EURO

Τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο, πρόεδρος σουηδικής ομοσπονδίας: "Διακόψαμε το ματς από σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια"

Σουηδοί φίλαθλοι περιμένουν στο γήπεδο μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
Σουηδοί φίλαθλοι περιμένουν στο γήπεδο μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες © 2023 GEERT VANDEN WIJNGAERT / AP IMAGES

Ο πρόεδρος της σουηδικής ομοσπονδίας, Φρέντερικ Ράινφελντ, επεσήμανε ότι ήταν κοινή η απόφαση με το Βέλγιο να μην συνεχίσουν το μεταξύ τους παιχνίδι μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες που στοίχισε τη ζωή σε δύο Σουηδούς φιλάθλους.

Ο αγώνας ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Σουηδία, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Euro 2024, διεκόπη οριστικά στο ημίχρονο έπειτα από απόφαση της UEFA, καθώς λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ένας άνδρας άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο οπαδούς των Σουηδών, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε.

Ο πρόεδρος της σουηδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Φρέντερικ Ράινφελντ, εξήγησε ότι ήταν κοινή απόφαση των δύο ομάδων να μην συνεχίσουν το παιχνίδι.

"Είναι τρομερό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο οπαδοί μας που σκοτώθηκαν κοντά στο γήπεδο. Δεν ξέρουμε τι συνέβη, δεν ξέρουμε αν κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη.

Τόσο η σουηδική όσο και η βελγική ομάδα πήραν την απόφαση να μην συνεχίσουν τον αγώνα και νομίζω ότι πρέπει να γίνει σεβαστό.

Στα μισά του αγώνα οι παίκτες ενημερώθηκαν για το τι είχε συμβεί, σε καταστάσεις όπως αυτή χρειάζονται πάντα λίγα λεπτά για να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση.

Μιλήσαμε με τους παίκτες και πολύ γρήγορα πήραμε την απόφαση να μην παίξουμε. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αλλά αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση. Μια επιλογή που πήραμε από σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια", είπε χαρακτηριστικά.

TAGS EURO ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ