ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Τραγωδία με έξι νεκρούς στην Γουινέα, στους πανηγυρισμούς για τη νίκη επί της Γκάμπια

Οπαδοί της Γουινέας στις εξέδρες, στο ματς της εθνικής ομάδας της χώρας τους κόντρα στο Καμερούν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 15 Ιανουαρίου 2024
Οπαδοί της Γουινέας στις εξέδρες, στο ματς της εθνικής ομάδας της χώρας τους κόντρα στο Καμερούν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 15 Ιανουαρίου 2024 @2024 SUNDAY ALAMBA/AP IMAGES

Ο αγώνας της Γουινέας με την Γκάμπια για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής βάφτηκε στο αίμα, με έξι φίλους της Γουινέας να χανουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στην πρωτεύουσα Κονάκρι για τη νίκη επί της Γκάμπια.

Η πρώτη νίκη της Γουινέας στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής, το 1-0 απέναντι στην Γκάμπια, έφερε τεράστια ευφορία στη χώρα της Δυτικής Αφρικής αφού αύξησε σημαντικά τις ελπίδες της για πρόκριση στα νοκ-άουτ παιχνίδια, ταυτόχρονα όμως τη βύθισε στο πένθος.

Και αυτό γιατί η έκρηξη χαράς για τη νίκη της (σκόρερ του χρυσού γκολ ο Αγκιμπού Καμαρά) ώθησε χιλιάδες φιλαθλους της να πάρουν τα αμάξια και τα μηχανάκια τους και να γιορτάσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας, Κονάκρι, για να ακολουθήσει ένα τραγικό συμβάν.

Αυτό ήταν να συγκρουστούν δύο οχήματα που κινούνταν με πολύ μεγάλη ταχύτητα στους δρόμους των πανηγυρισμών, με το "BBC" να αποκαλύπτει πως τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν της ζωή τους, και την ομοσπονδία της χώρας να ζητάει ψυχραιμία.

"Αυτό που έχει σημασία είναι ο οπαδοί μας να γιορτάσουν με μέτρο. Θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους επειδή ο στόχος του ποδοσφαίρου είναι να φέρνει χαρά και να μην αφήνει τεθλιμμένες οικογένειες.

Δεν θέλουμε να θρηνούμε νεκρούς και έτσι ζητάμε από τον καθένα να γιορτάζει αλλα και να προσέχει τον εαυτό του για να μην του τύχει το παραμικρό", ανέφερε άνθρωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Σημειώνεται πως μετά από την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής, η Γουινέα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 3ο ομίλου με 4 βαθμούς, δύο πίσω από την πρωταθλήτρια Αφρικής Σενεγάλη αλλά τρεις μπροστά από το τρίτο Καμερούν, την ώρα που η Γκάμπια είναι στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ