EUROPA LEAGUE

Τριάρα για Ρόμα μετά από 1905 ημέρες!

Τριάρα για Ρόμα μετά από 1905 ημέρες!
Ντε Ρόσι-Ρόμα

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία στη Ρώμη για έναν ακόμα λόγο: υποχρέωσε τη Ρόμα να δεχτεί τρία γκολ στο "Ολίμπικο" σε ευρωπαϊκό ματς μετά από... 1905 ημέρες!

Το εντυπωσιακό με αυτή τη νίκη των "πρασίνων" είναι ότι όπως και στο ματς του ΟΑΚΑ επτά βράδια πριν, έτσι και τώρα κατάφεραν να παραβιάσουν τρεις φορές την εστία του ιταλικού συλλόγου πετυχαίνοντας μάλιστα και στους δύο αγώνες απίστευτη ανατροπή στο σκορ μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ αμφότεροι οι θρίαμβοι του "τριφυλλιού" συνδιάστηκαν με μία αρνητική στιγμή στα... στατιστικά των Ρωμαίων.
Και μπορεί η πρώτη ήττα με 3-2 από τον Παναθηναϊκό απλά να "πλήγωσε" τη Ρόμα αφού έχασε μόνο την ευκαιρία να ισοφαρίσει το αήττητο ρεκόρ των 21 αγώνων που είχε από εποχή Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο (ο Κλαούντιο Ρανιέρι σταμάτησε στα 20 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις), ωστόσο η δεύτερη την έριξε στο καναβάτσο.

Αφενός ήρθε ο πρόωρος αποκλεισμός από μία διοργάνωση στην οποία είχε φέτος πολύ υψηλές βλέψεις ( "Είναι κρίμα που βγαίνουμε έξω από μία διοργάνωση που λείπουν ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι Μπαρτσελόνα, θα μπορούσαμε να φτάσουμε μακριά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντε Ρόσι) και ο αποχαιρετισμός του πρώτου στόχου, και αφετέρου δέχτηκε τρία γκολ μέσα στο σπίτι της σε ευρωπαϊκό ματς μετά από 5 χρόνια, 2 μήνες και 17 ημέρες!

Ναι, όσο απίστευτο και αν ακούγεται οι "τζαλορόσι" είχαν δεχτεί τρία γκολ στο "Ολίμπικο" για ευρωπαϊκή διοργάνωση πριν από ακριβώς... 1905 ημέρες, και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου 2004, όταν με προπονητή τον Λουίτζι Ντελ Νέρι είχαν ηττηθεί με 3-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τότε, το ρόλο του Τζιμπρίλ Σισέ έπαιξε ο Λουίς Φίγκο (2 τέρματα) και του Σωτήρη Νίνη ο Ρονάλντο (1 γκολ), με το κοινό παρονομαστη για τη Ρόμα είναι πως μετά και από εκείνη την ήττα είχε φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από το "Ολίμπικο", έχοντας τερματίσει τελευταία στον όμιλο με μόνο έναν βαθμό, πίσω από τις Μπάγερ Λεβερκούζεν (11), Ρεάλ Μαδρίτης (11) και Ντιναμό Κιέβου (10).

Μάλιστα, συνδετικοί κρίκοι σε αυτά τα δύο "πικρά" ευρωπαϊκά αντίο για την ομάδα της "αιώνιας πόλης" είναι οι Φιλίπ Μεξές και Σιμόνε Περότα, που αγωνίστηκαν τόσο στο ματς του Δεκεμβρίου του 2004 κόντρα στη "βασίλισσα" όσο και στο ματς της Πέμπτης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.








TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ