CHAMPIONS LEAGUE

Τσέλσι - Μίλαν 3-0: Ο θρίαμβος στο Λονδίνο την έφερε από πάνω

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μίλαν για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" | Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μίλαν για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" | Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 © 2022 IAN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι δεν είχε νίκη, η Μίλαν ήταν πρωτοπόρος, όμως μετά το 3-0 στον 4ο όμιλο του Champions League οι Άγγλοι προσπέρασαν με φόρα τους Ιταλούς.

Η Τσέλσι είχε μείνει ουραγός του 4ου ομίλου του Champions League κι η Μίλαν ήταν πρωτοπόρος πριν από την έναρξη της 3ης αγωνιστικής. Το 3-0 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" έφερε τους Άγγλους στη 2η θέση και τους Ιταλούς στην 3η, με όλα τα σενάρια να είναι πιθανά για τη μάχη της πρόκρισης.

Οι "μπλε" ήταν πολύ καλύτεροι από την αρχή του αγώνα, απέναντι σε μία Μίλαν που παρατάχθηκε μεν με τον Ολιβιέ Ζιρού στην επιστροφή του σε αυτό το γήπεδο όπου κατέκτησε σπουδαίους τίτλους από το 2018 μέχρι το 2021, αλλά και με πολλές αλλαγές. Ο Τσίπριαν Ταταρουσάνου στο τέρμα ήταν μία βασική εξ αυτών, με τον Ρουμάνο να μην μπορεί να αναπληρώσει το κενό του τραυματία Μάικ Μενιάν, κάτι που φάνηκε στη φάση του 24ου λεπτού.

Σε κόρνερ των γηπεδούχων, ο Τιάγκο Σίλβα έκανε τρεις τελικές χωρίς κανείς να τον σταματήσει και τελικά ο Ουεσλέ Φοφανά άνοιξε το σκορ, με το πρώτο τέρμα του στην Τσέλσι. Οι παίκτες του Γκράχαμ Πότερ είχαν κι άλλες ευκαιρίες, όμως την καλύτερη του 1ου ημιχρόνου την έχασε η Μίλαν, αφού οι Σαρλ ντε Κετελάρε και Ράντε Κρούνιτς απέτυχαν απανωτά έξω από τη μικρή περιοχή.

Η διαφορά των δύο ομάδων μεγάλωσε στο 2ο ημίχρονο και τα λάθη στην άμυνα των "ροσονέρι" αυξήθηκαν κι αυτά. Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και ο Ρις Τζέιμς τα εκμεταλλεύτηκαν και κλείδωσαν τη νίκη των Άγγλων από το 61ο λεπτό.

Οι αλλαγές του Στεφάνο Πιόλι πραγματοποιήθηκαν ύστερα από το τρίτο γκολ και δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα για την ομάδα του. Η Τσέλσι διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και κράτησε το προβάδισμα και τους βαθμούς της πρώτης νίκης της στον όμιλο.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Φοφανά (38' Τσάλομπα), Σίλβα, Κουλιμπαλί, Τζέιμς, Λόφτους Τσικ, Κόβατσιτς (66' Ζορζίνιο), Τσίλγουελ, Μάουντ (74' Χάβερτς), Ομπαμεγιάνγκ (65' Γκάλαχερ), Στέρλινγκ (75' Μπρόγια)

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Ντεστ, Καλουλού, Τομόρι, Μπαλό Τουρέ, Μπενασέρ (73' Πομπέγκα), Τονάλι, Κρούνιτς (65' Γκάμπια), Ντε Κετελάρε (65' Ρέμπιτς), Λεάο (72' Ντίαθ), Ζιρού (73' Ορίγκι)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

  • Ζάλτσμπουργκ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 1-0 (71' πέν. Οκαφόρ)
  • Τσέλσι - Μίλαν 3-0 (24' Φοφανά, 56' Ομπαμεγιάνγκ, 61' Τζέιμς)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

  • 11/10 19:45 Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Ζάλτσμπουργκ
  • 11/10 22:00 Μίλαν - Τσέλσι
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ