PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5: Μαγική εμφάνιση για τους κόκκινους, σκόρπισαν εφιάλτες στο Θέατρο των Ονείρων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5: Μαγική εμφάνιση για τους κόκκινους, σκόρπισαν εφιάλτες στο Θέατρο των Ονείρων
@2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ ήταν καταπληκτική στο πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε τέσσερα γκολ (!) και έφτασε σε έναν ιστορικό θρίαμβο με 5-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σαλάχ που είχε χατ-τρικ και μία ασίστ.

Το Θέατρο των Ονείρων έγινε το βράδυ της Κυριακής (24/10) μέρος λαμπρού θριάμβου για την Λίβερπουλ και τόπος ανείπωτου εφιάλτη για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να πραγματοποιεί ολοκληρωτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε ένα σύνολο-φάντασμα που εμφανίστηκε στο χορτάρι από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και να διαλύει τελικά με 5-0 την αιώνια αντίπαλό της, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της φετινής Premier League.

Ο Κεϊτά άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό και ο Ζότα έγραψε το 2-0 στο 13' για να πάρει τη σκυτάλη ο Μοχάμεντ Σαλάχ και να βάλει τέλος στο ματς με συνοπτικές διαδικασίες αφού πέτυχε χατ-τρικ από το 38' μέχρι το 50' και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των κόκκινων που πέτυχε τρία γκολ στο Ολντ Τράφορντ μετά το 1936.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πολ Πογκμπά "κατάφερε" να πάρει κόκκινη κάρτα στο 60' και ενώ είχε μπει ως αλλαγή στο 46', για να αποκτήσει έτσι εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα το τελευταίο ημίωρο και την Λίβερπουλ να κάνει απλά διαχείριση, για να πανηγυρίσει στο φινάλε έναν απερίγραπτο θρίαμβο στο σπίτι της μεγάλης αντιπάλου της.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι με το σουτ του Φερνάντες από πλεονεκτική θέση να περνάει έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Άλισον στο 4', για να έρθει η απάντηση της Λίβερπουλ στο αμέσως επόμενο λεπτό για να παγώσει το Ολντ Τράφορντ και να ζεστάνει τους εκδρομείς φαν της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Οι παίκτες του Κλοπ έκοψαν στα δύο την άμυνα της Γιουνάιτεντ με μία κάθετη μπαλιά και ο Σαλάχ ξεχύθηκε στον κενό χώρο, για να δώσει την κατάλληλη στιγμή στον Κεϊτά και τον τελευταίο να νικήσει με ψύχραιμο δεξί πλασέ τον Ντε Χέα για το 0-1 (το γκολ του στα 4' 42'' ήταν το γρηγορότερο που έχει πετύχει η Λίβερπουλ σε ματς Premier League στο Ολντ Τράφορντ).

Στο 7ο λεπτό ο Ισπανός κίπερ απέκρουσε το σουτ του Φιρμίνο μέσα από την περιοχή όμως στο 13' δεν είχε απάντηση στη νέα επικίνδυνη επίσκεψη των κόκκινων, οι οποίοι γύρισαν ωραία τη μπάλα και την έσπασαν δεξιά για τον προωθημένο Αλεξάντερ-Άρνολντ, που έκανε την παράλληλη μπαλιά για να γράψει το 0-2 ο Ζότα με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 29ο λεπτό για να έχει η Γιουνάιτεντ την πρώτη τελική εντός στόχου στην έκτη συνολικά τελική της προσπάθεια (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Άλισον το πολύ δυνατό σουτ του Γκρίνγουντ), για να ακολουθήσει μία ομοβροντία από πλευράς Λίβερπουλ με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Η αρχή στο πάρτι του Αιγύπτιου με καλεσμένους τους παίκτες του Σόλσκιερ έγινε στο 38', με τον Αιγύπτιο να παίρνει την ασίστ από τον Κεϊτά για να στείλει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων, ενώ στο 45+5' έγινε αποδέκτης της μπάλας από ασίστ του Ζότα για να κάνει το 0-4 στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ντε Χέα.

Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ είδαν ως μάνα εξ ουρανού το φινάλε του ημιχρόνου για να απαλλαχτούν από το αγωνιστικό μαρτύριό τους όμως η Λίβερπουλ είχε βάλει... πέμπτη ταχύτητα στο ντέρμπι και στην πρώτη της μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε και πέμπτο γκολ, με τον Χέντερσον να βγάζει αριστουργηματική ασίστ βγαλμένη και τον Σαλάχ να βγαίνει τετ α τετ με τον Ντε Χέα, για να γράψει το 5-0 με πλασέ πανηγυρίζοντας χατ-τρικ.

Με αυτό το γκολ, έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σημειώνει χατ-τρικ στο Ολντ Τράφορντ μετά το 1936 και ο πρώτος στην ιστορία της Premier League που σκοράρει τρία γκολ σε αυτό το γήπεδο, ενώ είναι εντυπωσιακό πως σκοράρει με την κόκκινη φανέλα εδώ και 10 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα επτά στο πρωτάθλημα.

Στο 60ο λεπτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε με 10 παίκτες ύστερα από μαρκάρισμα του Πογκμπά με τις τάπες στον Κεϊτά (προκάλεσε τον τραυματισμό του μέσου της Λίβερπουλ) και κάπου εκεί το ματς "ηρέμησε", με τους παίκτες του Κλοπ (πρώτος προπονητής στην ιστορία των κόκκινων που έμεινε επτά σερί ματς αήττητος απέναντι στην Γιουνάιτεντ) να κάνουν διαχείριση απέναντι σε μία Γιουνάιτεντ που βρισκόταν σε κατάσταση πανικού.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι με το γκολ του Ρονάλντο (στο 0-4) που δεν μέτρησε (έγινε χρήση του VAR) αφού ήταν οριακά εκτεθειμένος και είχαν ευκαιρία στο φινάλε για το γκολ της τιμής με το σουτ του Καβάνι στο δοκάρι στο 83', με τους κόκκινους από την πλευρά τους να έχουν καλύτερη στιγμή το σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 71' που απέκρουσε εκπληκτικά ο Ντε Χέα, για να μείνει έτσι το 0-5 μέχρι το φινάλε.

Αποτέλεσμα που υπέγραψε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για την Λίβερπουλ απέναντι στην Γιουνάιτεντ και υποχρέωσε τους κόκκινους διαβόλους να ζήσουν εντός έδρας παιχνίδι τους με μηδέν γκολ ενεργητικό και πέντε παθητικό μετά από τον Φεβρουάριο του 1955 και το 0-5 από τη συμπολίτισσα Σίτι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Γκρίνγουντ (46' Πογκμπά), Φερνάντες (62' Καβάνι), Ράσφορντ (62' Νταλότ), Ρονάλντο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (27' Τζόουνς), Κεϊτά (64' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Ζότα, Σαλάχ, Φιρμίνο (76' Μανέ)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Άρσεναλ - Άστον Βίλα 3-1

Τσέλσι - Νόριτς 7-0

Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ 1-1

Έβερτον - Γουότφορντ 2-5

Λιντς - Γουλβς 1-1

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 2-2

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Γουέστ Χαμ - Τότεναμ 1-0

Μπρέντφορντ - Λέστερ 1-2

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ