ΤΣΕΛΣΙ

Αμπράμοβιτς: "Παραδίδω τη διοίκηση της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας"

Αμπράμοβιτς: "Παραδίδω τη διοίκηση της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας"
Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς 2011 SANG TAN / ASSOCIATED PRESS

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έριξε βόμβα μεγατόνων στην Τσέλσι καθώς μέσω προσωπικής ανακοίνωσης έκανε γνωστό πως αφήνει τη διαχείριση των πρωταθλητών Ευρώπης στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας.

Η Τσέλσι γυρίζει σελίδα στην ιστορία της αφού μετά από 19 ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι της έχοντας το απόλυτο κουμάντο, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να αφήσει τη διοίκηση των Λονδρέζων στο Διοικητικό Συμβούλιο του φιλανθρωπικού ιδρύματος της ομάδας.

Αυτό το κατέστησε σαφές ο Ρώσος μεγιστάνας μέσω προσωπικής του δήλωσης που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό των μπλε και η οποία αναφέρει τα εξής:

"Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20χρονης ιδιοκτησίας μου στην Τσέλσι, θεωρούσα πάντα τον ρόλο μου ως θεματοφύλακα του συλλόγου του οποίου η δουλειά είναι να διασφαλίσει ότι είμαστε όσο πιο επιτυχημένοι μπορούμε σήμερα, καθώς και να χτίζουμε για το μέλλον, διαδραματίζοντας ταυτόχρονα θετικό ρόλο στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Αυτός είναι ο λόγος που δίνω σήμερα στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Τσέλσι τη διαχείριση και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη θέση για να φροντίσουν τα συμφέροντα του συλλόγου, των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων".

Σημειώνεται πως η απόφαση αυτή από πλευράς Αμπράμοβιτς έρχεται λίγες ημέρες μετα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με αρκετά μέλη του αγγλικού κοινοβουλίου να βγαίνουν δημόσια τα προηγούμενα 24ωρα και να διατυπώνουν ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί ο Ρώσος κροίσος να έχει πλέον μετοχική σχέση με την Τσέλσι και να πιέζουν ουσιαστικά για την απεμπλοκή του.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ