PREMIER LEAGUE

Tσέλσι-Μάντσεστερ Γ. 2-1

Tσέλσι-Μάντσεστερ Γ. 2-1
New Image

Με 2 γκολ του Μπάλακ η Τσέλσι πήρε 2-1 το ντέρμπι με Μάντσεστερ Γ. και ελπίζει για τίτλο (vids)

Ο Γκραντ αναγκάστηκε να φτιάξει τα αρχικά του πλάνα χωρίς τον Λάμπαρντ, ο οποίος θρηνεί τον χαμό της μητέρας του και έμεινε εκτός αποστολής. Οι παίκτες της Τσέλσι μάλιστα αγωνίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη συμπαράστασης για τις δύσκολες ώρες που περνά ο μέσος των μπλέ.
Ο Φέργκιουσον εξέπληξε με τις επιλογές του από την άλλη, αφού αποφάσισε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τόσο τον Κάρλος Τέβες όσο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έχοντας όμως την πολυτέλεια να παρατάξει το βασικό αμυντικό του δίδυμο με τον Βίντιτς να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να ξεκινά κανονικά δίπλα στον Φέρντιναρντ.

Ο τεχνικός των μπέμπηδων ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα ενόψει και του κρίσιμου επαναληπτικού της Τρίτης κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο Όλντ Τράφορντ, γνωρίζοντας βέβαια πως ακόμα και με ήττα η ομάδα του θα παρέμενε στην κορυφή της Premiership έχοντας πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Τσέλσι.

Κυριαχία Τσέλσι από το ξεκίνημα



Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και έχασαν τις δυο πρώτες καλές ευκαιρίες στο πρώτο δίλεπτο. Αρχικά ένα δυνατό σουτ του Εσιέν λίγο έξω από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Γιουνάιτεντ, ενώ αμέσως μετά μετά από έναν καλό συνδυασμό ο ίδιος παίκτης σούταρε από τα εννιά μέτρα για να μπλοκάρει όμως αρκετά εύκολα ο Φαν ντερ Σάαρ.

Στο 7' ο Ντρογμπά βρήκε ακούσια με το γόνατο τον Βίντιτς, με τον παίκτη της Γιουνάιτεντ να ματώνει στο πρόσωπο, το ματς να διακόπτεται για αρκετά λεπτά και τον κεντρικό αμυντικό των φιλοξενούμενων να βγαίνει με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας τον Φέργκιουσον να κάνει την πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Χάργκριβς να παίρνει τη θέση του τραυματισμένου αμυντικού.

Η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει την άμυνα των μπέμπηδων που έκαναν την πρώτη αξιόλογη επίθεσή τους στο 15' όταν σε μια αντεπίθεση βρέθηκαν 3 με 3 έξω από την περιοχή του Τσεχ, όμως ο Νάνι σπατάλησε την ευκαιρία τελειώνοντας άστοχα μόνος του τη φάση με σουτ που πέρασε πολύ έξω από τα δοκάρια των μπλε.

Η πίεση των μπλε που συνεχίστηκε, λίγο έλλειψε να αποδώσει καρπούς στο 20', όταν ο Τζο Κόουλ που βρήκε σκόρπια την άμυνα της Γιουνάιτεντ μπήκε κατά μέτωπο, ανακόπηκε προς στιγμήν, όμως ξαναέγινε αποδέκτης της μπάλας εξαπολύοντας έναν κεραυνό που τράνταξε το δοκάρι του Φαν ντερ Σάαρ στην πρώτη κλασσική ευκαιρία της Τσέλσι για να ανοίξει το σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Τζο Κόουλ βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0 τη στιγμή που το κέντρο άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήξερε που πατούσε και που βρίσκονταν. Ο παίκτης των μπλε μπήκε πάλι κατά μέτωπο, βρέθηκε φάτσα με τον Φαν ντερ Σάαρ που την τελευταία στιγμή όμως, πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα αποτρέποντας για μια ακόμα φορά την παραβίαση της εστίας του.

Γκολ με... αφιέρωση



Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να δέχεται την πίεση των μπλε και μετά το 30', κατάφερε όμως να κρατήσει ελαφρώς περισσότερο τη μπάλα και να μην αφήσει την Τσέλσι να μπαίνει όσο εύκολα το έκανε στο πρώτο ημίωρο -με προϋποθέσεις- μέσα στην περιοχή της.

Τα φάουλ εκατέρωθεν έγιναν περισσότερο, το θερμόμετρο πήρε την ανιούσα με τους μπλε να διατηρούν στο ακέραιο την υπεροχή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, αδυνατώντας όμως να κάνουν το κάτι παραπάνω για την κεφαλοποιήσουν με κάποιο τέρμα καθώς το ματς είχε αρκετές διακοπές.

Αυτό έγινε τελικά στο 46' όταν ο Ντρογμπά έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Μπάλακ μόνο του λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, με τον Γερμανό να μην δυσκολεύεται καθόλου με καρφωτή κεφαλιά να νικήσει τον Φαν ντερ Σάαρ και να γράψει το 1-0 εν μέσω πανηγυρισμών στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η Τσέλσι βρήκε για μια ακόμα φορά εντελώς απούσα την άμυνα της Γιουνάιτεντ και μάλιστα στην καρδιά της και ο Γερμανός, που έχει ανέβει πολύ τελευταία σκοράροντας κρίσιμα γκολ, την κάρφωσε με άπιαστη κεφαλιά.

Στους πανηγυρισμούς οι παίκτες της Τσέλσι εμφάνισαν μια φανέλα με το Νο 8 που φορά ο Λάμπαρντ, η οποία είχε γραμμένο στην πλάτη "Πατ Λάμπαρντ", το όνομα δηλαδή της μητέρας του Φρανκ Λάμπαρντ, που πέθανε την Πέμπτη, προκειμένου να δείξουν με έναν ακόμα τρόπο συμπαράστασή στον συμπαίκτη τους.

Το γκολ της Τσέλσι στο φινάλε του πρώτου μέρους απέδωσε δικαιοσύνη αφού οι μπλε ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με τη Γιουνάιτεντ να πελαγοδρομεί ειδικά στην άμυνα, να δείχνει αποδιοργανωμένη από το ροτέισιον αλλά και τον τραυματισμό του Βίντιτς στα πρώτα λεπτά μοιάζοντας ανήμπορη να αντιδράσει.

Τραγικό λάθος και ισοφάριση



Ο Φέργκιουσον έδωσε εντολή για ζέσταμα σε Τέβες και Ρονάλντο βλέποντας πως θα έπρεπε να αλλάξει κάτι προκειμένου η ομάδα του να μην παραδωθεί αμαχητί στην Τσέλσι, με τους μπέμπηδες να μπαίνουν πιο αποφασισμένοι στην επανάληψη και με μεγαλύτερη διάθεση για να απειλήσουν την εστία του Τσεχ.

Τελικά χρειάστηκε ένα μονάχα τραγικό λάθος του Καρβάλιο για να ξαναμπεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ματς. Ο Πορτογάλος αμυντικός γύρισε λανθασμένα τη μπάλα από το κέντρο προς τα πίσω, ο Ρούνεϊ που παραμόνευε δέχτηκε... ευχαρίστως την ασίστ, βγήκε τετ α τετ με τον Τσέχο γκολκίπερ των μπλε και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας από το πουθενά, νέα τροπή, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

Ο Γκραντ στον πάγκο τελούσε εν πλήρη εκνευρισμό για το τραγικό λάθος του Καρβάλιο και η Τσέλσι προσπάθησε άμεσα να απαντήσει όμως το δυνατό φάουλ του Μπάλακ λίγο έξω από την περιοχή στο 61' βρήκε σε παίκτη της Τσέλσι και κατέληξε άουτ.

Στο 63' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο έλλειψε να πετύχει την πλήρη ανατροπή, όμως το ευθύβολο σουτ του Γκιγκς έξω από την περιοχή αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Τσεχ, κάτι που συνέβη στο αμέσως επόμενο λεπτό στην αντίπαλη εστία, με το σουτ του Καλού να αποκρούεται από τον Φαν ντερ Σάαρ. Ο Φέργκιουσον στο 65' ολοκλήρωσε τις αλλαγές του περνώντας τον Ρονάλντο στη θέση του Ρούνεϊ που φάνηκε να τραυματίζεται στη φάση του γκολ και τον Ο' Σι στη θέση του Άντερσον που δεν βρέθηκε στη μέρα του και πρόσφερε ελάχιστα.

Μπλε... καυγάδες και έντονο φινάλε




Η Τσέλσι ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα μετά το 65' και αρχικά με τον Καρβάλιο και αργότερα με τον Ντρογκμπά έφτασε κοντά στο γκολ, όμως και στις δυο περιπτώσεις ο Φαν ντερ Σάαρ κατάφερε να κρατήσει με αποκρούσεις το 1-1 και ενώ οι μπλε έδειχναν έτοιμοι να πιέσουν ασφυκτικά μέχρι τέλους για το χρυσό γκολ της νίκης, κάτι που έγινε σαφές και με την αλλαγή του Γκραντ που πέρασε τον Ανελκά στη θέση του Φερέιρα.

Το άγχος της νίκης για την Τσέλσι πάντως έφερε και... ενδοοικογενεικούς καυγάδες με Ντρογμπά και Μπάλακ να τσακώνονται για το ποιός θα εκτελέσει φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον Ιβοριανό επιθετικό να ζητά σε έντονο τόνο από τον πάγκο να ξεκαθαριστεί πως αυτός θα είχε τον πρώτο λόγο σε τέτοιες φάσεις.

O Γκραντ έριξε στο ματς και τον Σεφτσένκο στη θέση του Καλού στο τελευταίο δεκάλεπτο σε μια τελευταία προσπάθεια να πάρει το ματς. Ο Ντρογμπά έχασε κλασσική ευκαιρία στο 82' για να πάρει και πάλι προβάδισμα, όμως ο Φαν ντερ Σάαρ δήλωσε και πάλι παρών.

Στο 85' η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι από χέρι του Κάρικ εντός περιοχής σε μια απόφαση που προκάλεσε μεν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των μπέμπηδων, όμως το ριπλέι δικαίωσε τον διαιτητή της αναμέτρησης αφού η μετά τη σέντρα του Άσλι Κόουλ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κάρικ και άλλαξε πορεία.

Ο Μπάλακ που λίγο νωρίτερα είχε τσακωθεί με τον Ντρογμπά για ένα φάουλ ήταν ο εκτελεστής της εσχάτης των ποινών, και με άψογο πέναλτι σκόραρε για το 2-1 της Τσέλσι που κρατά τους μπλε ζωντανούς στην υπόθεση τίτλος. Λίγο έλειψε πάντως να έχουμε εμφράγματα στο φινάλε με την Τσέλσι να σώζει δυο φορές τη μπάλα στη γραμμή σε προσπάθειες των Ρονάλντο και Φλέτσερ, ενώ στη δεύτερη ειδικά περίπτωση η απομάκρυνση του Σεφτσένκο την τελευταία στιγμή πανηγυρίστηκε σαν γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Οι μπλε έπιασαν πλέον τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή και θέλουν 2 δικές τους νίκες αλλά και ένα στραβοπάτημα από τους μπέμπηδες που υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας για να κλέψουν τον τίτλο σε ένα δραματικό φινάλε στην Premiership.

Οι ενδεκάδες των 2 ομάδων

Eνδεκάδα Τσέλσι: Tσεχ, Φερέιρα, Καρβάλιο, Τέρι, Άσλει Κόουλ, Μπάλακ, Όμπι Μίκελ, Καλού, Ντρογμπά Τζο Κόουλ.

Ενδεκάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σάαρ, Μπράουν, Φέρντιναρντ, Βίντιτς, Σιλβέστρ, Φλέτσερ, Κάρικ, Άντερσον, Νάνι, Ρούνεϊ, Γκιγκς.

Τα ματς που απομένουν

Μετά το μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιμένει την Γουέστ Χαμ στο Όλντ Τράφορντ και την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στο JJB για να κοντραριστεί με τη Γουίγκαν ενώ η Τσέλσι αφού πάει στο Σεντ Τζέιμς Παρκ για να αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ θα υποδεχτεί στο φινάλε τη Μπόλτον.

Μεγάλο Σάββατο 26 Απριλίου 17:00

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γ. 2-1 (Μπάλακ 45+1' , 86' πεν.- Ρούνεϊ 56')







































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ