ΓΑΛΛΙΑ

Tρελό ματς στο Σαμπάν Νταλμάς

Tρελό ματς στο Σαμπάν Νταλμάς
demelo

Μπορντό-Τουλούζ 4-3 σε ένα τρελό ματς στο Σαμπάν Νταλμάς που έσπασε καρδιές και είχε σαν μεγάλους πρωταγωνιστές των Γουέντελ των γηπεδούχων και τον Ελμάντερ για την Τουλούζ

Η Μπορντό χάρις το σε δυο φοβερά σουτ του Γουέντελ και μια κεφαλιά από τον Ντιαρά πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 3-0 και όλοι είχαν πιστέψει πως θα περνούσε ένα ευχάριστο απόγευμα στο Σαμπάν Νταλμάς.
O πρωτος σκόρερ της ομάδας του Ελί Μπο, Ελμάντερ, όμως είχε διαφορετική άποψη. Μείωσε αρχικά με πέναλτι στο 61' για το 3-1 και με δυο ακόμα τέρματα -ένα για κάθε δεκάλεπτο που περνούσε- έφερε το ματς στα ίσια στο 80' προκαλώντας εμφράγματα στους οπαδούς των Γιρονδίνων.

Όλα έδειχναν πως η Τουλούζ χάρις τον οίστρο του Σουηδού θα έπερνε έναν ανέλπιστο βαθμό, όμως τέσσερα λεπτά πριν το 90' ο Ντουκασέ έκανε το 4-3 για να λυτρώσει τη Μπορντό σε ένα ματς θρίλερ που κρίθηκε στις αμυντικές αδυναμίες της Τουλούζ αλλά και τις υπέροχες προσπάθειες των επιθετικών των δυο ομάδων.

Στο άλλο ματς των 19:00 η Bαλενσιέν πιστοποίησε την καλή της αγωνιστική κατάσταση και η Ρεν αντίστοιχα την τραγική φόρμα στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο. Οι γηπεδούχοι χάρις στα γκολ των Σαβιντάν με φάουλ και τα 2 του Πουζόλ στο δεκάλεπτο 65'-75' έφτασαν στο τελικό και ευρύ 3-0 εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη παραπάνω για μεγάλο διάστημα. Για την ομάδα της Βρετάνης ήταν η δεύτερη σερί ήττα με 3-0 μέσα σε λίγες μόλις ημέρες αφού είχε προηγηθεί το 3-0 στη Γερμανία από το Αμβούργο για το UEFA την Πέμπτη.

Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς

Χιτσκοκικό φινάλε στο ντέρμπι της Κυανής Ακτής με τη Μονακό να προηγείται στο 86' και να ισοφαρίζεται 5 λεπτά αργότερα από τη Νις, που κατάφερε για 13 χρονιά να παραμείνει αήττητη στο Λουί ΙΙ και να κλέψει την ισοπαλία στο τελευταίο λεπτό. Η κατρακύλα της Παρί δεν έχει τέλος μετά το 0-1 από την Καέν, ενώ ισόπαλο έληξε το ματς του Μετροπόλ ανάμεσα σε Λιλ και Μαρσέιγ.

Το μεγάλο ντέρμπι της Κυανής ακτής κατάφερε να δικαιώσει τον τίτλο του προσφέροντας πλούσιες συγκινήσεις με το τελευταίο πεντάλεπτο να είναι ακατάλληλο για καρδιακούς. Η Νις που διατηρούσε απίστευτο αήττητο ρεκόρ τα τελευταία 12 χρόνια στη συγκεκριμένη έδρα βρέθηκε μια ανάσα από το σπάσιμο αυτής της φοβερής παράδοσης.

Ήταν το 86' όταν ο Κόλερ άνοιξε το σκορ για τη Μονακό και η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει υπέρ της ομάδας του πριγκηπάτου. Οι παίκτες του Αντονετί όμως δεν τα παράτησαν και κατάφεραν με γκολ στο 91' από τον Λαλάντ να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Η Παρί απογοήτευσε και γιουχαίστηκε για μια ακόμα φορά από τους οπαδούς της γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα με 0-1 από την Καέν στο Παρκ ντε Πρενς. Η ομάδα του Λε Γκεν συνεχίζει να βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις του πίνακα και δεν έχει ακόμα καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης μπροστά στο κοινό της μετά από 16 αγωνιστικές στο Championnat. Το αστείο γκολ που δέχτηκε μετά από τραγικό λάθος έδωσε μια ακόμα αφορμη για αποδοκιμασίες στους οπαδούς της με την ομάδα της πρωτεύουσας να βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση.

Άλλη μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Championnat, η Μαρσέιγ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο το Σάββατο το βράδυ μένοντας στο 1-1 κόντρα στη Λιλ στο Μετροπόλ, παραμένοντας κοντά με την Παρί στις χαμηλές θέσεις του πίνακα. Ο Νιανγκ ήταν και πάλι αυτός που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του Γκέρετς ισοφαρίζοντας σε 1-1 πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με το σκορ να μένει ίδιο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Ανατροπή νίκης για Λε Μαν

H Λε Μαν κατάφερε να ανατρέψει για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς σε βάρος της σκορ και να επικρατήσει με 2-1 της Νανσί και να προκαλέσει έτσι τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα για την ομάδα του Κορέα στη φετινή σεζόν και την πρώτη από τις 15 Σεπτεμβρίου

H Νανσί που συνεχίζει να αποτελεί την πλέον ευχάριστη έκπληξη στη Ligue 1 φιγουράροντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και διατηρώντας σε όλα της τα ματς ένα εξαιρετικό πρόσωπο ευτύχησε να προηγηθεί από νωρίς στην έδρα της Λε Μαν.

Μόλις στο 8' και μετά από σέντρα του Ντιά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπασά με τον διαιτητή να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι, με τον Γκαβανόν να αναλαμβάνει να το εκτελέσει για τη Νανσί. Δε λάθεψε νικώντας τον Ροσέ που αντικατέστησε κάτω από τα γκολπόστ τον τραυματία Πελέ και με το δεύτερο προσωπικό του φετινό γκολ για το Championnat έκανε το 0-1.

Oι παίκτες του Πάμπλο Κορέα κεφαλοποίησαν την αύρα από το γρήγορο γκολ και κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες για το 0-2 στο 12' με τον Κιμ που νικήθηκε από τον Ροσέ, ενώ στο 36' ο Φορτουνέ επίσης δεν κατάφερε να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων για τους φιλοξενούμενους.

Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη αφού οι παίκτες του Γκαρσία μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και πίεσαν ασφυκτικά αυτούς της Νανσί, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία και καταφέρνοντας να φέρουν το ματς στα ίσια λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Ο Γιεμπντά με το πρώτο του φετινό γκολ ισοφάρισε 1-1 για τη Λε Μαν μετά από εκτέλεση κόρνερ και με πολύ όμορφη κεφαλιά που δεν άφησε περιθώρια στον Μπραζιλιάνο. Η αντεπίθεση της Λε Μαν είχε ξεκινήσει και οι παίτκες του Γκαρσία πιέζοντας πολύ ψηλά ανάγκασαν σε λάθη τη Νανσί, η οποία εξαφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όντας ανήμπορη να φτιάξει επικίνδυνες φάσεις.

Η ανταμοιβή ήρθε στο 79΄όταν σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της Λε Μαν ο Ντε Μέλο σέντραρε για να βρεί μόνο του μέσα στην περιοχή τον Ζερβίνιο ο οποίος κατέβασε με άψογο κοντρόλ και με δυνατό σούτ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους γηπεδούχους κάνοντας το 2-1 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η ομάδα του Γκαρσία ανατρέπει το σε βάρος της σκορ αφού στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με τη Σεντ Ετιέν είχε βρεθεί να χάνει 1-2 για να επικρατήσει τελικά με 3-2 παίζοντας μάλιστα για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Αυτή ήταν η δεύτερη εκτός έδρας ήττα για τη Νανσί του Κορέα που είχε μέχρι το ματς αυτό χάσει μονάχα στο Φελίξ Μπολάρ από τη Λανς, ενώ η Λε Μαν με την επικράτηση αυτή έφτασε τους 26 βαθμούς και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για ένα πλασάρισμα που μπορεί να της δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής στη Ligue 1 έχουν ως εξής:

Σάββατο 1/12 21:00

Λε Μαν-Νανσί 2-1 (Γιεμπντά 59', Ζερβίνιο 79' - Γκαβανόν πεν. 9')
Παρί-Καέν 0-1 (Φλορεντίν 75')
Λοριάν-Σεντ Ετιέν 1-1 (Σαϊφί 75' - Γκομίς 59')
Λιλ-Μαρσέιγ 1-1 (Kλάιφερτ 27' - Νιάνγκ 32')
Σοσό-Λανς 0-2 (Ντιντάν 21', Μοντερούμπιο 59')
Μετς-Οσέρ 0-1 (Κάλενμπεργκ 55')
Μονακό-Νις 1-1 (Kόλερ 86' - Λαλάντ 91')

Κυριακή 2/12 19:00

Βαλενσιέν-Ρεν 3-0 (Σαβιντάν 11', Πουζόλ 65', 75')
Μπορντό-Τουλούζ 4-3 (Γουέντελ 6', 37', Ντιαρά 32', Ντουκασέ 86' - Ελμάντερ 62' πεν, 71', 80')
Λυών-Στρασβούργο 5-0 (Κάλστρομ 11', 80΄πεν., Ζουνίνιο 18', Μπενζεμά 64', Κλερκ 77')

Λυών-Στρασβούργο 5-0


Βαλενσιέν-Ρεν 3-0








Μπορντό-Τουλούζ 4-3















Moνακό-Νις 1-1





Λε Μαν-Νανσί 2-1









Mετς-Οσέρ 0-1




Λοριάν-Σεντ Ετιέν 1-1





Παρί-Καέν 0-1



Λιλ-Μαρσέιγ 1-1



Σοσό-Λανς 0-2





















































































































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ