ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Έξι διαχειριστές της νέας διοίκησης σκέφτονται να παραιτηθούν

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς
Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς @2021 MARTIN MEISSNERZ/AP IMAGES

Το σχέδια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για την επόμενη μέρα της Τσέλσι μοιάζει δυσλειτουργικό, με κάποια μέλη των διαχειριστών της διοίκησης να σκέφτονται να παραιτηθούν, καθώς εγείρουν και ζητήματα νομικής φύσεως για τη νέα διοίκηση των "μπλε".

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παρέδωσε τη διοίκηση της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου, καθώς υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις εις βάρος του με αφορμή τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Βουλευτές του αγγλικού κοινοβουλίου εγείραν ζητήματα για τη δραστηριότητα του Ρώσου μεγιστάνα στη χώρα, με αφορμή τις σχέσεις του με τον Πούτιν.

Το σχέδιο του Αμπράμοβιτς ήταν να παραδώσει τα κλειδιά της διοίκησης της Τσέλσι (αλλά όχι τις μετοχές του) στο ίδρυμα, προκειμένου να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ο σύλλογος. Ωστόσο δημοσίευμα της "Telegraph" αναφέρει ότι αυτό το σχέδιο οδεύει σε ναυάγιο, καθώς έξι από τους διαχειριστές σκέφτονται να παραιτηθούν.

Ο λόγος είναι γιατί θεωρούν ότι το φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου δεν είναι το κατάλληλο "όχημα" για να τρέξει τη διοίκηση της ομάδας. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα διευθετηθεί εντός της εβδομάδας και οι επιλογές που εξετάζονται είναι να διοικηθούν οι Λονδρέζοι με μικρότερο αριθμό ανθρώπων ή να αντικατασταθούν αυτά τα μέλη. Φυσικά είναι ανοικτό να αλλάξει εντελώς το μοντέλο της διοίκησης της ομάδας.

Την ίδια στιγμή εγείρονται και ζητήματα νομικής φύσεως, καθώς το να διοικεί έναν σύλλογο δεν είναι νομικά συμβατό με φιλανθρωπικούς λόγους. Το νομικό επιτελείο του συλλόγου εξετάζει τη δομή της διοίκησης, που θα υπερβεί τα νομικά κολλήματα και θα αφήσει ικανοποιημένες όλες τις πλευρές.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ