ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τραγωδία στην Ινδονησία: Στους 130 οι νεκροί και 180 οι τραυματίες από τα σοβαρά επεισόδια μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα

Εικόνες από τα αιματηρά επεισόδια σε αγώνα στην Ινδονησία
Εικόνες από τα αιματηρά επεισόδια σε αγώνα στην Ινδονησία PHOTO CREDITS: STR/AFP

Ανείπωτη είναι η τραγωδία στην Ινδονησία, με τους νεκρούς από τα σοβαρά επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αρέμα και την Περσεμπάγια να ανέρχεται σε 130, ενώ ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 180.

Τραγικός είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων στην Ινδονησία μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Αρέμα και την Περσεμπάγια το βράδυ του Σαββάτου (1/10), όταν οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 130, ενώ 37 πτώματα που βρίσκονται σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία δεν έχουν αναγνωριστεί.

"Από τα επεισόδια 127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί. Τριάντα τέσσερις άνθρωποι πέθαναν μέσα στο γήπεδο και οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο", ανέφερε στην πρώτη του ενημέρωση ο αρχηγός της αστυνομίας, Νίκο Αφίντα, με τον τραγικό αριθμό να αυξάνεται λίγη ώρα αργότερα σε 130.

Την ίδια στιγμή 180 άνθρωποι παραμένουν τραυματίες και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όπως αναφέρουν ιστοσελίδες της Ινδονησίας, μετά την ήττα της Αρέμα με 3-2, περίπου 3.000 οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του Kanjuruhan Stadium και ενώ ο αγώνας είχε λήξει. Η αστυνομία προέβη σε βία, προκειμένου να αποτρέψει το πλήθος, ενώ στη συνέχεια οι αρχές έριξαν και δακρυγόνα.

Χιλιάδες ήταν οι οπαδοί που λιποθύμησαν, με τα σκηνικά που ακολούθησαν να είναι ανατριχιαστικά. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν, καθώς δύο αστυνομικά οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Η λίγκα της Ινδονησίας ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος για μία εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως θα διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό αυτό συμβάν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ