VIRAL

"Τους πήγα στη 19η θέση": Η εκδίκηση παίκτη του Football Manager στην Άρσεναλ

Ο Μικέλ Αρτέτα αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο του Emirates μετά από ματς της Άρσεναλ με την Μπέρνλι | 23 Ιανουαρίου 2022
Ο Μικέλ Αρτέτα αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο του Emirates μετά από ματς της Άρσεναλ με την Μπέρνλι | 23 Ιανουαρίου 2022 @2022 DAVID CLIFF/AP IMAGES

Φανατικός παίκτης του Football Manager θεώρησε εαυτόν προσβεβλημένο όταν η αίτησή του να αναλάβει την Άρσεναλ δεν έγινε αποδεκτή και έβαλε στόχο να καταστρέψει τους Λονδρέζους με την πρώτη ευκαιρία. Κάτι που κατάφερε με... σατανικό τρόπο.

Το ποδόσφαιρο, ως ο βασιλιάς των σπορ, είναι φυσιολογικό να εγείρει πάθη στις εξέδρες από τους αμέτρητους πιστούς των ομάδων όμως η λατρεία και η αφοσίωση για την ασπρόμαυρη στρογγυλή Θεά μπορεί να εκδηλωθεί και με άλλους τρόπους.

Όπως για παράδειγμα τα videogames, με το διάσημο Football Manager να έχει γαλουχήσει γενιές φιλάθλων που μέσα από αυτό μπορούν να κάνουν ένα όνειρο πραγματικότητα: να είναι εκείνοι που ευθύνονται για την πορεία των ομάδων.

Συνήθως, ο κάθε φίλαθλος έχει ως στόχο να φτάνει στην κορυφή και να πετυχαίνει τους στόχους όντας ο μάνατζερ μίας ομάδας και εκείνος που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις μεταγραφικές κινήσεις της, όμως υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις παικτών που ζουν με τόσο πάθος το παιχνίδι που δεν διστάζουν ακόμα και να λειτουργήσουν αυτοκαταστροφικά.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ιστορία, με παίκτη να αποκαλύπτει πως ενώ είχε αρχικά ως στόχο να αναλάβει κάποια στιγμή τη διαχείριση κάποιας μεγάλης ομάδας, όταν βρέθηκε επικεφαλής, έκανε τα πάντα για την καταστρέψει.

Απόφαση βέβαια που δεν πάρθηκε αυθαίρετα αλλά υποκινήθηκε από την ατυχή έμπνευση των φίλων της Άρσεναλ να θέσουν βέτο ως προς την πρόσληψή του χαρακτηρίζοντάς τον "λίγο" για τον πάγκο.

Όταν λοιπόν του έδωσαν την ευκαιρία οι Λονδρέζοι, υπέγραψαν και την ποδοφαιρική καταδίκη τους από τον πληγωμένο εγωισμό του football manager.

"Συνήθως αρχίζω το παιχνίδι με ομάδα χαμηλών κατηγοριών και κερδίζω ανόδους, ώστε να με πάρει μεγάλη ομάδα και να παίξω στο Champions League.Ανέβασα τη Σάλφορντ στην Premier League από τη League 2, όταν η Άρσεναλ απέλυσε τον προπονητή της.

Έκανα αίτηση να πάρω τη δουλειά και για να αυξήσω τις πιθανότητές μου, δήλωσα δημόσια το ενδιαφέρον μου. Οι οπαδοί της Άρσεναλ με ειρωνεύτηκαν και έβγαλαν ανακοίνωση ότι δεν είμαι αρκετός για την ομάδα τους.

Δύο σεζόν αργότερα, απέλυσαν πάλι τον προπονητή τους τον Οκτώβριο. Έκανα αίτηση και μου έδωσαν τη δουλειά. Πούλησα όλη την πρώτη ομάδα και έλυσα τα συμβόλαια όσων δεν μπορούσα να πουλήσω. Δάνεισα όλους τους παίκτες των ομάδων Κ-23 και Κ-18.

Έδωσα νέα, τεράστια συμβόλαια σε άχρηστους ελεύθερους. Άρχισα να παίζω όλα τα ματς με αυτούς τους άχρηστους και παίκτες από την Κ-17.

Με απέλυσαν τον Απρίλιο. Τους άφησα στη 19 θέση, τέσσερις βαθμούς από τη σωτηρία, με τρία ματς να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος", έγραψε χαρακτηριστικά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter για την επιχείρηση εξόντωσης της Άρσεναλ.

TAGS VIRAL ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ