EUROPA LEAGUE

UEFA made in England

UEFA made in England
Τότεναμ

Ημέρα Άγγλων η σημερινή του UEFA αφού όλες οι βρετανικές ομάδες κέρδισαν. Εντύπωση έκανε και η πεντάρα της Αλκμάαρ επί της Γκρασχόπερς στην Ελβετία.

1ος Όμιλος

Παρτιζάν-Λιβόρνο 1-1
Τον πρώτο της βαθμό, πήρε η Παρτιζάν αν και μέχρι το 88ο λεπτό κρατούσε την νίκη στα χέρια της. Συγκεκριμένα η σέρβικη ομάδα μπήκε μπροστά στο σκορ στο 70ο λεπτό με γκολ του Μιροσάβλιεβιτς, όμως ο τερματοφύλακας (!!!) Αμέλια χάρισε με γκολ (κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ) δύο λεπτά πριν την εκπνοή του αγώνα, τον βαθμό στην ομάδα του, η οποία είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την Ρέιντζερς.

Ρέιντζερς-Μακάμπι Χάιφα 2-0
Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, η Ρέιντζερς πήραν την δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες καθώς μετά την Λιβόρνο, ήταν η σειρά της Μακάμπι Χάιφα, να νιώσει τις άγριες διαθέσεις της γηπεδούχου.

Οι Σκωτσέζοι, μπήκαν μπροστά μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα με γκολ του Νάτσο Νόβο, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Άνταμ.

2ος Όμιλος

Τότεναμ-Κλαμπ Μπριζ 3-1
Πήγε να παγώσει τους Άγγλους, η Μπριζ, όμως οι Λονδρέζοι επανήλθαν γρήγορα. Η βέλγικη ομάδα μποεί να άνοιξε το σκορ μόλις στο 14ο λεπτό με τον Ιμπραΐμ, όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά και μόνο στους γηπεδούχους.

Μόλις τρία λεπτά χάρηκαν το προβάδισμά τους οι φιλοξενούμενοι καθώς στο 17ο λεπτό, ο Βούλγαρος επιθετικός των "σπιρουνιών", Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ισοφάρισε. Στο 63ο λεπτό ο Ρόμπι Κιν χτύπησε για μία ακόμη φορά δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του ενώ και πάλι ο Μπερμπάτοφ στο 73' διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ντιναμό Βουκουρεστίου-Μπεσίκτας 2-1
Οι ρουμάνοι καρδιοχτύπησαν, όμως τελικά πήραν τους πρώτους τους βαθμούς στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν στο 21ο λεπτό με τον Κριστέα, δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Ντέιβσον στο 58' και η αναμέτρηση φαινόταν πως πήγαινε στην ισοπαλία.

Ο Νικουλέσκου όμως είχε άλλη άποψη, στο 86ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από τον Γκοχάν Ζαν, ο Τούρκος αποβλήθηκε και ο Ρουμάνος σκόραρε από την λευκή βούλα, για να διαμορφώσει το τελικό 2-1. Στο 95ο λεπτό του αγώνα αποβλήθηκε και ο Μαργκαριτέσκου.

3ος Όμιλος

Μπράγκα-Λίμπερετς 4-0

Πάρτι έκαναν οι Πορτογάλοι της Μπράγκα κόντρα στην Λίμπερετς, η οποία στον συγκεκριμένο αγώνα είχε τον ρόλο του σάκου του μποξ. Στο 30ο λεπτό ο Ρικάρντο Τσάβες, άνοιξε το σκπρ για την γηπεδούχο, στο 33' ο Μαρσέλ έκανε το 2-0, ο Σισίνια στο στο 54ο λεπτό με πέναλτι έγραψε το 3-0, ενώ ο Μπρούνο Γκάμα στην εκπνοή του αγώνα έδωσε λήψη στην σεμνή αυτή τελετή διαμορφώνοντας το τελικό 4-0!

Γκρασχόπερς-Αλκμάαρ 2-5
Η Γκρασχόπερς μπορεί να κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπάλα Μπούτα μόλις στο 29' όμως η συνέχεια ήταν εφιαλτική για την γηπεδούχο. Ο Αρβελάτζε στο 3ο λεπτό της επανάληψης ισοφάρισε για την ολλανδική ομάδα, ενώ 8 λεπτά αργότερα ο Ντε Ζέου έγραψε το 2-1. Ο Εντουάρντο στο 62' ισοφάρισε για την Γκρασχόπερς και από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ντεμπέλε στο 78' έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην φιλοξενούμενη, ο Μάρτενς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 4-2, ενώ και πάλι ο Ντέμπελε σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό 5-2.

4ος Όμιλος

Χέρενφεν-Οντένσε 0-2

Η Οντένσε απέδειξε σήμερα στην Ολλανδία πόσο δυνατή ομάδα είναι και οτι δίκαια βρίσκεται στους ομίλους του UEFA. Ο Ράικο Λέκιτς εκτέλεσε την Χέρενφεν με δύο γκολ στο στο 45' και στο 60' και έδωσε το τρίποντο στηνο ομάδα του

Λανς-Οσασούνα 3-1
Η Λάνς κέρδισε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ την Οσασούνα με 3-1. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Ντιντάν στο 14' αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο 50' από τον Βάλντο. Τελικά στο 75' ο Κουζέν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι σημείωσε το 2-1 και ο Μπουκαρί απλά μεγάλωσε την διαφορά στο 88'

5ος Όμιλος

Μπλάκμπερν-Βασιλεία 3-0
Η Μπλάκμπερν νίκησε 3-0 την Βασιλεία αλλά μόνο εύκολη δεν ήταν η νίκη για τους Άγγλους. Το πρώτο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 75' από τον Τουγκάι. Το 2-0 ήρθε από τον Τζέφερς με πέναλτι στο 89' και το 3-0 στο 90' με τον Μακάρρθι.

Νανσί-Βίσλα 2-1

Η Βίσλα ομάδα που απέκλεισε στην παράταση τον Ηρακλή πάλεψε στην Γαλλία αλλά τελικά ηττήθκε από την Νανσί με 2-1.
Ο άνθρωπος που έδωσε την νίκη σοτυς γηπεδούχους ήταν ο Πασκάλ Μπερενγκού που σημείωσε δύο τέρματα στο 11' και 58'. Οι Πολωνοί είχαν μειώσει προς στιγμήν με τον Μπρόζεκ στο 32'.

6ος όμιλος

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Σπάρτα 3-1



Η Ζούλτε Βάρεγκεμ διπλασίασε τις νίκες της στον όμιλο και έγινε το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά και κατάφεραν να προηγούνται με 2-0, πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του αγώνα με τα γκολ των Ρουσέλ (4') και Μέερτ (17').

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Ζούλτε ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Σερζάντ (63'), για να έρθει ο Λουστρινέλι στο 85' να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Άγιαξ-Αούστρια 3-0
Ο Άγιαξ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Αούστρια και έφθασε στην άνετη επικράτηση. Ο Χούντελααρ έδωσε το προβάδισμα στον "Αίαντα" στο 35', ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τα γκολ των Μανουσαριάν (65') και Χούντελααρ (68'), που διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

8ος όμιλος

Παλέρμο-Νιούκαστλ 0-1
Παρά το γεγονός οτι η Νιούκαστλ αγωνίστηκε με πολλές απουσίες τελικά πήρε μία μεγάλη νίκη μέσα στην Ιταλία με γκολ του Λούκε στο 37'. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τις "καρακάξες" και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Θέλτα-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης το... βιλί της με τις ισοπαλίες. Μετά τις πολλές ισοπαλίες που φέρνει στην Γερμανία συνέχισε και στην Ευρώπη με "θύμα" της την Θέλτα., Οι Ιπσανοί μπορεί να προηγήθηκαν με τον Περέρα στο 10' αλλά δέχτηκαν γρήγορα την ισοφάριση από τους Γερμανούς με τον Χούμπερ στο 17'. Η ομάδα των Αμανατίδη και Κυργιάκου έμεινε στο 59' με δέκα ποδοσφαιριστές μετά την αποβολή του Μάιερ, ωστόσο άντεξε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας και βρίσκεται ακόμα μέσα στο παιχνίδι πρόκρισης.





























































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ