 46' και ήταν καθοριστικός ώστε η Μπαρτσελόνα να υποτάξει με 5-2 την Μπέτις στο "Καμπ Νόου" και να επιστρέψει στις νίκες μετά από τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα στην La Liga (VIDEOS).

Επιτέλους τρίποντο! Μετά από τέσσερα στη σειρά αρνητικά αποτελέσματα (2 ισοπαλίες - 2 ήττες), η Μπαρτσελόνα γεύτηκε τη χαρά της νίκης επικρατώντας 5-2 της Μπέτις στο "Καμπ Νόου" σε ένα χορταστικό σε γκολ και φάσεις ματς για την 9η αγωνιστική της La Liga.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπέτις στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στους μπλαουγκράνα και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-1 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο πήρε το όπλο του ο Λιονέλ Μέσι που μπήκε αλλαγή στο 46'.

Με δύο γκολ και συμμετοχή σε ένα ακόμα καθάρισε για τους μπλαουγκράνα που έφτασαν σε ένα άνετο 5-2 στο φινάλε, με τους Ανδαλουσιανούς από την πλευρά τους να μένουν με 10 παίκτες από το 60' και να αδυνατούν να κοντράρουν στο τελευταίο ημίωρο τους γηπεδούχους.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Αν και χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στην αρχική της σύνθεση (πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019 που έμεινε εκτός βασικής 11άδας σε ματς πρωταθλήματος) η Μπαρτσελόνα μπήκε ορεξάτα στο ματς, έχασε ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Γκριεζμάν (κυρίως) και Φάτι, για να ανοίξει τελικά το σκορ στο 22'.

Ο Γκριεζμάν τροφοδότησε τον Ντεμπελέ, ο Γάλλος έκανε εντυπωσιακή ντρίμπλα μέσα στην περιοχή στον Μορένο και με δυνατό αριστερό σουτ κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μπράβο (1-0) για το το πρώτο του γκολ στη φετινή La Liga.

Ο Χιλιανός γκολκίπερ πήρε πάντως το αίμα του πίσω στο 33' όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Γκριεζμάν από τα 11 βήματα (κέρδισε πέναλτι ο Φάτι σε ανατροπή του από τον Μαντί) και απέκρουσε την εκτέλεση του Γάλλου επιθετικού, πέφτοντας σωστά στη δεξιά γωνία του.

Σαν να μην έφτανε μάλιστα στην "Μπάρσα" πως απώλεσε χρυσή ευκαιρία για δεύτερο γκολ, ήρθε στο φινάλε του πρώτου μέρους η ισοφάριση. Η Μπέτις είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές επιλέγοντας την αριστερή πλευρά της για να φτιάχνει τις επιθέσεις της όμως τα καμπανάκια δεν είχαν ακουστεί από τους γηπεδούχους.

Έτσι, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τέγιο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και η μπάλα έφτασε στον Σανάμπρια, που με άπιαστο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 1-1 και έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Κάπου εκεί άρχισε να πιστεύει η Μπέτις πως θα γινόταν η πέμπτη στη σειρά ομάδα που θα πλήγωνε την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, όλα όμως άρχισαν να αλλάζουν με την εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι στο χορτάρι.

Ο Κούμαν τον έριξε στο 46' αντί του Φάτι και ο Αργεντινός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 49' όταν -με φοβερή προσποίηση- άφησε τη μπάλα να περάσει δίπλα του από γύρισμα του Άλμπα από τα αριστερά, με την κίνησή του αυτή να ξεγελάει τον τερματοφύλακα και τον προσωπικό φρουρό του Pulga και να φτάνει στον Γκριεζμάν που είχε εύκολη αποστολη να κάνει το 2-1 μπροστά σε ανυπεράσπιστη εσία.

Στο 62' τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τους μπλαουγκράνα καθώς μετά από πέναλτι που υποδείχτηκε σε χέρι του Μαντί πάνω στη γραμμή της εστίας της Μπέτις, ο διαιτητής (αφού είδε τη φάση στο μόνιτορ ύστερα από συμβουλή του VAR) του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα και έδωσε την παράβαση, με τον Μέσι να κάνει το 3-1 από την άσπρη βούλα.

Έντεκα λεπτά αργότερα η Μπέτις υπενθύμισε στους μπλαουγκράνα πως δεν έχει πετάξει λευκή πετσέτα, όταν ο Μορόν μείωσε σε 3-2 με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Μορένο, για να έρθει ωστόσο στο 82' να βάλει ξανά τα πράγματα στη θέση τους ο Μέσι.

Ο Αργεντινός νίκησε με ασύλληπτο σουτ μέσα από την περιοχή τον Μπράβο και έγραψε το 4-2, πανηγυρίζοντας μάλιστα το πρώτο του γκολ από ανοιχτό παιχνίδι μετά από τις 8 Αυγούστου (πέμπτη φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά από το 2013 σημείωσε δύο γκολ σε ένα ματς πρωταθλήματος που μπήκε αλλαγή).

Όσο για το κερασάκι στην τούρτα αυτό προστέθηκε στο 90', με τον Πέδρι να αξιοποιεί την ασίστ του Σέρτζι Ρομπέρτο και να κάνει το τελικό 5-2 με προβολή από το ύψος της μικρή περιοχής, σκοράροντας για πρώτη φορά στην La Liga λίγες ημέρες πριν κλείσει 18 χρόνια ζωής.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (86' Πιάνιτς), Πέδρι, Ντεμπελέ (66' Τρινκάο), Γκριεζμάμ (78' Μπρέθγουεϊτ), Φάτι (46' Μέσι)

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Έμερσον, Μαντί, Μπάρτρα, Μορένο, Καρβάλιο, Ροντρίγκες, Κανάλες (86' Ρόντρι), Χοακίν (63' Ρουιμπάλ), Σανάμπρια (71' Μόρον), Τέγιο (63' Ρουίθ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

Έλτσε - Θέλτα 1-1 (4' πεν. Τσάβες / 41' Μίνα)

Σάββατο 7 Νοεμβρίου

Ουέσκα - Έιμπαρ 1-1 (67' Μιρ / 38' Μπούργκος)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 5-2 (22' Ντεμπελέ, 49' Γκριεζμάν, 62' πεν. 82' Μέσι, 90' Πέδρι / 45+2' Σανάμπρια, 73' Μορόν)

Σεβίλλη - Οσασούνα (19:30)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Κάντιθ (22:00)

Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Χετάφε - Βιγιαρεάλ (15:00)

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Γρανάδα (17:15)

Λεβάντε - Αλαβές (19:30)

Βαγιαδολίδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ