LA LIGA

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 2-3: Ανατροπή και ραντεβού τίτλου με την Ατλέτικο

Barcelona's Lionel Messi celebrates with Barcelona's Jordi Alba scoring his side's 3rd goal during the Spanish La Liga soccer match between Valencia and Barcelona at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Sunday, May 2, 2021. (AP Photo/Alberto Saiz)
Barcelona's Lionel Messi celebrates with Barcelona's Jordi Alba scoring his side's 3rd goal during the Spanish La Liga soccer match between Valencia and Barcelona at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Sunday, May 2, 2021. (AP Photo/Alberto Saiz) © 2021 ALBERTO SAIZ/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα απέδρασε από το "Μεστάγια" επικρατώντας 3-2 της Βαλένθια και μείωσε στους δύο πόντους την απόσταση από την κορυφή, μία εβδομάδα πριν υποδεχτεί την πρωτοπόρο Ατλέτικο σε ένα ματς που ενδέχεται να κρίνει τον τίτλο (VIDEOS).

Η Μπαρτσελόνα δεν είχε πανηγυρίσει τη νίκη στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στο "Μεστάγια" για το πρωτάθλημα, το έκανε όμως στο κατάλληλο timing. Στο ματς για την 34η αγωνιστική της La Liga, η παρέα του Λιονέλ Μέσι πήρε το τρίποντο απέναντι στην Βαλένθια επικρατώντας 3-2 με ανατροπή, για να βρεθεί πλέον στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο την οποία θα υποδεχτεί το ερχόμενο Σάββατο (8/5, 17:15) στο "Καμπ Νόου" με στόχο να την ξεπεράσει.

Ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, σήκωσε στις πλάτες του για μία ακόμα φορά την Μπαρτσελόνα (αρχισκόρερ του πρωταθλήματος με 28 γκολ) με τον Γκριεζμάν από την πλευρά του να φτάνει τα 12 και τον Ντε Γιονγκ να προσθέτει μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Στον αντίποδα, η Βαλένθια πάλεψε όσο μπορούσε το ματς και μάλιστα προηγήθηκε, όμως υποτάχτηκε στην κλάση και στην ποιότητα των μπλαουγκράνα που δεν ήθελαν μετά το εντός έδρας σοκ με την Γρανάδα μεσοβδόμαδα, να κάνουν δεύτερη σερί γκέλα που θα τους εκτροχίαζε από τη μάχη του τίτλου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μπαρτσελόνα μπήκε φουριόζα στο χορτάρι του "Μεστάγια" και θα μπορούσε από νωρίς να πάρει το προβάδισμα αλλά ο Πέδρι αστόχησε από καλή θέση στο 3ο λεπτό (μετά από εξαιρετική συνεργασία των Γκριεζμάν και Ντε Γιονγκ) ενώ ο Αραούχο δεν μπόρεσε στο 12' με εξ επαφής προβολή (μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέσι) να νικήσει τον Σίλεσεν, που απέκρουσε με το σώμα.

Η συνέχεια βρήκε τους μπλαουγκράνα να εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης κρατώντας πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και περιορίζοντας τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ρωγμή στο πολύ καλά οργανωμένο αμυντικός τείχος που έστησε ο Χάβι Γκράθια, με τους παίκτες του να μένουν απολύτως αφοσιωμένοι στο πλάνο έχοντας κοντά τις γραμμές τους.

Στο 20ο λεπτό κατάφεραν για μία και μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο οι νυχτερίδες να πονοκεφαλιάσουν τον Τερ Στέγκεν όταν το σουτ του Γκαγιά -σε αντεπίθεση που άρχισε ο Γκέδες- έφυγε άουτ, με την ομάδα του Κούμαν από την πλευρά της να έχει 1-2 ακόμα καλές στιγμές αλλά να τα χαλάει στην τελική προσπάθεια και έτσι να μένει αναπόφευκτα στο στείρο 0-0.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο πάντως που δεν προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις, το δεύτερο κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά να πάρει φωτιά, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν συνολικά τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα . Η Βαλένθια ήταν καταιγιστική μέχρι το 55' όπου είχε τρεις φάσεις και μπορεί οι Γκέδες (48') και Κορέια (52') να μην κατάφεραν να νικήσουν τον Τερ Στέγκεν, ωστόσο το έκανε στο 50' ο Γκαμπριέλ Παουλίστα παίρνοντας αμαρκάριστος κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από κόρνερ και σκοράροντας για πρώτη φορά στην καριέρα σε 14 ματς απέναντι στους Καταλανούς.

Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης ήταν σοκαριστικό για τους μπλαουγκράνα όμως το δεύτερο ήταν ακόμα χειρότερο για τους Βαλενθιάνους αφού όχι μόνο έχασαν το προβάδισμά τους σε χρόνο dt αλλά έπεσαν θύμα ανατροπής. Η ανόητη κίνηση του Λάτο να βρει τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Βαλένθια, έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα, με τον Μέσι να νικιέται αρχικά από τον Σίλεσεν που έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του αλλά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στην εξέλιξη της φάσης για το 1-1 στο 58'.

Πέντε λεπτά αργότερα μίλησε η κλάση των Καταλανών, με τον Ντε Γιονγκ να πιάνει καρφωτή κεφαλιά από εξαιρετική θέση μετά από σέντρα του Άλμπα από τα αριστερά και τον Σίλεσεν να αποκρούει αρχικά στη δεξιά γωνία του αλλά τον Γκριεζμάν να καιροφυλακτεί και με σουτ από τη μικρή περιοχή να γράφει το 2-1, με το 5ο τέρμα του στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του με την Μπαρτσελόνα.

Τα βάσανα όμως για τους παίκτες του Γκράθια δεν είχαν τελειώσει εκεί, με τον Λιονέλ Μέσι να βάζει την υπογραφή του σε ένα ονειρεμένο τέρμα στο 69' με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σίλεσεν. Αριστερό δοκάρι και μέσα για το 28ο γκολ του Pulga στην φετινή ισπανική Λίγκα και 55ο στην καριέρα του με απευθείας χτύπημα φάουλ (49 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και 6 με την εθνική Αργεντινής).

Μετά το γκολ του Μέσι οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του ματς όμως αυτό κράτησε μέχρι το 83' καθώς σε εκείνο το σημείο ο Σολέρ πέτυχε φανταστικό γκολ νικώντας με ασύλληπτο μακρινό σουτ τον Τερ Στέγκεν και μείωσε σε 3-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Δεν μπόρεσαν ωστόσο στα εναπομείναντα 11 λεπτά να απειλήσουν ουσιαστικά οι γηπεδούχοι, με την Μπαρτσελόνα να κρατάει το υπέρ της 3-2 και να πανηγυρίζει την πρώτη της επιτυχία στο "Μεστάγια" στην ισπανική Λίγκα μετά από το 2016 (3-2 το σκορ και τότε) και τον Ρόναλντ Κούμαν να παίρνει για πρώτη φορά τη νίκη σε αυτό το γήπεδο μετά από τον Μάρτιο του 2008.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σίλεσεν, Κορέια, Παουλίστα, Γκιγιαμόν (79' Ολίβα), Λάτο (64' Ντιακαμπί), Γκαγιά, Βας, Σολέρ, Ράτσιτς (79' Γκαμεϊρό), Γκέδες, Γκόμες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ, Λανγκλέ, Μπουσκέτς, Ντεστ (75' Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (75' Μορίμπα), Άλμπα, Μέσι, Γκριεζμάν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου

Θέλτα - Λεβάντε 2-0 (51' Μέντεθ, 74' Σολάρι)

Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου

Έιμπαρ - Αλαβές 3-0 (3', 50', 59' Κίκε)

Έλτσε - Ατλέτικο 0-1 (23' Γιορέντε)

Ουέσκα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0 (87' Σάντρο)

Ρεάλ - Οσασούνα 2-0 (76' Μιλιτάο, 79' Καζεμίρο)

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου

Βαγιαδολίδ - Μπέτις 1-1 (68' Βάισμαν / 49' Ρουιμπάλ)

Βιγιαρεάλ - Χετάφε 1-0 (79' Πίνο)

Γρανάδα - Κάντιθ 0-1 (39' Σομπρίνο)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 2-3 (50' Παουλίστα, 83' Σολέρ / 58' πεν. 69' Μέσι, 63' Γκριεζμάν)

Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου

Σεβίλλη - Μπιλμπάο (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: © 2021 Alberto Saiz/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ