ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Τότε λήγει η μεταγραφική περίοδος στη Σαουδική Αραβία

Ο Γιώργος Δώνης
Ο Γιώργος Δώνης MOTIONTEAM

Οι ομάδες από την Σαουδική Αραβία σαρώνουν στο καλοκαιρινό μεταγραφικο παζάρι όμως έχουν λίγα 24ωρα ακόμη στη διάθεσή τους για να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους αφού κλείνει το "παράθυρο".

Πρωταθλήτριες των μεταγραφών στο φετινό θερινό παζάρι δεν ήταν ούτε οι ομάδες της Premier League ούτε της La Liga, αλλά εκείνες της Σαουδικής Αραβίας, που έκαναν μία ειρηνική ποδοσφαιρική επανάσταση και έστρωσαν αμέτρητο χρυσάφι στα πόδια παικτών τεράστιας κλάσης για να τους πείσουν να μετακομίσουν στη χώρα τους.

Κάπως έτσι έχουν "προσγειωθεί" ήδη στην Saudi Pro League παίκτες όπως οι Μπενζεμά, Μανέ, Φιρμίνο, Μίτροβιτς, Λαπόρτ, Μεντί, με τους Σαουδάραβες να συνεχίζουν να σαρώνουν στο μεταγραφικό μέτωπο αλλά να γνωρίζουν πως τα χρονικά περιθώρια για την ενίσχυσή τους στενεύουν.

Και αυτό γιατί έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη (7/9) οπότε και κλείνει οριστικά το σχετικό παράθυρο, γεγονός που υποχρεώνει τις ομάδες να παίξουν τα ρέστα τους τα τελευταία 24ωρα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αλ Ιτιχάντ που πολιορκεί εδώ και μία εβδομάδα την Λίβερπουλ για τον Μοχάμεντ Σαλάχ και η οποία -μετά από την απόρριψη της πρότασής της ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ- εμφανίζεται αποφασισμένη να κάνει πρόταση ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ για τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό.

Πέρα μάλιστα απο την περίπτωση της Αλ Ιτιχάντ και της κρούσης της προς τους ρεντς για τον Σαλάχ, υπάρχει στο κάδρο των μεταγραφών και η Αλ Γουέχντα του Γιώργου Δώνη, η οποία εμφανίζεται να έχει κάνει μία τεράστια πρόταση στον Κώστα Φορτούνη για να μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει κατατεθεί ακόμη κάποια επίσημη πρόταση προς τον Ολυμπιακό (το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον Φορτούνη λήγει το 2024) και μένει να δούμε αν το φινάλε των μεταγραφών βρει την Αλ Γουέχντα να κάνει μία τελευταία απόπειρα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου deal.

TAGS ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ