LA LIGA

Έλτσε - Ατλέτικο 0-1: Γλίτωσαν στις καθυστερήσεις κι έμειναν κορυφή οι "ροχιμπλάνκος"

Atletico Madrid's Luis Suarez, left, celebrates with Marcos Llorente after scoring his side's opening goal during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Sunday, March 7, 2021. (AP Photo/Manu Fernandez)
Atletico Madrid's Luis Suarez, left, celebrates with Marcos Llorente after scoring his side's opening goal during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Sunday, March 7, 2021. (AP Photo/Manu Fernandez) © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ατλέτικο επικράτησε εκτός έδρας της Έλτσε και ξέφυγε 5 βαθμούς απ' τον ανταγωνισμό, πριν από το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" που θα κρίνει πολλά. Δοκάρι σε πέναλτι στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους.

Η Ατλέτικο είχε ένα τελευταίο εμπόδιο πριν δώσει το πιο καθοριστικό παιχνίδι στην κούρσα τίτλου της La Liga. Η Έλτσε την περίμενε στο "Μανουέλ Μαρτίνεθ Βαλέρο" και οι "ροχιμπλάνκος" έκαναν το χρέος τους, φεύγοντας με νίκη 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρκος Γιορέντε από το 1ο ημίχρονο, παρότι στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε άνοιξε την "ψαλίδα" από τον ανταγωνισμό στους 5 βαθμούς, διασφάλισε ότι θα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για μία εβδομάδα ακόμα και πλέον πηγαίνει στο "Καμπ Νόου" για το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα έχοντας το πάνω χέρι.

Ο αγώνας δεν έμοιαζε ιδιαίτερα δύσκολος, παρότι οι γηπεδούχοι παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Ο Γιορέντε στο 23' άνοιξε το σκορ ύστερα από ένα ακυρωθέν γκολ του Λουίς Σουάρες, ενώ στο 2ο μέρος ο Ουρουγουανός κέρδισε πέναλτι που επίσης ακυρώθηκε (σωστά) λόγω VAR σε χέρι αντιπάλου. Στα τελευταία λεπτά, όμως, η ομάδα του Φραν Εσκριμπά άρχισε να χάνει ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το πέναλτι που κέρδισε στο 88' σε χέρι του Γιορέντε και που εκτέλεσε στις καθυστερήσεις ο Φιδέλ. Η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Γιαν Όμπλακ και τελικά το 12ο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα του Ισπανού μέσου ήταν αρκετό για να δώσει τους 3 βαθμούς της νίκης.

ΕΛΤΣΕ: Γκατσανίγκα, Παλάσιος (46' Μπαραγάν), Κάλβο, Γκονθάλεθ, Σάντσεθ (80' Ροντρίγκεθ), Μορέντε (46' Πιάτι), Γκούτι, Μαρκόνε (80' Φεράντεθ), Φιδέλ, Μίγια (71' Νίνο), Μπογέ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες (82' Φελίπε), Ερμόσο, Τρίπιερ, Γιορέντε, Κοντογκμπιά, Λεμάρ (57' Φέλιξ), Κορέα (65' Κόκε), Σουάρες (82' Σαούλ), Καράσκο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου

Θέλτα - Λεβάντε 2-0 (51' Μέντεθ, 74' Σολάρι)

Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου

Έιμπαρ - Αλαβές 3-0 (3', 50', 59' Κίκε)

Έλτσε - Ατλέτικο 0-1 (23' Γιορέντε)

Ουέσκα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0 (87' Σάντρο)

Ρεάλ - Οσασούνα (22:00)

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου

Βαγιαδολίδ - Μπέτις (15:00)

Βιγιαρεάλ - Χετάφε (17:15)

Γρανάδα - Κάντιθ (19:30)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου

Σεβίλλη - Αθλέτικ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ