CHAMPIONS LEAGUE

UEFA: Απαγόρευσε τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας

Παίκτης της Σέριφ απογοητευμένος
Παίκτης της Σέριφ απογοητευμένος @ 2022 SERGEI GRITS / AP IMAGES

Η UEFA ανακοίνωσε ότι δεν θα διεξαχθούν αναμετρήσεις για τις διοργανώσεις της στην Υπερδνειστερία, κάτι που επηρεάζει άμεσα τη Σέριφ Τίρασπολ του Στέφανου Ευαγγέλου.

Μετά τη Λευκορωσία η UEFA αποφάσισε την απαγόρευση διεξαγωγής επίσημων αναμετρήσεων των διοργανώσεών της στην Υπερδνειστερία, η οποία αποτελεί τμήμα της Μολδαβίας. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει ταχθεί υπέρ της Ένωσής της με τη Ρωσία, παρότι δεν συνορεύουν οι δύο περιοχές.

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Η απόφαση βασίζεται σε σκέψεις και στα συμπεράσματα που συνάγονται με συνέπεια από φορείς που ειδικεύονται στη διεθνή πολιτική και στρατηγική ανάλυση, τις εκθέσεις των οποίων συμβουλεύτηκε η διοίκηση της UEFA, μετά την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης στην περιοχή της Υπερδνειστερίας".

Αυτή η απόφαση επηρεάζει τη Σέριφ Τιρασπόλ, του Στέφανου Ευαγγέλου, η οποία θα αναγκαστεί να παίξει σε ουδέτερη έδρα, μακριά από την περιοχή της Υπερδνειστερίας. Η UEFA στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κάλεσε τους πρωταθλητές Μολδαβίας να δηλώσουν μια έδρα που θα χρησιμοποιήσουν για τη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία, η οποία αρχίζει από τα προκριματικά του Champions League.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE UEFA ΣΕΡΙΦ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ