PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: Ξέσπασε στους Spurs με τον Ρονάλντο να έχει γκολ και ασίστ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ του στο Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ του στο Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © 2021 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο "λύτρωσε" τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σημείωσε ένα γκολ και μία ασίστ απέναντι στην Τότεναμ, βοηθώντας τους Red Devils να επικρατήσουν με το εκκωφαντικό 3-0 στο Λονδίνο. Οι Spurs τελείωσαν το ματς χωρίς να έχουν καμία τελική εντός εστίας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε αντίδραση και μετά την ταπεινωτική ήττα με 5-0 από τη Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ, ξέσπασε απέναντι στην Τότεναμ και πανηγύρισε ένα σημαντικό βαθμολογικά και ψυχολογικά διπλό, επικρατώντας με 3-0 των Spurs στο Λονδίνο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην αναμέτρηση με ξεκάθαρη διάθεση να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα, με την Τότεναμ ωστόσο, να πιέζει επίσης. Μάλιστα, στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από καταπληκτική πάσα του Λούκας Μόουρα, ο Σον έκανε το κοντρόλ, αλλά το τελείωμά του μπροστά από την εστία του Ντε Χέα δεν ήταν καλό, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρομέρο έβαλε την προβολή και σκόραρε, με το γκολ του Αργεντινού όμως, να μην μετράει, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι Red Devils απάντησαν ωστόσο. Στο 33' ο Φρεντ δοκίμασε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, με τον Λορίς να εκτινάσσεται και να πραγματοποιεί μία σπουδαία απόκρουση, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Ωστόσο, ο Γάλλος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να αποκρούσει και το εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 36'. Έπειτα από τρομερή συνεργασία με τον Μπρούνο Φερνάντες, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Spurs με εξαιρετικό τελείωμα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που πήγε στα αποδυτήρια με το "μαξιλαράκι" του 1-0.

Μάλιστα, με το γκολ αυτό, ο CR7 έφτασε συνολικά τα 11 απέναντι στα "σπιρούνια" σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνονατς περισσότερα δηλαδή από όσα έχει πετύχει κόντρα σε αγγλική ομάδα στην καριέρα του. Στο 49' έφτασε κοντά στο 0-2, καθώς ενώ βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα, ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, με το γκολ να μην μετράει, λόγω οφσάιντ. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR που επιβεβαίωσε πως ο Ρονάλντο ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος, ο οποίος βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά, από σκόρερ στο πρώτο μέρος μετατράπηκε σε δημιουργός στο δεύτερο, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Ο 36χρονος συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Έντισον Καβάνι, έστρωσε κάθετα στον Ουρουγουανό και εκείνος βγήκε σε τετ α τετ με τον Λορίς και τον εκτέλεσε για το 0-2 των Red Devils.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Η ομάδα του Σόλσκιερ είχε ανάγκη να βγάλει αντίδραση και το έκανε. Στο 86' ο Ράσφορντ, 15 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έπειτα από ασίστ του Μάτιτς, έκανε το σουτ εντός περιοχής, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3. Η Τότεναμ γνώρισε μεγάλη ήττα εντός έδρας, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, δίχως καμία τελική εντός εστίας.

Τότεναμ: Λορίς, Ρομέρο, Ρόγιαλ, Ντάιερ, Ντέιβις, Χόιμπιεργκ, Σον, Σέλσο (73' Άλι), Μόουρα (54' Μπέρχβαϊν), Σκιπ (65' Εντομπελέ), Κέιν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Βαράν, Φρεντ, Σο, Γουάν-Μπισάκα, ΜάκΤομινεϊ. Ρονάλντο (71' Ράσφορντ), Φερνάντες (76' Μάτιτς), Καβάνι (82' Λίνγκαρντ)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Λέστερ - Άρσεναλ 0-2

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον 0-1

Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-2

Νιούκαστλ - Τσέλσι 0-3

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 0-2

Μπέρνλι - Μπρέντφορντ 3-1

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ