PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Ντέρμπι με τα όλα του στο Λονδίνο χωρίς νικήτρια

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League | 28 Νοεμβρίου 2021
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League | 28 Νοεμβρίου 2021 @2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Το μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Premier Lague δεν έβγαλε νικήτρια, με την πρωτοπόρο Τσέλσι να μένει στο 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να βλέπει τη διαφορά της από Σίτι και Λίβερπουλ να μειώνεται σε 1 και 2 βαθμούς αντίστοιχα.

Σπουδαίο ματς χωρίς νικήτρια στο Λονδίνο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Premier League! Η Τσέλσι είχε 24 τελικές προσπάθειες ενώ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (3), όμως οι κόκκινοι διάβολοι ήταν εκείνοι που πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 50' κόντρα στη ροή του ντέρμπι με σκόρερ τον Σάντσο μετά από ολέθριο σφάλμα του Ζορζίνιο και χρειάστηκε μία εύστοχη εκτέλεση του μέσου των πρωταθλητών Ευρώπης στο 69' για να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Το ματς

Ο Μάικλ Κάρικ έδειξε εξ αρχής τις (αμυντικές) διαθέσεις του κατεβάζοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα και με τρεις αμυντικούς μέσους (έχοντας προφανώς στο μυαλό του και τα 17 γκολ παθητικό στα προηγούμενα επτά ματς), με την Τσέλσι από την πλευρά της να βλέπει τους κόκκινους διαβόλους να παίζουν ουσιαστικά όλοι πίσω από τη μπάλα και να προσπαθεί από την πλευρά της να βρει ανοιχτούς διαδρόμους για να απειλήσει.

Μόλις στο 4ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Χάντσον-Οντόι όταν ο Ντε Χέα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ με το πόδι, όμως μετά το δεκάλεπτο η έντονη πίεση της εκκίνησης άρχισε να ξεθυμαίνει, με τους φιλοξενούμενους να επιδιώκουν και να πετυχαίνουν αργό ρυθμό στο ντέρμπι μέχρι το ημίωρο.

Στο 31ο λεπτό οι μπλε είχαν τη δεύτερη πολύ καλή στιγμή τους, με το δυνατό σουτ του Ρίντιγκερ να στέλνει τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι, για να ακολουθήσει στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους μία έντονη πίεση αλλά τον Ισπανό κίπερ της Γιουνάιτεντ να δείχνει τα άριστα αντανακλαστικά του τόσο στο 33ο λεπτό (απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Χάντσον-Οντόι) όσο και στο 45+1' (έβγαλε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζέιμς).

Το πρώτο μέρος βρήκε την Τσέλσι να υπερέχει ξεκάθαρα σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες πλην της σημαντικότερης, της πεμπτουσίας του ποδοσφαίρου, και σαν να μην έφτανε αυτό για τους πρωταθλητές Ευρώπης, το γκολ ήρθε νωρίς στο δεύτερο μέρος αλλά είχε κόκκινη υπογραφή.

Είχε βέβαια και μπλε απόχρωση, καθώς σε απομάκρυνση της μπάλας από την περιοχή της Γιουνάιτεντ από τον Φερνάντες, ο Ζορζίνιο έκανε τραγικό κοντρόλ και έστρωσε τη μπάλα στο δρόμο του Σάντσο, ο οποίος ξεχύθηκε στον κενό χώρο (μαζί με τον Ράσφορντ που έτρεχε παράλληλα μαζί του σε θέση αριστερά) και νίκησε με υπέροχο πλασέ τον Μεντί για το 1-0 των φιλοξενουμένων στο 50ο λεπτό.

Ο Βέρνερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 58' και στο 64' έγινε η πρώτη κίνηση από τους δύο πάγκους, με τον Ρονάλντο να αντικαθιστά τον σκόρερ Σάντσο, για να έρθει το 1-1 λίγα λεπτά αργότερα. Ο Γουάν-Μπισάκα ανέτρεψε τον Τιάγκο Σίλβα κλωτσώντας το πόδι του στην προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα και ο Τέιλορ έδειξε δίχως δισταγμό την άσπρη βούλα, με τον Ζορζίνιο να νικάει τον Ντε Χέα ευστοχώντας στο 11ο πέναλτι στην Premier League στις ισάριθμες τελευταίες εκτελέσεις του για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το γκολ αυτό έβαλε φωτιά στο ντέρμπι στο τελευταίο 20λεπτο, με το ματς να παίρνει άγρια ομορφιά και τις δύο ομάδες να παλεύσουν με νύχια και με δόντια για ένα δεύτερο γκολ, όμως παρά τις κινήσεις των δύο προπονητών από τον πάγκο προς αυτή την κατεύθυνση (ο Κάρικ έβαλε τον Λίνγκαρντ και ο Τούχελ τους Πούλισιτς και Λουκακού, που επανεμφανίστηκε μετά από έναν μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού), αυτό δεν ήρθε για κάποια από τις δύο ομάδες.

Ο Φρεντ είχε την ευκαιρία στο 88' μετά από πάσα που δέχτηκε από τον... Μεντί όμως έκανε άσχημο και βιαστικό πλασέ ενώ οι μπλε άγγιξαν το 2-1 στο έβδομο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Ρίντιγκερ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα με δύναμη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κάπως έτσι έμεινε το 1-1 μέχρι το φινάλε, που ψαλίδισε τη διαφορά της πρωτοπόρου Τσέλσι από τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ στον έναν και στους δύο βαθμούς αντίστοιχα, με τον Τούχελ να γίνεται μάλιστα ο τρίτος στη σειρά προπονητής των Λονδρέζων μετά από τους Σάρι και Λάμπαρντ που δεν έχουν πάρει νίκη στην Premier League απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλόμπα, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Λόφτους-Τσικ, Ζορζίνιο, Αλόνσο (78' Μάουντ), Ζιγές, Χάντσον-Οντόι (78' Πούλισιτς), Βέρνερ (82' Λουκάκου)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Μπαγί, Τέλες, ΜακΤόμινεϊ, Μάτιτς, Φρεντ, Φερνάντες (89' Φαν ντε Μπέεκ), Σάντσο (64' Ρονάλντο), Ράσφορντ (77' Λίνγκαρντ)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Άρσεναλ - Νιούκαστλ 2-0

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 4-0

Νόριτς - Γουλβς 0-0

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 1-2

Μπράιτον - Λιντς 0-0

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ 2-1

Λέστερ - Γουότφορντ 4-2

Μπρέντφορντ - Έβερτον 1-0

Η βαθμολογία:

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ