ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τσάβι: "Μου αρέσε η συμπεριφορά των παικτών, υπάρχουν πολλά να βελτιώσουμε"

Ο Τσάβι Ερνάντεθ στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ
Ο Τσάβι Ερνάντεθ στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ © 2021 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Ο Τσάβι εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι με την Εσπανιόλ αλλα έστειλε το μήνυμα πως θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να φτιάχνουν περισσότερες φάσεις στα ματς.

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να ιδρώσει πάρα πολύ για να πάρει το τρίποντο (1-0) στο εντός έδρας τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ στο ντεμπούτο του Τσάβι στον πάγκο της, με το νέο αφεντικό των αποδυτηρίων των μπλαουγκράνα να εκφράζει την ικανοποίησή του σε σημαντικό βαθμό για τα πεπραγμένα των παικτών του και να υπόσχεται βελτίωση στη συνέχεια.

"Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η συμπεριφορά των παικτών. Φυσικά και υπάρχουν πράγματα για να βελτιώσουμε και μάλιστα είναι πολλά αυτά", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε:

"Θα πρέπει να φτιάχνουμε περισσότερες ευκαιρίες. Είναι δύσκολο να επιτεθείς απέναντι σε μία τόσο σφιχτή άμυνα αλλά θα πρέπει να βρίσκουμε τους κενούς χώρους και να παίζουμε περισσότερο από τα άκρα.

Απαιτείται πολλή δουλειά επειδή θα βρούμε τους εαυτούς μας σε παρόμοιες καταστάσεις πολλές φορές".

Για τη φάση του πέναλτι του Ντεπάι που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και του οποίου την ορθότητα αμφισβήτητησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, είπε: "Μου λένε πως είναι πέναλτι. Δεν έχω ξαναδεί τη φάση, την είδα όταν έγινε και εγώ θα το είχα σφυρίξει.

Όταν θα το δω ξανά, μιας που θα το δείξουν 200 φορές, θα το κοιτάξω. Όσο για τα τελευταία λεπτά και την πίεση που δεχτήκαμε, δεν έχει να κάνει με πρόβλημα φυσικής κατάστασης αλλά με το πώς διαβάσαμε το παιχνίδι".

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Τσάβι, κάνοντας έναν γενικό απολογισμό για το ματς αλλά και καταθέτοντας την άποψή του για τον Σέρχιο Αγκουέρο μετά τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αποχώρησής από το ποδόσφαιρο λόγω του προβλήματος με την καρδιά του.

"Χτίζουμε την ομάδα αλλά το να παίρνουμε τρεις πόντους στο ντέρμπι είναι κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Υποφέραμε αλλά κυριαρχήσαμε στο ματς για 70 με 75 λεπτά. Θα έπρεπε να αποκτούσαμε αβαντάζ όταν άρχισαν να επιτίθενται περισσότερο.

Οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι για την ομάδα γιατί αδειάσαμε στο τέλος. Ήταν μία νίκη που άξιζαν και χρειάζονταν οι παίκτες. Η κάθε νίκη ανεβάζει το ηθικό αλλά την Τρίτη έχουμε το Champions League και θα είναι δύσκολο, είναι ένας ακόμα τελικός, ένας ακόμα πόλεμος.

Έχουμε μία εκπληκτική γενιά από νεαρούς παίκτες, έχουν πολύ ταλέντο και αυτό είναι θετικό για το σύλλογο. Αυτή η Μπάρτσα μπορεί να παλέψει για όλους τους τίτλους, γιατί όχι. Ουδείς μπορεί να μας πει όχι. Είμαστε Μπάρτσα, και παρότι θέλουμε να βελτιωθούμε, πρέπει να πιστέψουμε. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος.

Δεν ξέρω κάτι για τον Αγκουέρο. Μίλησα μαζί του, είναι ήρεμος και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν έχω την πληροφορία που προέκυψε σήμερα".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΤΣΑΒΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ