ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δήλωση υπεύθυνου επικοινωνίας Καραμπάχ: "Θάνατος σε όλους τους Αρμένιους"

Πανηγυρικό στιγμιότυπο των παικτών της Καραμπάχ
Πανηγυρικό στιγμιότυπο των παικτών της Καραμπάχ AP PHOTOS

Η δήλωση του υπεύθυνου επικοινωνίας της Καραμπάχ, Νουρλάαν Ιμπραχίμοφ, ο οποίος ζήτησε το θάνατο όλων των Αρμένιων πολιτών ελέγχεται από την UEFA, με την διοργανώτρια αρχή να εξετάζει και το ενδεχόμενο να της απαγορευτεί η συμμετοχή στο Europa League.

Η UEFA εξέταζει το ενδεχόμενο να αναστείλει τη συμμετοχή της Καραμπάχ από τους ομίλους του Europa League, μετά την απαράδεκτη ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας, Νουρλάν Ιμπραχίμοφ, ο οποίος ευχήθηκε θάνατο σε όλους τους Αρμένιους.

Ο παράγοντας της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν έγραψε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό: "Θάνατος σε όλους τους Αρμένιους, γυναίκες, παιδιά και γέρους, χωρίς διακρίσεις. Αν δεν τους σκοτώσουμε, κρατήστε εμάς και τα παιδιά μας ασφαλή", την οποία ωστόσο μετά από λίγο διέγραψε.

Η Ομοσπονδία της Αρμενίας προχώρησε στην καταγγελία του υπεύθυνου επικοινωνίας, ζητώντας την αποβολή της Καραμπάχ από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο, οι Αζέροι διαχώρισαν τη θέση τους από το εν λόγω περιστατικό και θέλησαν με ανακοίνωσή τους να μιλήσουν μόνο για την κοινωνική και στρατιωτική ένταση, που επικρατεί από τον Σεπτέμβρη μεταξύ των δύο χωρών:

"Μπάρντα και Ταρτάρ. Απαιτούμε μια διεθνή απάντηση στην καταστροφή, την απώλεια και την ταλαιπωρία αθώων πολιτών ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ