ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγγλοι βουλευτές ζητούν απεμπλοκή του Αμπράμοβιτς απ' την Τσέλσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγγλοι βουλευτές ζητούν απεμπλοκή του Αμπράμοβιτς απ' την Τσέλσι
Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς 2011 SANG TAN / ASSOCIATED PRESS

Άγγλοι βουλευτές διερωτήθηκαν αν μπορεί να συνεχίσει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς να έχει μετοχική σχέση με την Τσέλσι, ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής από μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο βουλευτής των Εργατικών, Κρις Μπράιαντ, αναφέρθηκε στον Ρώσο μεγιστάνα και ζήτησε να του απαγορευτεί η δυνατότητα να κατέχει τις μετοχές αθλητικού συλλόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Είδα ένα έγγραφο που διέρρευσε το 2019 από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο λέει σχετικά με τον κ. Αμπράμοβιτς 'ως μέρος της κυβερνητικής στρατηγικής για τη Ρωσία, η οποία αποσκοπεί στο να αποκαλύψει έκνομες χρηματοδοτήσεις και παράνομες δραστηριότητες, ο Αμπράμοβιτς παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, λόγω των επαφών του με το ρωσικό κράτος και το δημόσιο συσχετισμό του με διεφθαρμένες πρακτικές και ενέργειες".

"Αυτό συνέβη πριν από σχεδόν τρία χρόνια και όλως περιέργως ακόμα δεν έχει γίνει κάτι σχετικά. Σίγουρα ο κ. Αμπράμοβιτς δεν θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να έχει στην ιδιοκτησία του έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο στη χώρα. Σίγουρα, θα έπρεπε να κοιτάμε να κατασχέσουμε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία του, μεταξύ των οποίων και το σπίτι του αξίας 152.000.000 λιρών. Και να διασφαλίσουμε ότι κι άλλοι τέτοιοι άνθρωποι που έχουν βίζα επιπέδου 1 δεν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες".

Ο Αμπράμοβιτς δεν είναι κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου από το 2018 και απέσυρε την αίτηση έκδοσης βίζα, αφού μετακόμισε στο Ισραήλ. Ο 55χρονος επιχειρηματίας έχει ισραηλινό και πορτογαλικό διαβατήριο και σπανίως παρευρίσκεται σε αγώνες της Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ", αν και βρέθηκε στο Πόρτο τον Μάιο για τον τελικό του Champions League, όπου οι "μπλε" κατέκτησαν το τρόπαιο.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΡΩΣΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ